Παράλιο Άστρος: Τα γκράφιτι καλύπτουν τις τουριστικές πινακίδες…

Δευ, 25/07/2022 - 11:18
Image

Το Παράλιο Άστρος είναι ένας αγαπημένος προορισμός τόσο για τους κατοίκους της Τρίπολης όσο και για τους τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Στο λιμάνι του, κοντά στο άγαλμα της γοργόνας, υπάρχουν πινακίδες που σε πληροφορούν για τις ομορφιές της Βόρειας Κυνουρίας καθώς και για τις διαδρομές που μπορείς να ακολουθήσεις για να τις ανακαλύψεις.

Και στις τρεις παρέχεται ο χάρτης της περιοχής, επισημαίνοντας τα πολιτιστικά αξιοθέατα, τις εκκλησίες καθώς και τις φυσικές ομορφιές που μπορείς να επισκεφτείς.

Οι πινακίδες αποδίδονταν στην ελληνική αλλά και  στην αγγλική γλώσσα, ώστε να
μπορούν να γίνουν κατανοητές από όλους.

Πλέον όμως οι πινακίδες δεν είναι δυνατόν να διαβαστούν, καθώς επιτήδειοι αποφάσισαν να τις «διακοσμήσουν» με τη θύρα ή το όνομα  της αγαπημένης τους ποδοσφαιρικής ομάδας.

Θύρες ομάδων, οπαδικά συνθήματα και αυτοκόλλητα, με το αποκορύφωμα τα μεγάλα πράσινα γράμματα που μπορεί να δείτε τη φωτογραφία που καλύπτουν ολόκληρη την επιφάνειά τους.

Για μια τουριστική περιοχή ο βανδαλισμός αυτός αποτελεί δυσφήμιση. Δεν δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να ενημερωθεί και να μπορέσει να απολαύσει κάθε γωνιά της περιοχής ενώ δημιουργεί μια άσχημη εικόνα για την πολυσύχναστη περιοχή.

Να υπενθυμίσουμε  ότι η δημιουργία γκράφιτι τιμωρείται στο πλαίσιο των άρθρων 381-383 του ποινικού κώδικα σύμφωνα με τις διατάξεις για την φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Το άρθρο 383 Π.Κ προβλέπει ότι η ποινική δίωξη ασκείται αυτεπαγγέλτως χωρίς να απαιτείται έγκληση του παθόντος στις περιπτώσεις όπου η φθορά έγινε απρόκλητα, το πράγμα χρησιμεύει για κοινό όφελος ή η πράξη τελέστηκε από δύο ή περισσότερα άτομα. Το ίδιο προβλέπεται και εφόσον η φθορά αφορά αρχαιολογικό ή καλλιτεχνικό ή ιστορικό μνημείο ή αντικείμενο τοποθετημένο σε δημόσιο χώρο. Βέβαια εφόσον δοθεί σχετική άδεια από τον ιδιοκτήτη ή από την Αρμόδια Αρχή το παράνομο της πράξης αίρεται και το γκράφιτι δεν τιμωρείται.
Ευελπιστούμε σύντομα οι πινακίδες να αντικαταστούν και αυτή τη φορά  να παραμείνουν καθαρές.

Σχόλια επισκεπτών

Τουριστικές πινακίδες.. Που τα πρωινά δεν περνάει άνθρωπος από εκεί.. Κ το βράδυ που περνάει κόσμος δεν είναι καν φωτισμενες οι πινακίδες για να τς δει ο τουρίστας... Η καλύτερα ο παραθεριστης... Να βάλετε άλλη μια πινακίδα κύριοι που να λέει να έχουμε φακό επάνω μας για να δούμε τι λένε οι πινακίδες

Όταν η ελάχιστη φαιά ουσία κάποιων ανεγκέφαλων καλύπτεται από τη ηλιθιότητα είναι αναπόφευκτο να καλύπτονται και οι πινακίδες και οτιδήποτε. Η ηλιθιότητα, δυστυχώς, είναι ανίκητη και μη αντιμετωπίσιμη.

Ας κάνουμε μια έκκληση για τον δρόμο Άργους κύριοι.Ας μην μιλάμε για χρώματα (ίσως έχετε επιλεκτική αχρωματοψία)ας μιλήσουμε για καλωσόρισμα της περιοχής!!Το γνωστό σε όλους γήπεδο...ευχές και κατάρες..με μικρά παιδιά να ρωτούν "τι σημαίνει καρκίνος,τσόντες"και άλλα τέτοια.Δε διανοείται ο ταξιδιώτης ότι αυτός είναι χώρος άθλησης δημόσιος,βανδαλισμένος ...τουλάχιστον τσίρκο θυμίζει! Αφού κύριοι έχετε αλλεργία στο πράσινο, επισκεφτείτε κοντινό φαρμακείο...
Με τις υγείες σας 💚

Πινακίδες θέλετε καθαρές και καλά κάνετε εμείς στο Άστρος έχουμε οδούς δεν έχουμε αριθμούς στα σπίτια μας λέτε να επικαλεστούν η προηγούμενη τη έκαναν έβαλαν πινακίδες εσείς ΤΙΠΟΤΑ γιατί είστε ένα ΤΊΠΟΤΑ

To ότι κάποια άτομα προέβησαν σε αυτή την ενέργεια η οποία δεν είναι δυστυχώς η μόνη δεν μας προβληματίζει σαν κοινωνία? Κάθε μέρα βλέπουμε όλο και μικρότερης ηλικίας άτομα να βανδαλίζουν δημόσιους χώρους και το μόνο που μας νοιάζει είναι τι κάνουν οι ιθύνοντες που σαφώς έχουν ευθύνη αλλά νομίζω θα έπρεπε να προβληματιζόμαστε στο γεγονός ότι τα παιδιά μας στρέφονται στην καταστροφή, την ασέβεια, την βία.......Δεν σας απασχολεί καθόλου τι κόσμο έχουμε δημιουργήσει?

Λέτε και καλώς, για τα μουντζουρώματα των πινάκων. Όμως για εκείνο το ηρωικό πυροβόλο Bofors που στέκει σκουριασμένο,ξαντετιασμένο βρώμικο εκεί προς το δρόμο του θεάτρου δεν έχει κανένας να πει ή να κάνει κάτι; Το λιμενικό ταμείο,το λιμεναρχείο ίσως; Τελικά ίσως θα πρέπει το πολεμικό Ναυτικό να το πάρει πίσω να μην ατιμάζεται ένα όπλο που σίγουρα κάποιες μάχες για την πατρίδα τις είχε δώσει.....

Από τα 8 σχόλια που γράφηκαν, στα 4 δεν αναγνωριζόταν καθόλου αυτό που περιγράφει το άρθρο ως πρόβλημα. Ειρωνείες, τοπικισμοί, κόμπλεξ, πολιτικές εμπαθειες κλπ...
Αυτοί οι άνθρωποι που γράψανε αυτά τα σχόλια έχετε την εντύπωση ότι δεν θα τα κάνουν τα γκραφιτι τα ίδια τους τα παιδιά με την παιδεία που τους δίνουν?
Ελα μωρε τώρα...σιγά το πραγμα....! Από αυτή τη νοοτροπία ξεκινάνε τα πάντα.

Είναι τραγικό κα λυπηρό αυτό που συμβαίνει! Πρόσφατα στην πινακίδα (όμοια με αυτές) που είναι τοποθετημένη στο τέλος του πεζοδρόμου (στην τελευταία ταβέρνα), ένα παιδάκι (ξένο) προσπαθούσε να βρεί το άστρος στο χάρτη που δυστυχώς κρυβόταν από το γκράφιτι ρωτώντας τη μανα του (στα αγγλικά) η οποία προσπαθούσε να του εξηγήσει ότι αυτό που βλέπει δεν είναι χάρτης ακριβώς και ότι κάποιος έχει παρέμβει εξωτερικά με σπρει!!! Δεν μπορούσε με τίποτα να το καταλάβει!
Κατάντια μας

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio