Πέτρος Αλοίμονος: Η Απογραφή Πληθυσμού θα καθορίσει το μέλλον της Σίταινας

Παρ, 12/11/2021 - 10:43
Image

O κ. Πέτρος Αλοίμονος πρόεδρος της ΤΚ Σίταινας ενημερώνει ότι αυτή τη περίοδο έως 26/11/2021 πραγματοποιείται ηλεκτρονικά απογραφή του πληθυσμού των κατοίκων της χώρας.

Θα σας παρακαλούσα όσοι μένετε εκτός χωριού (Άστρος, Σπάρτη, Άργος, Τρίπολη Αθήνα, κτλ) να απογραφείτε στο χωριό (μπορείτε να το κάνετε μέσω της ειδικής ηλεκρονικής πλατφόρμας). Αυτό σημαίνει ότι το χωριό μας θα έχει περισσότερη οικονομική βοήθεια από το κράτος, (Υπουργείο Εσωτερικών ΣΑΤΑ, Δήμος Βόρειας Κυνουρίας) με ό,τι συνεπάγεται αυτό (περισσότερα χρήματα = περισσότερα έργα).

Είναι πολύ σημαντική η περίοδος της απογραφής που θα καθορίσει και το μέλλον του χωριού μας για τα επόμενα 10 χρόνια.

Την προηγούμενη απογραφική περίοδο 2011 είχαν απογραφεί 164 κάτοικοι με αποτέλεσμα η ΣΑΤΑ της Κοινότητας να καθοριστεί στο ποσό των 4400 Ευρώ.

Όπως καταλαβαίνετε δεν περισσεύει κανένας από εμάς, όλοι και όλους μας αφορά να καταφέρουμε τουλάχιστον να κρατήσουμε το χωριό μας ζωντανό.

Η Σίταινα, το χωριό μας, ο τόπος που έχουμε οι περισσότεροι τις παιδικές μας μνήμες και όχι μόνο μας χρειάζεται αυτή την στιγμή.

Είναι ένα καθήκον όχι υποχρέωσης αλλά αγάπης προς τον τόπο μας.

Αν απογραφούμε σε οποιαδήποτε άλλο τόπο δεν θα προσφέρει τίποτα παραπάνω, αντίθετα κάθε ένας από εμάς είναι πολύ σημαντικός και καθοριστικός για το μέλλον μας σαν χωριό.

Η Σίταινα είναι εδώ και μας χρειάζεται όλους.

Για οποιαδήποτε πληροφορία η διευκρίνιση το τηλέφωνο 6971662181 είναι επί 24ωρου βάσεως ανοικτό και πρόθυμο για κάθε ζήτημα η απορία.

Πέτρος Ι Αλοίμονος

Πρόεδρος Κοινότητας Σίταινας

Σχόλια επισκεπτών

Ωραία λογική αυτή, αυτοί που μένουν όλο το χρόνο στο Άστρος στη.Μελιγου στο Παραλιο να πάνε στη Σιταινα στη Βερβαινα κ.τλ για να αυξήσουν τα χρήματα, μετά σπάμε τα αυτοκίνητα στους δρόμους της γούβας γιατί έχει να πέσει πισα εδώ και σαράντα χρόνια

Ωραία λογική είναι για εσάς κύριε να σβήσουμε όλα τα χωριά για να πέσει η πίσσα που θέλετε εσείς στην γούβα.
Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας δεν είναι η γούβα μόνο.
Έχει χωριά και χωρίς αυτά δεν υπάρχει Δήμος Βόρειας Κυνουρίας.
Αν δεν έχει πέσει πίσσα εδώ και σαράντα χρόνια στην γούβα, ρωτήστε αυτούς που πέρασαν όλα τα χρόνια.
Τα παράπονά σας είναι σεβαστά αλλά η επίλυσή τους δεν επιλύεται με το να σβήσουμε όλα τα υπόλοιπα χωριά.
Η νοοτροπία σας είναι το λιγότερο προσβλητική για όλα τα χωριά.

Δεν είναι σωστό να καλούνται οι κάτοικοι να απογραφούν εκεί όπου δεν κατοικούν. Ως απογραφέας, πρέπει να σας ενημερώσω ότι καταγράφεται η κυρία οικία και παράλληλα και η δεύτερη-εξοχικη κατοικία στο χωριό του καθένα. Είναι λανθασμένη αυτή η νοοτροπία και ο κάθε κάτοικος ας πράξει αυτό που είναι ηθικά σωστό

Δεν είναι σωστό να καλούνται οι κάτοικοι να απογραφούν εκεί όπου δεν κατοικούν. Ως απογραφέας, πρέπει να σας ενημερώσω ότι καταγράφεται η κυρία οικία και παράλληλα και η δεύτερη-εξοχικη κατοικία στο χωριό του καθένα. Είναι λανθασμένη αυτή η νοοτροπία και ο κάθε κάτοικος ας πράξει αυτό που είναι ηθικά σωστό

Τα ορεινά χωριά και η μοίρα τους.Δεν ζητάνε πολυτέλειεςκαι βαρύγδουπα κοντίλια. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Συντηρηση δρόμων,νερό και καθαριότητα.Και βέβαια δεν πρέπει να τα αφήσουν οι κάτοικοιτων και να απογραφούν αλλού.

κ Πρόεδρε της Κοιν Σιταινας προτρεπεις τους πολίτες να. Παρανομεισουν ξέρεις τη λες ο Νόμος είναι σαφείς οι πολίτες απογράφονται εκεί που κατοικούν δεν είμαι παραλιωτης αλλά θες κ να περνετε τα ίδια χρήματα με το Παράλιο με 25000 κατοίκους κάποιους μήνες το χρόνο τη άλλο θα ακούσουμε εσείς Χαντακιωτες τη καθωσαστε το φούντωμα τη λέει Ελατε Αθηναίοι Τριπολιτσιώτες κ λ π μπορεί να πιάσουμε και 1000 κεφαλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio