"Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο": Πραγματοποιήθηκε ο ειρηνικός αποκλεισμός της επαρχιακής οδού Άργους -Λεωνιδίου (pics, vids)

Δευ, 24/08/2020 - 19:54
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Ήταν όλοι εκεί. Εκπρόσωποι και μέλη Συλλόγων, φίλοι και συγγενείς των αδικοχαμένων στην "ανθρωποφάγα" άσφαλτο. Στο νου όλων ήταν παρόντες και οι αδικοχαμένοι και οι τραυματίες των τροχαίων σε αυτή την οδό καρμανιόλα. Οι μόνοι που έλειπαν ήταν οι υπαίτιοι και οι αρμόδιοι.

Εκατοντάδες πολίτες, άνθρωποι κάθε ηλικίας συγκεντρωθηκαν σήμερα το απόγευμα στην επαρχιακή οδό Άργους  -  Άστρους - Λεωνιδίου, στον συμβολικό αποκλεισμό της οδού στο ύψος του " Σκλαβενίτη ". Όλοι για έναν λόγο. Για να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, καθώς και η αλλαγή της νοοτροπίας μας, ώστε να μην χυθεί άλλο αίμα στην άσφαλτο. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσαν ιερείς της περιοχής μας. Στην συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έκλεισε με  το ψήφισμα που υπογράφουν όλοι οι , αθλητικοί, πολιτιστικοί, κοινωνικοι Σύλλογοι του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας καθώς και η "Μότο παρέα " Λεωνιδίου και η Παναρκαδική Ομοσπονδία. 

Καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης το πλήθος κόσμου, τηρώντας στο απόλυτο τα υγειονομικά μέτρα και πρωτόκολλα, προχώρησε στον αποκλεισμό του ενός κυκλοφοριακού ρεύματος. Η παρουσία της αστυνομίας κρίθηκε από τους διοργανωτές  καταλυτική για την εύρυθμη διεξαγωγή της εκδήλωσης. Στο τέλος τηρήθηκαν όλες οι συστάσεις των υπευθύνων και με το πέρας της εκδήλωσης δόθηκε στην κυκλοφορία και το δεύτερο ρεύμα κυκλοφορίας χωρίς κανένα πρόβλημα.

Οι διοργανωτές, πάντως, ανανέωσαν το ραντεβού τους για νέες δράσεις, εάν και εφόσον, δεν αρχίσουν άμεσα παρεμβάσεις στον δρόμο. Το οξύμωρο πάντως ήταν οι δεκάδες παραβάσεις που γινόντουσαν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, αποδεικνύοντας ότι το μείζων θέμα είναι η έλλειψη οδηγικής παιδείας

Video

Σχόλια επισκεπτών

Στο Λεωνίδιο στον δρόμο Λεωνίδιο-Πλάκα 4 χιλιομέτρων δρόμος έχουν χάσει την ζωή τους πάρα πολλοί άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί άλλοι τόσοι και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Συγχαρητήρια στους κατοίκους στους συλλόγους και όλους τους φορείς της Βόρειας Κυνουρίας που έκαναν αυτή την σημαντική πραξη

Έπρεπε να κλείσουν και οι δύο λωρίδες. Τι έκλεισαν την μία. Υποτίθεται ότι συγκεντρωθήκαμε σαν πολίτες του Δήμου για να γίνει κάτι καλό και να δείξουμε το παρών και το δυναμισμό μας. Ήρεμα το λεω.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση μνήμης και διαμαρτυρίας,για να σταματήσει επιτέλους κάποια στιγμή να θρηνούμε αθώες ανθρώπινες ζωές σε αυτο τον δρόμο καρμανιόλα Κιβεριου Λεωνιδίου και εύχομαι να βρεθεί λύση άμεσα και οριστικά.Ολοι οι αθλητικοί πολιτιστικοί και κοινωνικοί φορείς,αλλά και απλός κόσμος αξίζουν πολλά μπράβο και είναι ελπιδοφόρο το μήνυμα που στέλνουν,όχι μόνο για αυτό το καυτό θέμα που μας αφορά όλους,αλλά και για άλλες δράσεις που πρέπει να συμμετέχουν ώστε να αλλάξουν πολλά πράγματα επιτέλους σε αυτή την περιοχή.
Πρώτη φορά αν δεν κάνω λάθος και στον αυτοδιοικητικό τομέα.συμβούλιο έβγαλε κοινό ψήφισμα για να ληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για την άμεση λύση του προβλήματος και θελω να τους δώσω πολλά συγχαρητήρια σε όλους ξεχωριστά αλλά και σε όλες τις παρατάξεις που συμφώνησαν απόλυτα.
Καλό θα είναι μερικοί να κρατούν την θέση τους σαν αυτοδιοικητικοί,και σε αυτές τις εκδηλώσεις οι οποίες είναι για τον κόσμο που θέλει να εκφράσει την γνώμη του και την διαμαρτυρία του να μην παρευρίσκονται.Κανένας δεν είναι λιγότερο η περισσότερο ευαίσθητος.Η σοβαρότητα μπορεί εύκολα να χαθεί από κάποιους.
Γνώμη μου και άποψη μου.
Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους!!!

σα δε ντρέπεστε λιγο βλέπω φατσες στη συγκέντρωση απο πιτσιρικάδες που βλέπω εξω χωρίς διπλώματα,χωρις κράνη, χωρίς φώτα, βλεπω ατομα που τους βλεπω σε μαγαζια να πίνουν να αρπάζουν το αμαξι και φεύγουν. σα δε ντρέπεστε μονο για το φαίνεσθαι είστε!!

Χελλόου σας.
Αρχικά/βασικά, πολλά μπράβο για την ιδέα, την υλοποίηση κ το ύφος όλου του gathering από τους διοργανωτές. Δηλαδή "ΟΥΑΟΥ" τους.
Πάμε τώρα στα δευτερεύοντα. Στόχος μου είναι να μάθουμε τη λέξη ["Ανερυθρίαστα"].
Let`s go amigos.
-2 μέτρα είχαν πει οι διοργανωτές, πηγαδάκια των n φιλαράκων υπήρχαν παντού, κ το έκανα κ [Ανερυθρίαστα]
-Στόχος ήταν μία ομαλή συγκέντρωση με σκοπό την ευαισθητοποίηση πάνω στον ΚΟΚ (έν απ τα τινά), 7/10 με τη λήξη της προαναφερθείσας την έκαναν με ελαφρά προφανώς δίχως κράνος (δε μπόρεσα να διακρίνω ζώνες για να έχω στατιστικό) κ το έκαναν guess what(!) : [Ανερυθρίαστα]
-Φορέστε μάσκες ήταν η οδηγία, 9/10 φορούσαν!! ΝΑΙ ! Αλλά πού ??? Οι επιστήμονες αποφάνθηκαν ξεκάθαρα: "Το σαγόνι είναι απόλυτα ασφαλές καθώς όλοι οι συμπολίτες μας το προσέχουν σαν τα μάτια τους (ΟΥΨ!!)". Κ ξέρετε κ πώς το κάναν κ αυτό, έτσι ε; Θέλαμε να λλάξουμε μιά λαλιά βρε αδερφέ : [Ανερυθρίαστα], οι 5 από τους 9, όχι ντάξ, οι άλλοι 4 τη φορούσαν κανονικότατα κ good job τους. Βλέπετε ε; Τον 1 δεν τον ακουμπάω ΚΑΝ!
-Ενός λεπτού σιγή σημαίνει 1 minute SILENCE (μπας κ ετσι το καταλάβουμε). Ε δηλαδή ΗΜΑΡΤΟΝ, ένα @@@ κουμπάκι είναι, ούτε διαφορική εξίσωση είναι ούτε κ πρόβλημα NP (για τους προχω αυτο)-εδώ δεν έχει [Ανερυθρίαστα], μη σας πυρπολώ ακατάπαυστα κ δεν μού έχετε ποικιλία στο καφεδάκι σας στη πλατεία ταχιά-
-Δεν μιλάω για τους πορτοκαλογίλεκους, αλλά βρε παιδία, γιατί να πάτε να αράξετε από την άλλη μεριά της λωρίδας μας;; Είπαμε, εμείς είχαμε την μία μεριά, τα αμάξια την άλλη, γιατί να δημιουργήσουμε συμπίεση στο δρόμο που τόοοσα ατυχήματα έχουν συμβεί εκεί;;; Α!!!!! Το ξέχασα, σόρυ, θέλατε να πάτε στα πηγαδάκια σας, κ [Ανερυθρίαστα] κιόλας, ε μα τι;; τόσα νέα έχουμε να πούμε στο πρωτοφανες γεγονός αυτό που τόσο όμορφα οικοδομήθηκε κ τόσο μπροστά μας πήγε σαν κοινωνία (η φάση είναι «YEAH» δικέ μου)
-Καλέ συκυνουριάτες κ συκυνουριάτισσες, πολλά καλά είδα, μη με παρεξηγείτε, αλλα σε ένα θέλω να σταθώ: ένας τύπος που είναι κ γύρω στα 60 στην ηλικία, κ δεν τον έχω δει ποτέ του να φορά κράνος, στα ελαφρά που λέγαμε παραπάνω, είχε προστασία στο κεφάλι, έστω κ χαλαρά, έστω κ για λίγο, αλλά αυτός ο τύπος, θα το δώσει το παράδειγμα στον πιτσιρικά που θα κάνει σούζες στην πλατεία σήμερα αύριο μεθαύριο... Αυτός είναι ο στόχος παντογνώστες μου, το σωστό παράδειγμα.. Ακόμα κ ο 60άρης το φόρεσε.
-Όλα όσα γίνονται έχουν κάποιο σκοπό, τη βελτίωση ατομικά κ μετά ομαδικά. Όλοι άνθρωποι είμαστε, ας είναι όλοι καλά εκεί που είναι (κ οι μεν κ οι δε).
-Από την κρίση (οχι την οικονομική που μας χωρισε από την Κικη, την άλλη που έχει κάτι το supernatural στα σωθικά της) δε ξεφεύγει κανείς, από το λάθος κ την κακία ελπίζω όλοι.

ΑΧ, πολλά έγραψα ο μπαγάσας αλλά ελπίζω τουλάχιστον να πήραμε μία ιδέα απο τη μαγεία αυτού του καταπληχτικού επιρρήματος : Ανερυθρίαστα

Ps: προσοχή παιδιά, μη μπερδευτούμε: δίνουμε βάση στο "βασικό", όχι στα "δευτερεύοντα". Μεγάλη προσοχή !! κ πάλι μπράβο σε σας, άντε κ σε σας, τι να σας κάνω..

Θερμά συγχαρητήρια σε όσους πήραν την πρωτοβουλία, οργάνωσαν και συμμετείχαν συλλογικά σε αυτήν την κινητοποίηση.Γιατί το να συνυπογράφουν ένα κοινό ψήφισμα και να συνδιοργανώνουν μια κινητοποίηση παραπάνω από 50 Σύλλογοι για την περιοχή μας πρόκειται για θαύμα. Σας αξίζουν πολλά ακόμη μπράβο για την άψογη οργάνωση και γιατί δεν ταλαιπωρήσατε κανέναν επισκέπτη ή πολίτη αυτού του τόπου. Η δημοσιότητα που δώσατε στο πρόβλημα και ο τρόπος που λειτουργήσατε είμαι σίγουρος πως θα φέρει αποτέλεσμα.

Χρειάζονται κυκλοφοριακή αναδιάταξη πάρα πολλά κομμάτια το οδικού δικτύου του δήμου. Οι είσοδοι στα τοπικά διαμερίσματα δεν παρέχουν καμία ασφάλεια ,σήμανση ανύπαρκτη, μονοδρομήσεις και ότι άλλο χρειαστεί να εκπονηθεί από αρμόδιους μελετητές για την ασφάλεια των ανθρώπων. Πρέπει και επιβάλλεται να υπάρχει συνεχής κινητικότητα στα θέματα αυτά για να υπάρξουν αποτελέσματα.Η κινητοποίηση έδειξε την αγωνία της κοινωνίας για τη διευθέτηση και τη λύση του επίμαχου ειδικά οδικού κομματιού των συχνών ατυχημάτων.Ας μην αρκεστούμε όμως ότι θα προχωρήσουν μόνα τους τα θέματα αν δεν τα παρακολουθήσει πρώτα πρώτα το τοπικό συμβούλιο Άστρους που είναι στα γεωγραφικά του όρια ,αλλά κι άλλα δημόσια πρόσωπα,γιατί φοβάμαι πως κάθε θαύμα διαρκεί κάποιες μέρες, μετά ξεχνιέται.

Φάνηκε από αρκετά σχόλια ότι κάποιοι περίμεναν με το δάχτυλο στη σκανδάλη για να πυροβολήσουν όλους αυτούς που οργάνωσαν και συμμετείχαν στη συγκέντρωση. Και αφού δεν κατάφεραν να βρούνε τίποτα να τους προσάψουν ανακάλυψαν οι μπαγάσες ότι τα δευτερόλεπτα του ενός λεπτού σιγής δεν ήταν 60 αλλά 59....
Τυχαίο ότι στον τόπο μας δε γίνεται ή δεν μπορεί να ολοκληρωθεί κανένα ουσιαστικό έργο; Μπαγάσες και ξουφτερά μυαλά της γούβας συνεχίστε το έργο σας...

Τον δήμαρχο του Άστρους και όλους τους δημοτικούς συμβούλους τους εκπροσώπησε ο άνθρωπος που είναι πάντα παρών και θα είναι ο νέος δήμαρχος . Και ας μην ήταν εξ ολοκλήρου στην εκδήλωση ως δημοτικός σύμβουλος αλλά είχε έρθει και ως πρόεδρος σωματείου πάντως ήταν παρών και δεν φοβήθηκε να ακούσει τίποτα όπως κάποιοι άλλοι που κρύφτηκαν στα λαγούμια τους .
Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και σε όλο τον κόσμο που παρεβρέθηκε εκεί . Συγχαρητήρια και στα μέλη του Ηρακλή Βερβένων που βοήθησαν τον κόσμο και παρείχαν μια έξτρα ασφάλεια στον κόσμο να μην παραβενει τα όρια αλλά και σε κάποια άλλα μέλη αθλητικών συλλόγων που βοήθησαν από τον Πανθυρεατικό . Συγχαρητήρια στην αστυνομία για την εξαιρετική δουλειά της και μακάρι να διορθώσουν λίγο την κατάσταση . Συγχαρητήρια και σε όλους τους προέδρους δημοτικούς συμβούλους που βρέθηκαν εκεί .
Θα περιμένουμε εξελίξεις εάν δεν πάρουμε απαντήσεις και διευκρινίσεις θα επιστρέψουμε στον ίδιο χώρο .

Η ποιο ωραία στιγμή και ποιο συγκινητική είναι με το παλικάρι που πήγε να χαιρετήσει τον (κολλητό του ? ) ότι και να είναι και κάθησε περίπου 5 λεπτά εκεί κοιτοντας το μνήμα αυτό σημαίνει Αγάπη για τον συνάνθρωπο .

Σκεφτόμουν να ξεκινήσω κάπως διαφορετικά ετούτο το σημείωμα,μα άλλαξα γνώμη. Θα ξεκινήσω με την ρήση του μακαρίτη Χάρρυ Κλυνν.... "Ετούτη η χώρα δε σώζεται με τίποτα ρε μάγκες μου άμα λάχει να πούμε".. Δεν είναι δυνατόν εσείς δύο τρεις κυριούλες μου, δεν είναι δυνατόν εσύ γερομπάρμα μπροστά στα μάτια τόσο κόσμου κι ακόμα χειρότερα δυο μέτρα, κυριολεκτικά μπροστά από τους αστυνομικούς να κάνετε υπέρβαση της διπλής διαχωριστικής... ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΔΥΝΑΤΌΝ.... Κατεβάστε τους επιτόπου από τα οχήματά τους κυρία αστυφυλαξ και νεαρέ μου αστυνομικέ και πάρτε τους επιτόπου διπλώματα, άδειες μέχρι και τα σώβρακα, ρίξτε τους επί τόπου τα δυνατόν μεγαλύτερα πρόστιμα, μήπως κι έτσι άλλη φορά τουλάχιστον αυτοί, να μην διανοηθούν να το επαναλάβουν.... Και για του λόγου το αληθές, θαυμάστε τους!!!!! στα βίντεο που έχουν αναρτηθεί απ'τον συγκεκριμένο χώρο εκείνη την ώρα..... Αν είναι δυνατόν.....

Ηρθε και η ΜΟΤΟ παρεα Λεωιδίου στην διαμαρτυρία. Αυτή είναι μία είδηση που μπορεί να λέει ότι κάποιοι έχουν αρχίσει να ξυμπάνε....
Γιατί το λέω αυτό? Ο Δρόμος Λεωνιδίου Πλάκας (4 χιλ.)έχει φάει πολλά νεα παιδιά @(20????) τα τελευταία 25 χρόνια. Οι κάτοικοι της περιοχής όχι μόνο δεν διαμαρτυρήθηκαν ποτέ , αντιθέτως επιβραβεύουν με τη ψήφο τους ατούς που με την ανικατότητα και την αδιαφορίας τους ευθυνονται αποκλειστικά για το μεγάλο κακό. ΔημητράκηςΤσιγκούνης με το μεγάλο !!?? του εργο 25 χρονια δημαρχος, δημητράκης Ρέππας 20 χρονια βουλετής , Τσουκάτος στρατηγός μεγάλοςκαι τρανός διαχρονικα. ο Πέτρος με τον Γάτο και τωρα ο Μπάμπης ..... Ο δρόμος περιμένει το επόμενο θύμα . Εσεις όλοι στον ύπνο σας ..... άραγε τι βλέπετε?

Αλήθειες

Θα αναφερθώ μόνο σε γεγονότα.
Στο χωριό υπάρχει παντελής ασέβεια του ΚΟΚ και έλλειψη αστυνόμευσης και παρέμβασης του δήμου εδώ και ΧΡΟΝΙΑ. Έρχεσαι από Αθήνα για Παράλιο. Στρίβεις αριστερά. Σε κάποιο σημείο υπάρχει όριο ταχύτητας 20. Παιδάκια, γριές, γέροι περνούν απέναντι για μπάνιο. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙ ΤΟ ΟΡΙΟ. Φτάνεις στην πλατεία. Το όργιο του παράνομου παρκαρίσματος. Ανεβαίνεις για το νησί και ξαφνικά σου πετάγεται άλλος που κατεβαίνει ΠΑΡΑΝΟΜΑ. Παίρνεις το δρόμο για Μεσόγειο. Μετά του Φλέτζερη όλοι σεληνιάζονται. Αγοράκια με μεγάλου κυβισμού μηχανές φορώντας μαγιό και σαγιονάρες χωρίς κράνος, έχοντας πίσω κοριτσάκια με μπικίνι το παίζουν βαλεντίνο ρόσσι. Το ίδιο με τα βυτιοφόρα και με τα ΙΧ. Στο δρόμο κυκλοφορούν παιδιά, υπερήλικες , γατιά, σκυλιά. ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΗΠΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΡΑΛΛΥ. Και φτανεις στη διασταύρωση καρμανιόλα για Μεσόγειο που δεν υπάρχει εδώ και χρόνια φανάρι.

Όποιος ζεματιστεί με πρόστιμο από παράνομη οδήγηση θα το ξανασκεφτεί να κάνει παράβαση και αυτό γίνεται πολύ απλά με κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας στα επίμαχα σημεία. Κάποτε έγραφε η αστυνομία γκρίνιαζαν πολλοί τι κάνετε εδώ, δε φωνάζει κανένας δήμαρχος ,αλλού δε γράφουν , δ...............δεν γράφει η αστυνομία γκρίνια πάλι η αστυνομία που είναι , ας διαλέξουμε τι θέλουμε , μιας και δεν βλέπω βελτίωση κυκλοφοριακής αγωγής μας!

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio