Πόσα είναι τελικά τα νέα κρούσματα σε Άστρος και Παράλιο Άστρος – Καμπύλης: Δεν χρειάζεται πανικός (vid)

Τετ, 20/01/2021 - 19:09
Image

Αναστάτωση προκλήθηκε στην κοινωνία της Βόρειας Κυνουρίας, ύστερα από τα τρία θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν τις προηγούμενες μέρες στον δήμο.

Δύο από τα παραπάνω κρούσματα έχουν εντοπιστεί στο Άστρος, ενώ το τρίτο άτομο που έχει βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό είναι από το Παράλιο  Άστρος.

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γ. Καμπύλης και η Διευθύντρια Κέντρου Υγείας Άστρους κυρία Περδικάκη, θέλοντας να δώσουν ένα τέλος στην παραπληροφόρηση σχετικά με τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων που υπάρχουν στον δήμο, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου.

Ο δήμος Βόρειας Κυνουρίας ύστερα από τον εντοπισμό των νέων τριών κρουσμάτων στην περιοχή, προχώρησε σε προληπτική απολύμανση χώρων, καθώς επίσης σήμερα στην πλατεία Καρυτσιώτη , στον Άγιο Ανδρέα και στο δημοτικό σχολείο Άστρους έγιναν 180 rapid test και όλα ήταν αρνητικά.

Περιμένουμε τα αποτελέσματα από μοριακούς ελέγχους που έχουν γίνει, είπε η κυρία Περδικάκη, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού.

Πρέπει να είμαστε τυπικοί και να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και με ηρεμία και υπομονή θα τα αντιμετωπίσουμε όλα

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Καμπύλης θα γίνουν και αύριο Πέμπτη το πρωί στις 11:30  rapid test τον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου στην Μελιγού, ενώ η κυρία Περδικάκη είπε ότι στο κέντρο υγείας γίνονται rapid test και test μοριακού ελέγχου σε πολίτες που έχουν συμπτώματα .

Πιθανών στις 10 Φεβρουαρίου να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στο Κέντρο Υγείας Άστρους, όπως αποκάλυψε η κυρία Περδικάκη στα άτομα άνω των 85 ετών.

Μάσκες και αποστάσεις παντού

Η ιχνηλάτηση συνεχίζεται κανονικά είπε κλείνοντας ο κ. Καμπύλης, τονίζοντας ότι το επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, έτσι όλοι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio