Πάρε τηλέφωνο... τον Ηρώδη τον Αττικό και πες του για τα μπάζα δίπλα στην έπαυλή του (pics)

Πέμ, 28/07/2022 - 11:16
Image
Image
Image
Image

Η Έπαυλη του Ηρώδη του Αττικού είναι ένας σημαντικό αρχαιολογικός χώρος για το δήμο της Βόρειας Κυνουρίας, παρόλο που αυτό το διάστημα δεν είναι επισκέψιμος για το κοινό. Για πολλά χρόνια γίνονται προσπάθειες να αναδειχθεί ο χώρος που αποτελεί ορόσημο για την περιοχή, αλλά πέφτουν στο κενό.

Σε συνέντευξη που είχε πραγματοποιήσει το arcadiaportal.gr με τον κ. Κίσσα προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας μας είχε ενημερώσει ότι το πρόβλημα ήταν τα πανέμορφα ψηφιδωτά της Έπαυλης, τα οποία είναι σκεπασμένα για λόγους προστασίας. Σύντομα όμως θα γίνει το πρώτο βήμα για μια καλύτερη ανάδειξη του χώρου με την φωτογραμμική αποτύπωσή τους (δείτε ΕΔΩ)

Η κάμερα του arcadiaportal βρέθηκε στο χώρο και δυστυχώς κατέγραψε δίπλα ακριβώς από την Έπαυλη πεταμένα μπάζα., ένας σωρός από άχρηστα πλέον κεραμίδια.

Ο αρχαιολογικός χώρος δεν είναι ανοιχτός για το κοινό, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να πετάει τα σκουπίδια του όπου βρει, ιδιαίτερα χωρίς να δίνει καμία σημασία στα ανεκτίμητης αξίας οικιστικά κατάλοιπα που εντοπίζονται εκεί.

Το σκηνικό ολοκληρώνει ένα ξεχασμένος θάλαμος καρτοτηλεφώνου που βρίσκεται στο κτήμα όπου εντοπίστηκαν τα αρχαιολογικά κατάλοιπα.

Ο θάλαμος βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Επομένως, για ποιο λόγο παραμένει ακόμα εκεί και δεν έχει απομακρυνθεί;

Μήπως κάποιος θελήσει  να καλέσει τον Ηρώδη τον Αττικό και να του πει για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην κάποτε πολυτελέστατη έπαυλή του;..

Αγγελική Γεωργοπούλου

Από το Arcadiaportal.gr

Σχόλια επισκεπτών

Για να μην μας κοροϊδεύουν με Μουσείο, σκέπαστρο κ.λπ. και κυρίως για να μην έχουμε καμία αμφιβολία σχετικά με το πώς λαμβάνονται οι κατά καιρούς αποφάσεις, δείτε το σχετικό δημοσίευμα από το μακρινό 2009 και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα!!!
https://culturenow.wordpress.com/category/%CE%B2%CE%AF%CE%BB%CE%B1-%CE%…

@Ανώνυμος 17:09
Αγαπητέ φίλε,
Χαίρομαι που έχω αναγνωστικό κοινό!
Είναι προφανές πως είμαι καλός στις νοητικές ασκήσεις, αφού οι κυβιστήσεις/ανακυβιστήσεις είναι εκτός του πεδίου δράσης μου!
Αλήθεια εσύ σε ποιο πεδίο διαπρέπεις;
Ωστόσο για πες μας τι εννοείς να σε καμαρώσουμε!

@Ανώνυμος 17:45
Αγαπητέ φίλε,
Όπως ανάφερα προηγουμένως είμαι καλός στην έκθεση και σύμφωνα με τη γνώμη σου είμαι πάντα εντός θέματος (ευχαριστώ για το καλό σου σχόλιο!).
Εσύ να υποθέσω είσαι καλός επί του πρακτέου.
Οπότε, για πες μας τα δικά σου επιτεύγματα να σε καμαρώσουμε και εσένα!

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio