Παράλιο Άστρος: Καταγγελία για «τσαντίρι» μπροστά στο κύμα – Επέμβαση της αστυνομίας (pics)

Τρί, 10/08/2021 - 10:47
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Ξεκίνησε περίπου το 2017 και τείνει να γίνει μόδα η μόνιμη εγκατάσταση από ομπρέλες και ξαπλώστρες στις παραλίες της Βόρειας Κυνουρίας.

Το κυριότερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Παράλιο Άστρος, που παραθερίζουν εκατοντάδες επισκέπτες τους θερινούς μήνες.

Οι πρώτες παράνομες κατασκευές περιλάμβαναν μία ομπρέλα και δύο καρέκλες πλαστικές, δεμένες με αλυσίδες.

Όσο όμως περνούν τα χρόνια οι «εγκαταστάσεις» πληθαίνουν σε όγκο. Πλέον ολόκληρες τέντες, με ξαπλώστρες, στρώματα και σωσίβια θαλάσσης, ακόμα και σανίδες SUP.

Σύμφωνα με έγκυρες και απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες και ύστερα από καταγγελία, για την παράνομη εγκατάσταση στο Παράλιο Άστρος, έχει ενημερωθεί η αστυνομία η οποία θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Οι μόνιμες εγκαταστάσεις είναι πλέον πληγή για την περιοχή, με πολλούς από τους λουόμενους να διαμαρτύρονται, γιατί κάποιοι έχουν μόνιμα «καβατζωμένες» τις θέσεις μπροστά στην θάλασσα.

Από την άλλη μεριά, υπάρχουν και οι λουόμενοι που θέλουν να μην κουβαλάνε  τον εξοπλισμό πρωί και απόγευμα όπου κάνουν το μπάνιο τους στην θάλασσα.

Σε κάθε περίπτωση οι δεμένες ξαπλώστρες, ομπρέλες και καρέκλες που κάποιοι αφήνουν ολημερίς και για πολλές ημέρες στις παραλίες, προκειμένου να έχουν εξασφαλισμένη τη θέση είναι παράνομες και ο δήμος έχει την υποχρέωση να τις απομακρύνει.

Σύμφωνα με το άρθρο 10 της υπ’ αρ. 47458/15.5.2020 Κ.Υ.Α. «οι Δήμοι έχουν την υποχρέωση να μεριμνούν για τον καθημερινό καθαρισμό του συνόλου των κοινοχρήστων χώρων …» και καθότι οι παραπάνω μόνιμες ομπρέλες και τραπεζοκαθίσματα θεωρούνται ρύποι για τον αιγιαλό του Δήμου, σας γνωρίζουμε ότι απαγορεύεται αυστηράη μόνιμη τοποθέτησή τους στην παραλία,σε περίπτωση δε μη συμμόρφωσης, συνεργείο του Δήμου θα ελευθερώνει άμεσα το χώρο απομακρύνοντας τα σε αποθηκευτικό χώρο.

Σχόλια επισκεπτών

Για την καταπάτηση από τις ομπρέλες των μαγαζιών που δεν έχουν αφήσει σπιθαμή για τους λουόμενους που δεν έχουν λεφτά να πληρώνουν....κ ότι έχουν φτάσει στην άκρη της παραλίας ενώ ο νόμος λέει για 5 μέτρα από την θάλασσα...κ κάθε χρόνο καταπατούν όλο κ μεγαλύτερο μέρος, μόνο κ μόνο γ να εισπράξει περισσότερα ο δήμος.... Γιατί δεν γίνεται λόγος....οι ομπρέλες τον παππούδων κ γιαγιάδων σας πείραξε. Εφαρμογή του νόμου σε όλους κ όχι για μερικούς... να τα λέτε κ αυτά από εδώ μέσα.....όχι ότι μας συμφέρει....

Αυτό γίνεται γιατί βάση νόμου τα καταστήματα δεν έχουν την υποχρεωτική απόσταση από την ακτή
Το αισχος των παράνομων ξαπλωστρων υπαρχει
Ο δήμος γιατί ?
Γιατί δεν αντιδρατε για το αισχος των καταστημάτων ?
Ο ρατσισμός και η χούντα των συμφερόντων δεν θα περάσει

Για όλα και για όλους υπάρχουν νόμοι και διατάξεις ακόμη και για τα εντεταλμένα όργανα της πολιτείας που οφείλουν στην επίβλεψη και τήρηση τους. Μήπως όμως για τους "ιδιώτες" καταληψίες ή τους παραβάτες καταστηματάρχες ευθυνόμαστε και εμείς οι υπόλοιποι; Τους μεν πρώτους γιατί τους ανεχόμαστε, τους δε δεύτερους γιατί τους δικαιώνουμε καθήμενοι στις ξαπλώστρες απολαμβάνοντας το ποτό μας όσο και αν κοστίζει, αισθανόμενοι υπέρτεροι των υπολοίπων συμπολιτών μας; Αν καταφέρουμε κάποτε να επιδείξουμε μία διαφορετική νοοτροπία και συμπεριφορά προς ολες τις κατευθύνσεις, κάποιοι σίγουρα θα θορυβηθούν και κάποιοι άλλοι θα διορθωθούν.

Τώρα με τον κορονοιο ούτε καθαρίζουν τις ξαπλώστρες τα μαγαζιά αλλά δέχονται και πελάτες που έχουν κατοικίδια μαζί τους τα οποία τα βάζουν να κάνουν μπάνιο Η βρώμα είναι απερίγραπτη.Εχω δική μου ☔ γιατί συχενομαι.Ειναι μόνο για να στα πάρουν.Η αστυνομία σε κοιτάξει την μαύρη εργασία και τις καταπατήσεις των καταστημάτων.Ποιο κατάστημα διαθέτει w c αναπήρων;; Πώς δίνουν άδεια λειτουργίας.;;Αδειάζουν όλοι τους βόθρους η τα ριχνουν στα κανάλια των ομβρίων;;Οι ομπρέλες τούς πειράζουν που στο κάτω κάτω δεν έχει ο άλλος να δώσει 8€ για δύο άτομα για να κάνει ένα μπάνιο.Ονειρα γλυκά

Εδώ μαγαζιά βάζουν ομπρέλες με ξαπλώστρες. Η μία-δύο ομπρέλες και αν υπάρχουν μας ενόχλησαν. Το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας είναι μέχρι τον αφρό που σκάει το κύμα "νόμιμα" με ομπρέλες. Γι αυτα ο Δήμος ξέρει μόνο να εισπράττει αλλά δεν "βλέπει" και τις extra Ομπρέλες τις δήθεν ΙΧ.

Ο νόμος λέει για 5 μέτρα από τον αιγιαλό... Κ αν κάνεις το λάθος κ περάσεις από μπροστά.... Αλλά ο ΔΉΜΟΣ μάλλον εισπράττει μεγάλα ποσά κ δεν τον συμφέρει να εφαρμόζει τον νόμο. Ακόμα γ τα άτομα που δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ.... ασχολείται κανείς αν είναι νόμιμο....οι αποδείξεις που κατά τύχη έχουν όλες πρωινή ώρα... ελέγχονται....κατά τα άλλα τους ενοχλεί η καταπάτηση τον μερικών χιλιοστών από μια ομπρέλα... Μήπως κ σαν ιστότοπος από εδώ μέσα, πρέπει να κάνετε κάτι....μπας κ ξυπνήσει ο ΔΉΜΟΣ κ γίνουν τα πράγματα καλύτερα για όλους...

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio