Παπαγιανόπουλος: Πιστεύω ότι την προηγούμενη τετραετία ο Δήμος μας δεν πήρε αυτά που του άξιζαν και έχασε σημαντικές ευκαιρίες

Κυρ, 10/09/2023 - 16:13
Image

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

Με την ευκαιρία της επίσημης ανακοίνωσης του ψηφοδελτίου του συνδυασμού «ΝΕΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ» ανακοινώνω και εγώ πλέον επίσημα την υποψηφιότητά μου για δημοτικός σύμβουλος με τον παραπάνω συνδυασμό.

Συμμετέχω για δεύτερη φορά στις Δημοτικές Εκλογές του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, αυτή τη φορά με την παράταξη «ΝΕΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ» στο πλευρό του κου Γκαύρου Δημητρίου τον οποίο στηρίζω απόλυτα. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που τιμώ και σέβομαι, έναν άνθρωπο της αγοράς, ακέραιο, ικανό με μεγάλη εμπειρία στην αυτοδιοίκηση με σαφές όραμα και στόχο να αναμορφώσει το Δήμο. Πρόκειται για έναν άνθρωπο με υπέρμετρη αγάπη για τον τόπο του με αποτέλεσμα κάθε σκέψη και δράση του να έχει γνώμονα το κοινό καλό.

Η διαφορά της φετινής υποψηφιότητάς μου σε σχέση με την προηγούμενη είναι ότι τώρα αξιοποιώντας την εμπειρία από τη συμμετοχή μου στα Δημοτικά συμβούλια του Δήμου αλλά και στην Οικονομική επιτροπή μπορώ να έχω καλύτερη εικόνα και άρα πολύ σαφέστερη άποψη για το ποια είναι τα προβλήματα και οι παθογένειες που ταλανίζουν τον Δήμο και πως αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικότητα.

Πιστεύω ότι την προηγούμενη τετραετία ο Δήμος μας δεν πήρε αυτά που του άξιζαν και έχασε σημαντικές ευκαιρίες αφού δεν ολοκλήρωσε ουσιαστικά ούτε τα έργα που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή αλλά ούτε ενέταξε, ούτε δρομολόγησε έργα ικανά να αλλάξουν την εικόνα του Δήμου. Ανθρώπινο δικαίωμα όπως θεωρείται η ύδρευση εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να θεωρούνται ζητούμενα για το Δήμο με ότι συνεπάγεται αυτό για τους επαγγελματίες και τους κατοίκους του.

Η δημοτική αρχή έδωσε μεγάλη βάση στην επικοινωνία και μεγάλη προβολή έργων με μικρό αποτύπωμα στην κοινωνία ενώ προσπάθησε μέσω των αλόγιστων απευθείας αναθέσεων να δημιουργήσει πελατειακές σχέσεις ζημιώνοντας ουσιαστικά τον Δήμο. Επιπρόσθετα τα επιπλέον κονδύλια που έλαβε ο Δήμος λόγω του covid αλλά και η αύξηση των δημοτικών τελών δεν προσέδωσαν υπεραξία στον Δήμο και δεν αξιοποιήθηκαν σωστά κατά τη γνώμη μου. Εύκολα λοιπόν μπορεί κανείς να συγκρίνει τι είχε υποσχεθεί η παράταξη του κου Καμπύλη με το πρόγραμμα που είχε εξαγγείλει το 2019 και τι πραγματικά υλοποίησε, θα καταλάβει ότι το ποσοστό υλοποίησης είναι υπερβολικά μικρό.

Φυσικά δεν είμαι από αυτούς που μηδενίζουν την προσπάθεια της Δημοτικής αρχής αφού υπήρξαν και δράσεις – οάσεις όπως αυτές που αφορούσαν στην επέτειο των 200 ετών από την πραγματοποίηση της Β’ Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος οι οποίες είχαν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Επίσης δεν αμφισβητώ τις καλές προθέσεις της αλλά σίγουρα υποστηρίζω ότι δεδομένων των συνθηκών υπήρξε έλλειμμα επάρκειας και αποτελεσματικότητας ενώ η απουσία απολογισμού πεπραγμένων αποδεικνύει την ένδεια οράματος και υλοποίησης στόχων και άρα το συνολικό πρόσημο για την δημαρχιακή θητεία του κου Καμπύλη είναι οπωσδήποτε ΑΡΝΗΤΙΚΟ.

Η περίοδος που διανύουμε αλλά και αυτή που ακολουθεί – με χρονικό ορόσημο τις δημοτικές εκλογές της 8 Οκτωβρίου 2023 – αποτελεί μια περίοδο σημαντικών αλλαγών, μεγάλων προκλήσεων αλλά και ευκαιριών για την πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση και τους πολίτες.

Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε τις όποιες θετικές πρωτοβουλίες έχει δρομολογήσει η νυν δημοτική αρχή συνθέτοντας και όχι διχάζοντας καθότι ο Δήμος έχει συνέχεια, να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν και να διαμορφώσουμε ένα Δήμο σύγχρονο και λειτουργικό, αναπτυξιακά δυναμικό, οικονομικά βιώσιμο που θα βρίσκεται κοντά στον Δημότη με διαφάνεια και λογοδοσία.

Ενός Δήμου που θα δίνει έμφαση στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, σε κάθε χωριό και κοινότητα του Δήμου μας, μέσα από το σωστό σχεδιασμό και την υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής και ανάπτυξης, ενός Δήμου που θα επενδύει σε κρίσιμους τομείς όπως είναι ο τουρισμός, ο πρωτογενής τομέας (με τη δημιουργία αυτότελους τμήματος στο Δήμο) ο πολιτισμός, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, η κοινωνική πολιτική και ο ψηφιακός μετασχηματισμός.

Όσον αφορά στην προσωπική μου συμβολή εφόσον δοθεί η εντολή διακυβέρνησης του Δήμου στην παράταξή μας από τους συνδημότες μας και με βάση την υποδομή και την εμπειρία που έχω αυτή μπορεί συνοπτικά να εξειδικευθεί στα εξής:

• Στην ορθή κατάρτιση και δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων του Δήμου.

• Στην άντληση πόρων από Ευρωπαϊκά προγράμματα με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματός τους.

• Στην άμεση, ολοκληρωμένη και φιλική εξυπηρέτηση του δημότη , χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού

• Στο Ήθος και τη διαφάνεια , σε όλους τους τομείς.

• Στην αποτελεσματική και χρηστή διαχείριση, καθώς και τη μέγιστη αξιοποίηση των δημοτικών και δημοσίων πόρων.

• Στην εφαρμογή του διατάγματος ΠΔ 54/2018 που αφορά στη δημιουργία ενιαίου λογιστικού πλαισίου που φιλοδοξεί να καλύψει όλες τις ανάγκες χρηματοοικονομικής πληροφόρησης και αναφορών με απώτερο στόχο την κατάρτιση ενοποιημένων αναφορών για όλη τη γενική κυβέρνηση.

• Στην τροποποίηση του Εσωτερικού Οργανισμού Υπηρεσίας του Δήμου προκειμένου να γίνει πιο ευέλικτος και λειτουργικός.

• Στην καλύτερη αξιοποίηση των πόρων των κληροδοτημάτων του Δήμου.

• Στην καλύτερη διαχείριση των κοιμητηρίων του Δήμου μας.

Κατόπιν τούτων και με δεδομένο ότι όπως πιστεύω ανταποκρίθηκα στο έπακρο στο ρόλο που μου ανατέθηκε από εσάς στο Δημοτικό Συμβούλιο ως δημοτικός σύμβουλος αντιπολίτευσης σας ζητώ να με εμπιστευτείτε ξανά στηρίζοντας την υποψηφιότητά μου και δίνοντας στην παράταξη «ΝΕΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ» τη δυνατότητα να αναλάβει τα ηνία του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας προς όφελος όλων των Δημοτών.

Τέλος εύχομαι πραγματικά αυτή η προεκλογική περίοδος να είναι παραγωγική, να υστερήσει σε τοξικότητα και να γεμίσει από πολιτικά επιχειρήματα για να επιτελέσει το σκοπό της που δεν είναι άλλος από την παράθεση προγραμμάτων και οραμάτων των παρατάξεων έτσι ώστε αυτά να οδηγήσουν στην ορθή κρίση των δημοτών.

Αλέξανδρος Παπαγιαννόπουλος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Βόρειας Κυνουρίας με την παράταξη «ΝΕΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ».

Οικονομολόγος MSc, Λογιστής - Φοροτεχνικός

Σχόλια επισκεπτών

Οικονομολογε και λογιστα γιατί δεν τα κάνατε αυτά που λέτε πριν 7 η 8 χρόνια που μπορούσατε και γιατί θα τα κάνετε τώρα? μάθατε? Και που τα μάθατε στην περιφέρεια σαν δασκαλεψαν. Η κοροϊδία σε όλο το μεγαλείο......

Γειά σου Αλέξανδρε! Είσαι ωραίος τύπος και με γνώσεις και θέληση να προσφέρεις στο τόπο μας και την κοινωνία. Εύχομαι καλή επιτυχία στον προεκλογικό αγώνα και την επανεκλογή σου.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio