Πώς θα μετονομαστούν οδοί στο Άστρος

Πέμ, 08/12/2022 - 14:09
Image

Για την ονομασία – μετονομασία οδών στην Κοινότητα Άστρους του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας συζήτησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας.

Οι προτάσεις από το Συμβούλιο της Κοινότητας του Άστρους ήταν:

1. Μετονομασία της οδού «Δημητρίου Καρυτσιώτη», που ξεκινάει από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και καταλήγει στην επαρχιακή οδό Άργους - Λεωνιδίου, σε οδό «Χρήστου Ευθυμίου».

2. Μετονομασία της οδού «Αγίου Νικολάου», που ξεκινάει από τον ομώνυμο Ιερό Ναό και καταλήγει στην πλατεία Ιωάννη Ματθαίου, σε οδό «Δημητρίου Καρυτσιώτη».

3. Μετονομασία της οδού «Εύας», που ξεκινάει από την οδό «Αναλήψεως» και επί της οποίας βρίσκεται η οικία του εκλιπόντος συμπατριώτη μας Ιωάννη Αρβανίτη, σε οδό «Ιωάννη Αρβανίτη».

4. Μετονομασία της οδού «Ομήρου», που είναι κάθετη στην οδό «Δημητρίου Καρυτσιώτη» και αδιέξοδη, σε οδό «Δημητρίου Κεφαλόπουλου».

5. Μετονομασία της οδού «Τημένου», που ξεκινάει από τον οδό «Αφών Ζαφειροπούλων» και καταλήγει κάθετα στην οδό «Κ. Μαυρομιχάλη», σε οδό «Δημητρίου Καραματζιάνη».

Το ΔΣ Βόρειας Κυνουρίας αποφάσισε ομόφωνα και:

1. Εγκρίνει τη μετονομασία της οδού «Δημητρίου Καρυτσιώτη», που ξεκινάει από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και καταλήγει στην επαρχιακή οδό Άργους - Λεωνιδίου, σε οδό «Χρήστου Ευθυμίου».

2. Εγκρίνει τη μετονομασία της οδού «Αγίου Νικολάου», που ξεκινάει από τον ομώνυμο Ιερό Ναό και καταλήγει στην πλατεία Ιωάννη Ματθαίου, σε οδό «Δημητρίου Καρυτσιώτη».

3. Εγκρίνει τη μετονομασία της οδού «Εύας», που ξεκινάει από την οδό «Αναλήψεως» και επί της οποίας βρίσκεται η οικία του εκλιπόντος συμπατριώτη μας Ιωάννη Αρβανίτη, σε οδό «Ιωάννη Αρβανίτη».

4. Εγκρίνει τη μετονομασία της οδού «Ομήρου», που είναι κάθετη στην οδό «Δημητρίου Καρυτσιώτη» και αδιέξοδη, σε οδό «Δημητρίου Κεφαλόπουλου».

5. Εγκρίνει τη μετονομασία της οδού «Τημένου», που ξεκινάει από τον οδό «Αφών Ζαφειροπούλων» και καταλήγει κάθετα στην οδό «Κ. Μαυρομιχάλη», σε οδό «Δημητρίου Καραματζιάνη».

Σχόλια επισκεπτών

Αλλαγή ονοματοδοσίας Εύας καλά κάνατε αφού δεν ψηφίζει άλλωστε ποιος την ξέρει ούτε Ο Νίκας ούτε ο Μανώλης καλός ο Μπαρμπαγιάννης αλλά δεν είταν και Ο Καρυωτάκης ούτε Ο Παλαμάς ούτε Ο Κολοκοτρωνης

Όταν τιμάμε ανθρώπους που έχουν φύγει δίνονται ονόματα τους σε δρόμους και πλατείες πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δεν θα σταθώ στα ονόματα που δοθήκαν αλλά θα σταθώ σε ονόματα που δεν δοθήκαν. Υπάρχουν Άνθρωποι που έχουν προσφέρει στον τόπο και αγνοούνται επιδεικτικά. Όσον αφορά τους δρόμους του Άστρους που δίνονται ονόματα θα ήταν ακόμα << Πάρδουκες>> = λασπωμένα ρέματα .Είναι γνωστό στους παλαιότερους τους άνοιξε ο Σαράντος Κανελλόπουλος. Γιατί λοιπόν να μην υπάρχει το όνομα του στο δρόμου που ήταν το σπίτι του; Σιγά μην δοθεί όνομα δρόμου στον Κόκκινο Δάσκαλο!!! Στο ηρώο είναι γραμμένα αρκετά ονόματα πεσόντων στους αγώνες της πατρίδας μας γιατί να μην υπάρχει το ονόματα Μήπως οι πρόγονοι μας αυτοί έκαναν λάθος που πολέμησαν τους Ιταλογερμανούς;

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio