Οι δράσεις του Δήμου για τα αδέσποτα ζώα - Μήνυμα του Δ. Κατσή

Δευ, 05/04/2021 - 09:43
Image

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων αποτελεί αφορμή υπενθύμισης πως η ευαισθητοποίηση για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων είναι ευθύνη  όλων μας.

Όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να διασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις ώστε οι «φίλοι μας», ό,τι ζώο και να είναι, να έχουν τη φροντίδα που τους αρμόζει.

Στο πλαίσιο αυτό, σας ενημερώνω πως ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας,  εν μέσω πανδημίας, στάθηκε αρωγός στους τετράποδους φίλους μας καθώς υλοποιεί συγκεκριμένο πρόγραμμα εμβολιασμού, αποπαρασίτωσης και στείρωσης των αδέσποτων ζώων με σκοπό, είτε την υιοθεσία τους είτε την επανένταξή τους στο οικείο περιβάλλον.

Με αφορμή ,λοιπόν ,την 4η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, ημέρα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, σας ενημερώνω πως στο Δήμο μας:

  • Έχει συσταθεί και λειτούργει δημοτική πενταμελής επιτροπή με αρμοδιότητα την παρακολούθηση προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζωών συντροφιάς
  • Εχουμε συνάψει σύμβαση με ιδιώτη κτηνίατρο για την άμεση φροντίδα έκτακτων περιστατικών.
  • Προσφέρουμε υπηρεσίες περισυλλογής αδέσποτων.
  • Εχουμε προμηθευτεί 10 ταΐστρες και 10 ποτίστρες και παρέχουμε τροφή - νερό για τα αδέσποτα
  • Εχουμε συγκεκριμένο εβδομαδιαίο πρόγραμμα ανανέωσης  της τροφής στα συγκεκριμένα σημεία
  • Εχουμε εκπαιδεύσει 2 υπάλληλους του Δήμου μας στην περισυλλογή αδέσποτων με τη συμμέτοχη τους σε σχετικό σεμινάριο

και το σημαντικότερο 

  • Έχουμε  μέχρι σήμερα και σε διάστημα ενός χρόνου προχωρήσει σε 30 υιοθεσίες αδέσποτων ζωών.

 Αρωγοί στην προσπάθεια μείωσης του αριθμού, αλλά και στην περίθαλψη και τη φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα είναι οι φιλόζωοι συμπολίτες μας. Σε αυτούς τους ανώνυμους πολίτες  εκφράζουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, για την αφοσίωση τους όλα αυτά τα χρόνια και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Με το παρόν δελτίο τύπου, υπενθυμίζουμε στους ιδιοκτήτες ζώων ότι θα πρέπει να διατηρούν βιβλιάριο υγείας και να έχουν σημάνει ηλεκτρονικά (microchip) το ζώο τους, ενώ οφείλουν να καταθέσουν αντίγραφο του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης του ζώου στον Δήμο, και να μεριμνούν για την υγιεινή και την ασφάλεια τους στους κοινόχρηστους χώρους, εφαρμόζοντας την κείμενη νομοθεσία.

Κλείνοντας, να εκφράσουμε την πεποίθησή μας ότι, η σημερινή ημέρα εκτός από γιορτή, αποτελεί αφορμή αφύπνισης του σεβασμού και της αγάπης μας στα ζώα και θα πρέπει να την αντιμετωπίζουμε ως τέτοια.

 

Δελτίο Τύπου

Σχόλια επισκεπτών

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΝΤΡΑ ΜΟΛΙΣ ΛΙΓΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΟ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΟΙΒΑΓΜΕΝΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ;
ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΣΤΑΘΗΤΕ ΣΤΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΑ ΓΑΥΓΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΦΩΝΑΖΟΥΝ.

Αυτό το πραγμα που γίνεται στον κάμπο και δεν μπορούμε να πλησιασουμε στα χωραφια μας θα το κοιτάξει κανείς σας ποτέ??? Με έναν προχειρο υπολογισμό στιβαζοντε πανω απο 150 σκυλιά μέσα και αλλά τουλαυ50 έξω... Συν κάτι γαϊδουράκια... Όλα σε άθλια κατάσταση... Μέσα στη βρώμα.... Αν αυτό λέγεται αγαπη προς τα ζώα τότε ζητώ που καικαμε... Αλήθεια τσιπάκι έχουν όλα αυτά??? Στειρωμενα ειναι? Γιά κανόνες Ευζωιας δεν το συζητάμε καν.. Άθλιες.. Σε συνδυασμό με τα κουνούπια εκεί εχει γινει η πηγη του καλααζαρ σε όλη την περιοχη... ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ...

Παιδια ολα αυτα σαφως καλα μεχρι εδω, σημαντικο ειναι οι διαδικασιες υιοθεσιων να προχωρουν γρηγορα, ας φτιαξει ο Δημος μια σελιδα να προωθουνται οι υιοθεσιες η εστω ενα λινκ στο Astrosnews που να βλεπουν οι ενδιαφερομενοι τα ζωα. Σημαντικοτερο ολων, να διεκδικησει ο Δημος χρηματοδοτηση για ενα καταφυγιο ωστε να μπορουν και οι ντοπιοι συμπολιτες να προσφερουν πιο οργανωμενα. Δεν ειναι δυνατον χειρουργημενα ζωα αμεσως μετα την στειρωση να πετιουνται στο δρομο και κουταβια να πεθαινουν απο ασιτια και αρρωστειες.Οι φιλοζωοι εχουν περιορισμενη δυναμικη χωρις την βοηθεια του Δημου. Οπως και η αστυνομια να ελεγχει την τηρηση των νομιμων ιδιοκτητων, καταφυγιων κτλ.

Μπράβο στην δημοτική αρχή γίνετε μια προσπάθεια προς την σωστή κατεύθυνση, από τους λίγους δήμους που δεν έχει πρόβλημα με τα αδέσποτα , θυμάμαι μερικά χρόνια πριν τους θερινούς μήνες γινόταν γενική εκκαθάριση για να μην ενοχλούν τα αδέσποτα τους παραθεριστές στις πλατείες και στην παραλία. Ευτυχώς τώρα η «τακτική εξαφανίσεων και κακοποίησης... » εναντίον των ανυπεράσπιστων έχει παρέλθει.
Με τις γάτες όμως δεν γίνετε τίποτα και πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα.

Αν δεν ήταν η μάντρα θα γκρίνιαζες πως δεν σε αφήνουν τα σκυλιά να πιεις τον καφέ σου, πως ενοχλούν τους τουρίστες στα μαγαζιά , πως κατουράνε τα αδέσποτα το γκαζόν στην πλατειά και δεν μπορούν να παίξουν τα παιδάκια , και άλλα πολλά ....

Κατσή πες και μια φορά αλήθεια. Καλύπτεις το παράνομο καταφύγιο επειδή σου δίνει τη δυνατότητα να γράφεις δελτία τύπου; Δεν γνωρίζεις ότι υπάρχει; Για ποια διαχείριση του Δήμου μιλάς; Γιατί μας δουλεύεις στην ψύχρα;

Αν κάποιος κωφεύει δεν είναι και άμοιρος ευθυνών.
Υπάρχουν τα όργανα του νόμου που οφείλουν να κάνουν την δουλειά τους μη επιτρέποντας σε κάθε ανεύθυνο να λειτουργεί κατά πως νομίζει οπως και σε κάθε δημοτικό άρχοντα να μην κλείνει τα μάτια του και να κάνει τον καμπόσο.

Ηρεμα κυριες μου . Παγκοσμια ημερα Αδεσποτων ζωων ειναι . Αφηστε τις μεγάλες διατυπωσεις και διαπιστωσεις . Αν καποιος εχει να καταγγειλει κατι και καποιον μπορει ΕΠΩΝΥΜΑ να βγει και να το πει .Πισω απο την ανωνυμια ολοι γινονται φιλόζωοι . Στο δια ταύτα ομως ?????

Αν δεν ητανκαι αυτος ο χώρος στο Αστρος θα ηταν 250 αδεσποτα, και τα περισσοτερα φωλιασμενα. Επειδή αυτα τα σχόλια γράφονται απο συγκεκριμένα ατομα που εχουν συμφεροντα, καλο θα ηταν να παρουν στο σπιτι τους και να τα φροντιζουν. Επισης αντι να φωναζουν στους τσοπανιδες που τα πετανε στην χωματερή σχολιαζουν απο τον καναπε τους. Ωραίοι φιλόζωοι..,

theodoros: καλά τα λες τα λόγια σου μου θυμίζουν και κάποιον άλλο ή κάποιες άλλες ,ανάλογα με το προφίλ που φτιάχνει κάθε φορά στο facebook ο γνωστός άγνωστος που την φιλοζωία την έχει πάρει εργολαβία

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio