Παρουσίαση χειρισμού της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και της χρήσης του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (vid)

Δευ, 13/07/2020 - 18:43
Image

Μετά από πρόσκληση του Κ.Υ. Άστρους και του Συλλόγου Φίλων Κ.Υ. Άστρους, η εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ του παραρτήματος Τρίπολης, επισκέφθηκε το Κ.Υ. Άστρους και στα πλαίσια εκπαίδευσης παρουσίασε τους χειρισμούς της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και της χρήσης του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα δεδομένα που ισχύουν λόγω του Covid-19. Επειδή κρίναμε ότι η συγκεκριμένη εκπαίδευση είναι σημαντική για τους πολίτες ,επιλέχθηκε η μαγνητοσκόπηση της .

Στόχος είναι να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες του δήμου μας ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν τις Πρώτες Βοήθειες σε ένα θύμα ανακοπής, και να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή(ΑΕΑ). Επιπλέον είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζουν όλοι ότι στην περιοχή μας υπάρχει Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής, ο οποίος βρίσκεται στο Παράλιο Άστρος στο ξενοδοχείο Astros Beach, στην κεντρική πλατεία. Ο απινιδωτής αυτός, ο οποίος αποκτήθηκε και τοποθετήθηκε στο σημείο πριν από ένα περίπου χρόνο από τον Σ.Φ.Κ.Υ.Α. , μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα από τον κάθε πολίτη και να είναι σωτήριος για την ζωή του θύματος αν χρησιμοποιηθεί σωστά .Ευχαριστούμε θερμά την κα Δημητροπούλου, την κα Θεοδωσάκου και τον κο Δομάζο από την εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ, παραρτήματος Τρίπολης για την πολύτιμη εκπαίδευση και για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα μας καθώς και τον κο Μίλη Γιάννη για την μαγνητοσκόπηση.

 

Video

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio