Παρατηρήσεις για την αναβάθμιση του σχολείου Παραλίου Άστρους

Κυρ, 05/04/2020 - 13:08
Image

Ακολουθούν παρατηρήσεις του κ. Γιώργου Λυτρίβη, δημοτικού συμβούλου, όπως δημοσιεύθηκαν σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με την αναβάθμιση του σχολείου Παραλίου Άστρους και την πολιτική της δημοτικής αρχής επάνω σε αυτό το θέμα. Ο κ. Λυτρίβης στην ανάρτησή του δημοσιεύσει την εισήγηση της παράταξής του για το θέμα, την εισήγηση της δημοτικής αρχής, αλλά και την πρόσκληση:

Αναβάθμιση σχολείου Παραλίου Άστρους.
*Σας παραθέτω την εισήγηση μας επί του θέματος. Σαφής και κατανοητή.
*Σας παραθέτω επίσης τη πρόσκληση για την αναβάθμιση σχολείων Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απο το Ε.Π «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2014-2020»
*Τέλος σας παραθέτω την Εισήγηση της Δημοτικής Αρχής.
Με αυτά τα στοιχεία μπορείτε όλοι σας να διαμορφώσετε προσωπική άποψη.

Πάμε τώρα στις επισημάνσεις μου:
1ον Ασφαλώς και θέλουμε την κτιριακή Αναβάθμιση και τον εξοπλισμό τόσο του σχολείου του Π Άστρους όσο και όλων των σχολείων του Δήμου μας, που με αυτή τη πρόσκληση θα μπορούσαν να ενταχθουν.
2ον Όπως αναφέρουμε και στην Εισήγησή μας εφόσον υπάρχει χρόνος και διαθέσιμα χρήματα θα έπρεπε να εξεταστεί η δυνατότητα ένταξης και άλλων σχολικών κτιρίων ή ακόμα και η δυνατότητα ενταξης και άλλων παρεμβάσεων στο εν λόγω σχολείο. Η Δημοτική επιτροπή παιδείας και οι σχολικές επιτροπές θα έπρεπε να είχαν εκφραστεί.
3ον Οι λόγοι της βιασύνης του Αντιδημάρχου είναι ακατανόητοι. Τι μας λεει λοιπόν. Ας το περάσουμε τωρα γιατι λόγω covid19 μπορει να μην εχουμε δυνατότητα να ξανακάνουμε Δημοτικο συμβούλιο(γι την ακρίβεια δεν θα μπορούμε να λάβουμε κάποιες αποφάσεις που μπορούμε τώρα)!!! Αγαπητέ Αντιδήμαρχε αν ειναι να φθάσουμε σε αυτό το σημείο λογω covid19 πιστέψτεμε το τελευταίο σου πρόβλημα στο Δήμο θα είναι οι κτιριακές υποδομές.
4ον Έστω και τώρα η πρόσκληση δίνει τη δυνατότητα η Δημοτική Αρχή να αναθεωρήσει και να ενταχθούν και άλλες παρεμβάσεις που θα αφορούν και άλλες σχολικές μονάδες.
Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή σχόλιο επι του θέματος.

 

Σχόλια επισκεπτών

Αυτή είναι η δουλειά του Δημοτικού συμβούλου κύριοι. Να παρεμβαίνει δημόσια να λέει τις απόψεις του να ακούει τη κοινωνία. Λοιπόν ξεκινάτε οι ξερόλες , εσείς που θέλετε στρατιωτάκια ακούνητα και πολιτικούς που θα εμφανίζονται μόνο για να σας ζητανε τη ψήφο τα σχολια σας.

Πάντως ο λογος του κατ επειγοντος προκειμενου να περασει το θεμα ειναι τουλαχιστον αστειος. Ελπιζω να μην κρυβεται τιποτα απο πισω απο αυτη τη βιαστικη αποφαση.

Αγαπητε Γεωργιε, καλες οι προθεσεις σας και οι παρατηρήσεις σας αλλα: εχετε προβλημα αξιοπιστίας πλεον .κοινως ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ και ξερεις γιατι ?
1. διοτι τα ιδια ελεγε ο Μαντας για το λιμανι και τωρα ζητανε τα λεφτα πισω 3.800.000 ευρω απο τα οποια εχουμε ηδη πληρωσει τα 300.000 ευρω και
2. τα ιδια υπεγραφε ο Μαντας για το βιολογικο και τις ιδιωτικες συνδεσεις και τωρα μας ζητανε πισω 4.000.000 ευρω . Ας βγει λοιπον ο βολεμενος αρχηγος σου να μας απολογηθει γι αυτα και μετα θα μιλησεις και εσυ . Αλλωστε εχει αλλος σειρα για αρχηγος

Μόνο με ανώνυμα βρισίδια και χολή κρύβεται η ανεπάρκεια των σημερινών διοικούντων στο δήμο μας. Καλά να πάθουμε. Σας γελοιοποίησαν κακόμοιρα ο Λυτριβης κι ο Μαντας. Και είναι ακόμα αρχή. Τι δεν καταλάβατε;

Η παράταξη σου διέλυσε το Δήμο...αν είναι να κάνεις έργα και μετά να σου ζητάνε πίσω τα λεφτά τότε κάθεσαι στ'αυγα σου.δεν κάνεις τα έργα για το θεαθηναι.ηδη πληρώνουμε για το λιμάνι κι έρχεται κι ο βιολογικός.γιατι τόσα χρόνια δεν τον λειτουργήσατε;ανίκανοι φτάνει πια,μας χορτάσαμε μελετες και προστιμα

Ξαναλένε μερικοί τις προεκλογικές ψευτιές ,που δεν τις λέει πια κανείς από τη νέα δημοτική αρχή,για 3,5 εκ ευρώ χρέη για το λιμάνι κτλ που δήθεν πληρώνουμε.
.Δεν καταλαβαίνετε ότι δεν το συζητάνε γιατί δεν υφίστανται αυτά τα θέματα?
Οπως και αυτά που μας λέγανε ότι ο Φιλόδημος δεν υπάρχει ενώ τώρα πανηγυρίζουν όταν προχωράνε τα έργα που έβγαλε ο Μαντάς.Και είναι τα μόνα έργα που έχουν στον προυπολογισμό τους.Κανένα νέο δικό τους.
Καλά πόσο βλάκες μας θεωρείτε?

Κάποιοι έχουν χάσει την μπάλα , κάποιοι γράφουν ετσι για να γράψουν και οι περισσότεροι για να μην πω όλοι, δεν έχουν ιδέα από τους όρους δημόσια διοίκηση ,τεχνικό πρόγραμμα, σύνταξη φακέλλου μελέτης με αρκετούς υποφακέλλους, προϋπολογισμός ,χρηματοδοτήσεις ,πιστώσεις συνέχεια του κράτους κλπ..κλπ...Πριν λοιπόν από την κάθε κριτική,ειδικά την καλοπροαίρετη, να μάθουμε στοιχειωδώς κάτι για τα παραπάνω. Π.χ. Πότε συντάσσονται και υποβάλλονται τα τεχνικά προγράμματα και τι περιλαμβάνουν, πόση διάρκεια έχουν, τι είναι προϋπολογισμός έργου και πίστωση, χρόνος αναλήψεως μετά από εκλογές του δημοτικού συμβουλίου κλπ...κλπ.. Και να ξέρετε. Πως όταν τελειώνει η θητεία ενός δημοτικού συμβουλίου ΔΕΝ κατεβαίνουν τα ρολά (συνέχεια του κράτους που λέγαμε) αλλά συνεχίζουμε και στην πορεία συντάσσουμε και τα δικά μας τεχνικά προγράμματα ,υποβάλλουμε τις προτάσεις και τις διεκδικήσεις μας και ο,τι άλλο αφορά την ανάπτυξη ,την πρόοδο του δήμου αλλά πάνω απ όλα τη θέληση και βούληση πάντα εντός νομίμων και λογικών πλαισίων των θεμάτων που απαιτούν οι δημότες... Ξεκινάμε λοιπόν με αυτά τα απλά και θα συνεχίσουμε....

Πολύ καλά τα λέει ο 02:54 και να προσθέσω τα παρακάτω. Τι θα πει ένταξη και απένταξη και για ποιους λόγους κάποιου έργου. Από πού προέρχεται η χρηματοδότηση , κρατικός προϋπολογισμός, ίδιοι πόροι, ανταποδοτικά τέλη, διάφορα προγράμματα όπως ΣΑΤΑ LIDER Φιλόδημος κ.ά. και ποιος κρατάει το κλειδί της κάσας και ορίζει τα ποσά και την ανάγκη κάθε έργου. Κι επιπλέον σε ποιού την ευθύνη και την αρμοδιότητα είναι το καθ' ένα... Έτσι για να είμαστε ενημερωμένοι πως δουλεύει το σύστημα...

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio