Παράκαμψη Κάτω Δολιανών: Εγκαινιάστηκε και παραδόθηκε στην κυκλοφορία το έργο της γέφυρας (pics,vid)

Τετ, 21/06/2023 - 15:34
Image

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου έγιναν τα εγκαίνια της παράκαμψης των Κάτω Δολιανών, ενός μεγάλου αναπτυξιακού έργου μείζονος σπουδαιότητας, το οποίο ενώνει την Πρωτεύουσα της Αρκαδίας με το Άστρος, δίνοντας νέα προοπτική ανάπτυξης στο παραλιακό μέτωπο της Κυνουρίας.

Μετά την τελετή του αγιασμού, έγινε το παραδοσιακό κόψιμο της κορδέλας και ο δρόμος δόθηκε στην κυκλοφορία. Ουσιαστικά οι οδηγοί από σήμερα θα μπορούν να φτάνουν στο Άστρος, χωρίς να εισέρχονται μέσα από το χωριό Κάτω Δολιανά.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Λαμπρόπουλος και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας μίλησαν για το έργο και για τις προσπάθειες που έγιναν τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να παραδοθεί το νέο έργο.

Το έργο αυτό έρχεται να λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα για τους οδηγούς και να κάνει πιο εύκολη και ασφαλέστερη πρόσβαση στην παραλιακή Αρκαδία, αυξάνοντας τις μετακινήσεις από και προς την παραλιακή Αρκαδία, συμβάλλοντας καθοριστικά στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του νομού.

Ο κ. Νίκας ανέφερε ότι το έργο της Παράκαμψης των Δολιανών είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για την Αρκαδία, προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ.

Ο κ Νίκας δεν παρέλειψε να μιλήσει για τον σχεδιασμό που υπάρχει προκειμένου να γίνει η παράκαμψη της Τεγέας, αλλά και η Παράκαμψη στο Άστρος.

«Άμεσα πρέπει να μεριμνήσουμε για τα πρανή και για τον φωτισμό του έργου στα Κάτω Δολιανά, τα οποία πρέπει αν γίνουν άμεσα»

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Καμπύλης Γιώργος έδωσε συγχαρητηρια σε όσους δούλεψαν για αυτό το έργο και μίλησε για το μεγάλο έργο που φέρνι πιο κοντά την Βόρεια Κυννουρία, στην Τρίπολη.

«Ελπίζουμε να προχωρήσουν τα έργα που είπε ο κ. Νίκας»

Το έργο αυτό αποτελεί τη συνέχεια ενός άλλου, πολύ σημαντικού έργου στην περιοχή του τμήματος Ελαιοχώρι - Κουμπίλα, με προϋπολογισμό 11.490.000 ευρώ, το οποίο έρχεται να συμπληρώσει ένα πολύ μεγάλο αναπτυξιακό έργο μείζονος σπουδαιότητας, το οποίο ενώνει την Πρωτεύουσα της Αρκαδίας με το Άστρος, δίνοντας νέα προοπτική ανάπτυξης στο παραλιακό μέτωπο της Κυνουρίας.

https://www.arcadiaportal.gr/sites/default/files/field/image/parakampsi-dolianon-astros-21-6-23_21.jpg

https://www.arcadiaportal.gr/sites/default/files/field/image/parakampsi-dolianon-astros-21-6-23_14.jpg

https://www.arcadiaportal.gr/sites/default/files/field/image/parakampsi-dolianon-astros-21-6-23_13.jpg

https://www.arcadiaportal.gr/sites/default/files/field/image/parakampsi-dolianon-astros-21-6-23_8.jpg

https://www.arcadiaportal.gr/sites/default/files/field/image/parakampsi-dolianon-astros-21-6-23_3.jpg

https://www.arcadiaportal.gr/sites/default/files/field/image/parakampsi-dolianon-astros-21-6-23_1.jpg

https://www.arcadiaportal.gr/sites/default/files/field/image/parakampsi-dolianon-astros-21-6-23_56.jpg

https://www.arcadiaportal.gr/sites/default/files/field/image/parakampsi-dolianon-astros-21-6-23_47.jpg

https://www.arcadiaportal.gr/sites/default/files/field/image/parakampsi-dolianon-astros-21-6-23_45.jpg

https://www.arcadiaportal.gr/sites/default/files/field/image/parakampsi-dolianon-astros-21-6-23_42.jpg

https://www.arcadiaportal.gr/sites/default/files/field/image/parakampsi-dolianon-astros-21-6-23_26.jpg

Video

Σχόλια επισκεπτών

Είναι υποκριτικό να δίνεται ένα έργο λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου και σε μια περίοδο που πλησιάζουν οι περιφερειακές εκλογές. Επίσης δίνεται ένα έργο μόνο και μόνο την εξυπηρέτηση της τοπικής αυτοδιοίκησης και την μικρο-πολιτική της περιοχής.

Ερχεται η ερημοποίηση του Χωριου μας και δεν άνοιξε ρουθούνι.

Ερχονται Δημοτικες Εκλογές να πάτε να τους ψηφίσετε.

Τα διώξατε όλα από τα χωριά και όταν είναι για ψήφο είναι καλα και πάνε και σας ψηφίζουν τα πρόβατα...

Όπως και την Κυριακή..

Ουστ !!

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΣΑΚΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΤΑΓΑΡΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ .....ΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΙ Ο ΓΚΙΩΝΑΚΗΣ ΘΕΤΕ Η ΔΕ ΘΕΤΕ ........ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ .... ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΚΙ ΟΧΙ ΚΑ ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ.....

Έργο ΤΑΤΟΥΛΗ είναι αυτο να μην το ξεχνάμε. Και σήμερα μαζεύτηκαν εκεί πρόεδροι δήμαρχοι να μας πούνε τη άντε φτιαχτα κάνα δρόμο μέσα στους οικισμούς εσείς που είναι μαύρο χαλί και αφήστε της φοτογραφιες και της δηλώσεις

Τώρα θα ερημοποιηθεί και το Ξηροπήγαδο κτλ.. δυστηχώς αυτή είναι η μοίρα της προόδου. Η ερημοποίηση ξεκινάει με τους ίδιους τους κατοίκους δε σώζουν τη κατάσταση οι διερχόμενοι για 2-3 καφενεία και ταβέρνες. Σκοπός είναι να θέλει ο κόσμος να έρθει στα χωριά και όχι Πάσχα Χριστούγεννα αλλά μόνιμα, να ανοίξουν τα σπίτια, να επισκευαστούν, να γεμίσουν παιδιά τα σχολεία και οι πλατείες, να μη ζουν οι ηλικιωμένοι μόνοι, αυτά είναι που πρέπει να δει η αυτοδιοίκηση, δουλείες, σχολεία, γιατρούς τα βασικά για να υπάρχει ασφάλεια στο κόσμο. Όσο για τα έργα, το αποτέλεσμα μετράει, συνεπώς να λένε και κανα ευχαριστώ. Και φώτα Δήμαρχε, το επόμενο στοίχημα.. σε ευχαριστούμε

παντρευτειτε καντε παιδια και να δειτε πως ζωντανευουν τα χωρια γεμίσαν τα χωρια μπακουρια καλα που ηρθαν οι ξενες και πειραν μερικους και συμφωνω με ον παραπανω να ερχοσαστε στα χωρια σας και οχι μονο στις εορτες

τι να ερθει ο τατουλης για εργο που ειχε ξεχασει να βαλει ;απλα εριξε μια τσαπια και του βγηκε σε κακο διοτι φωναξαν οι παρακοιμενοι και το πειρε χαμπαρι ο μακης καιμ προχωρησε το εργο τι να πει ο πετρος

Πλάκα μας κάνετε ωρέ πατριώτες; Κατά πώς θα υλοποιηθούν τα κάτω Δολιανά επειδή έγινε η παράκαμψη; Ίσα ίσα. Κέρδος έχετε που δεν θα περνούν ειδικά το καλοκαίρι τόσα και τόσα αυτοκίνητα που ανεβοκατεβαίνουν από Τρίπολη και γύρω περιοχές για τις παραλίες. Πόσα από αυτά σταματούν στο χωριό σας και συντελούν στην οποία οικονομική τουλάχιστον δραστηριότητά σας; κανένα ή ας πούμε ένα ή δύο μια φορά στις τόσες. Το ξέρετε καλύτερα από τον καθένα μας εκεί στους καφενέδες που αλληλοκερνόσαστε από μια γύρα ακόμα καφεδάκια. Κι αν υπάρχει από αλλού οποίο αλισβερίσι, είναι όταν από Άστρινούς μεριά και γύρω ξεκόψει κανένας για κάνα μεζέ. Αυτά και τιποτ άλλο. Μην και αποτρελαθούμε δηλαδή.

Ποιος είπε ότι είναι άσχημο χωριο τα Δολιανά εδώ έχουμε όλα και πλατεία και τοπ μαγαζια από καφέ ποτό και τόσα άλλα μάλλον φίλε μου εσύ που το λες δεν έχει ιδέα τι σημαίνει να δουλεύεις κανένας που θα το ξύνει θα είσαι μα δεν λέμε κάτι λάθος δεν έγινε κάτι ιδιαίτερο απλά ο δρόμος ξεκινά πριν τα Δολιανά και τελειώνει πάλι μετά τα Δολιανά γιατί δεν το πήγαιναν μέχρι Άστρος και με κόμβους και όλα
Αυτό για αυτόνομα το λένε πέντε επιδοτούμενοι λόγω του έργου και καλά κάνουν έδωσαν τον τόπο τους και οι υπόλοιποι μια χαρά τα λέμε ότι αν δεν φτιαχτεί ο κόμβος είναι Καλοκαιρινή περίοδος ο κόσμος κυκλοφορει και εντός του χωριού πάντα θα περνούν λεωφορεία γιατί υπάρχει στάση ΚΤΕΛ πως θα περνάνε πρώτον αυτόν δευτερον δεν έχουν κάτσει να ασχοληθουν για παρακείμενους δρόμους αν έρχονται που έτσι πάνε με 100 από Τρίπολη κι από Δολιανα κατεβαίνει οδηγός Άστρος έχει γίνει τροχαίο..

Τα Δολιανά θα μπορούσαν να ανέβουν κι άλλο...

Δεν έχουν πάρει την ανάπτυξη που πρέπει

Ζαβιτσα ανεκμετάλλευτο προϊόν θα μπορούσε αναρριχητικό πάρκο

Γήπεδο Νικηταρά αθλητικό κέντρο

Εύα Δολιανών ανεκμετάλλευτη και τόσα άλλα και λέω δημόσια το όνομα μου δεν με νοιάζει

Δεν θίξαμε κάποιον η καποιους

Λέμε πράγματα που πρέπει να είναι ήδη στο μυαλό όλων μας και αν πάψουμε να μην πορευόμαστε μόνο πολιτικα και όχι ανθρώπινα και να μην έχει κακίες ο ένας και φθόνο για τον δίπλα του αυτή τη στιγμή θα μιλούσαμε για ένα χωριό δύναμη

Και ναι δεν ασχολούμαστε έχετε δίκιο

Προλαβαίνουμε κιόλας που ο καθένας κοίτα την πάρτη του και δεν υπάρχει ένας ενιαίος σύλλογος που να περιέχει αθλητισμό πολιτισμού ανθρωπιστικο χαρακτηρα αλλά οι θέσεις σε πολιτικες αναζητήσεις όλοι μπροστά και στα φώτα

Κάπου κούρασε κι αυτό θέλει άλλο πλανο πλέον το χωριό όχι με αυτό που έχει τώρα γιατί είμαστε στο καλύτερο σημείο λίγα λεπτά από παραλιακή ζωνη επίσης από το κέντρο του Δήμου και πολλές επιχειρήσεις που για ένα χωριό είναι πλήρης

Δεν μας λείπει τίποτα και πας σε κάτι κατσικοχωριά τέρμα θεου και το παλεύουν.

Με όλο το σεβασμό προς όλους

Γιούλη Σ. Καραμ.22/6/2023-20:57
Πολύ ωραία η τοποθέτηση της Γιούλης
Τα έχουν όλα αυτά τα Κάτω Δολιανά.
Ίσως άγνωστα σε αρκετούς και να χρειάζεται μια μηδαμινή επιλεκτική ώθηση. Κάτι σαν μικρό αυτοδιαχειριζόμενο βιντεοκλίπ ας πούμε.

Το έργο παρότι είναι χρήσιμο δόθηκε στην κυκλοφορία με τη λογική "πάμε κι όπου βγει". Αν δεν γίνουν ασφαλείς κόμβοι στην είσοδο και την έξοδο των Δολιανών για ότι συμβεί θα είναι υπεύθυνοι αυτοί που το εγκαινίασαν και το σχεδίασαν. Το έργο είναι ημιτελές και επικίνδυνο. Για λόγους ασφαλείας τα Δολιανά πρέπει να έχουν είσοδο και έξοδο και από τις δύο πλευρές.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio