Ο τόπος μας Βόρεια Κυνουρία: Ούτε μια μέρα χωρίς νερό

Παρ, 11/08/2023 - 16:30
Image

Μετά από 2 ώρες αντιπαραθέσεων και προεκλογικής επίδειξης μεταξύ της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης στο χθεσινό (10.8.23) Δημοτικό Συμβούλιο, το συμπέρασμα που βγήκε ήταν ΜΗΔΕΝ.

Καμμία πρόβλεψη, κανένα σχέδιο, καμμία επιβεβαίωση ότι δεν θα υποστούμε ξανά την ίδια δοκιμασία λόγω διακοπών του νερού. Ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Καμπύλης περιορίστηκε στο να υπερασπίζεται «το έργο» της προέδρου της ΔΕΥΑΒΚ κ. Αναγνωστάκου και να διαπληκτίζεται με τον πρόεδρο της αντιπολίτευσης κ. Μαντά και τον κ. Γκαύρο σε σχέση με το αίτημα για παραίτησή της.

Καμμία έγνοια να απαντήσει στους παρευρισκόμενους κατοίκους επί της ουσίας του θέματος, δηλαδή της εξασφάλισης της υδροδότησης του Παραλίου Άστρους και της απρόσκοπτης τροφοδοσίας του με νερό.

Ο κ. Καμπύλης επικαλέστηκε την τύχη, ώστε να μην υπάρξει άλλη βλάβη στο δίκτυο, λέγοντας πως η λύση θα δοθεί όταν ολοκληρωθεί το έργο, χωρίς όμως να δίνει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης. «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ».

Η κ. Αναγνωστάκου αναλώθηκε στην παρουσίαση του «ιστορικού» του έργου, επιρρίπτοντας ευθύνες στις αστοχίες της μελέτης, στον ασυνεπή εργολάβο και στην πρώην δημοτική αρχή, προσπερνώντας το γεγονός ότι η ίδια είναι ήδη 4 χρόνια Πρόεδρος της αρμόδιας υπηρεσίας και δεν έχει να προτείνει εναλλακτικό σχέδιο.

Μέχρι σήμερα οι δημοτικές αρχές, διαχρονικά, αντί να αφήσουν στην άκρη τις αντιδικίες και να συνεργαστούν, ώστε να δώσουν λύση σ΄ ένα θέμα ζωτικής σημασίας όπως είναι η υδροδότηση, έχουν δημιουργήσει έναν γόρδιο δεσμό, στον οποίο έχουν εγκλωβιστεί αδυνατώντας να σκεφτούν ευρύτερα και δημιουργικά μέσα από την αναζήτηση καλών πρακτικών και παραδειγμάτων που ήδη έχουν εφαρμοστεί.

Μέχρι σήμερα οι δημοτικές αρχές, διαχρονικά, δεν μπήκαν στον κόπο να εκθέσουν υπεύθυνα την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας σε σχέση με το δίκτυο ύδρευσης και τον τρόπο υδροδότησης, δημιουργώντας κλίμα αντιπαραθέσεων μεταξύ των κατοίκων των Κοινοτήτων σε σχέση με την κατανομή του νερού και το δικαίωμα στην πρόσβαση σ΄αυτό.

Διαχρονικά, λείπει η όποια ορθολογική διαχείριση του νερού εν γένει, ενώ δεν υπήρξαν ποτέ κίνητρα προς τους κατοίκους για λελογισμένη χρήση. Η προτροπή εκ μέρους της εκάστοτε δημοτικής αρχής για περιορισμένη κατανάλωση εμφανίζεται μόλις αρχίσουν τα προβλήματα.

Δυστυχώς όμως η κλιματική κρίση δεν αφήνει πλέον περιθώρια για «μικροκομματικά παιχνίδια» αναφορικά με το νερό. Σε λίγα χρόνια κινδυνεύουμε από σοβαρή έλλειψη υδάτινων πόρων και για το λόγο αυτό έχουν ήδη ξεκινήσει προσπάθειες ιδιωτικοποίησης του νερού.

Για να μην βρεθούμε λοιπόν προ εκπλήξεων με δυσάρεστες συνέπειες για την ποιότητα της ζωής μας και επειδή το θέμα της υδροδότησης είναι πολύ σοβαρό και δυστυχώς αφορά όλο το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, ως δημοτική κίνηση «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ» στηρίζουμε τις αγωνιώδεις προσπάθειες των κατοίκων και ζητάμε την άμεση και ενδελεχή ενημέρωση από την Πρόεδρο της ΔΕΥΑΒΚ και τον απερχόμενο Δήμαρχο σχετικά με: «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ»

α) τον ακριβή τίτλο του έργου και τη σημερινή εικόνα

β) το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου

γ) τον τρόπο αντιμετώπισης των επιπτώσεων που έχουν οι καθυστερήσεις του έργου στην καθημερινότητα των κατοίκων

δ) τον τρόπο ανίχνευσης των βλαβών

ε) τις εναλλακτικές λύσεις προς άμεση αντιμετώπιση των βλαβών Τέλος ρωτάμε τους αρμόδιους, Ποια μέτρα έχουν ληφθεί σε σχέση με το περιεχόμενο της Εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας με Α.Π. Δ1δ/Γ.Π. οικ.43102/9.8.2023 σχετικά με τη «Θέσπιση υποχρεωτικής διενέργειας εκτίμησης κινδύνου και διαχείρισης κινδύνου του συστήματος υδροδότησης από τους υπεύθυνους φορείς ύδρευσης– Εφαρμογή των διατάξεων του άρ. 9 της Δ1(δ)/Γ.Π. οικ. 27829/15.5.2023 ΚΥΑ» με την οποία μεταξύ άλλων δίνεται η «Δυνατότητα του φορέα ύδρευσης να προσαρμόζει την παρακολούθηση στους κυριότερους κινδύνους και να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για τη διαχείριση των κινδύνων που εντοπίζονται στην αλυσίδα υδροδότησης από την υδροληψία, την επεξεργασία, την αποθήκευση και τη διανομή νερού (εκτίμηση κινδύνου του συστήματος υδροδότησης).

 ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Tags

Σχόλια επισκεπτών

Διαχρονικά λείπει η οποία ορθολογική διαχείριση του νερού.... Πείτε τα και στον επικεφαλής της παράταξης σας , το Σωστηρα με τα πολλά χρόνια αυτοδιοικητικής θητείας .
Άντε από εδώ γελιοι που θέλετε να το παίξετε ξερολες

Εσείς έχετε μείνει ακόμα στην ιδιωτικό ποίηση του νερού τη στιγμή που ευδαπ και ευαθ που είχατε δώσει σε ιδιώτες,επιστρέφουν στο δημόσιο.ο μπάρμπα Σωτήρης και ο καμπύλης ως αντί δήμαρχοι στην εποχή τους είχανε προτείνει κάποια λύση επί του θεματος;τα εύκολα τα λόγια και οι κριτικές είναι ωραίες,οι λύσεις όμως και οι προτάσεις είναι δυσκολες

Πρόταση μιας κυρίας Νάγια χθες στο συμβούλιο...να πάει το καράβι νερό στη δεξαμενη.αυτο ειναι το planb συριζεε πρόεδρε παραλιου;ρε είσαστε με τα καλά σας ή έχετε φύγει τελείως.. τι ακούμε θεέ μου

Σε λίγες μέρες η κοινωνία θα ψηφίσει δεν πρέπει να ξέρει όλη την αλήθεια; Εσας δεν σας ενδιέφερε η αλήθεια και το τι έχει γίνει ως τώρα; Πως θα προχωρήσεις αν δεν δεις τη σειρά των πραγμάτων και των γεγονότων; Τι σας ενοχλεί να λέτε τα πράγματα με το όνομά τους και όχι αοριστολόγίες και ιστορίες;Τι θα παθαίνατε αν πηγαίνατε στη ΔΕΥΑ και να ζητήσετε να ενημερωθείτε; Τι είναι εκείνο που το συμβούλιο της ΔΕΥΑ δεν έκανε σωστά; Γιατί δεν ζητάτε προσωπικά ευθύνες από όλα τα μέλη ή και ακόμα να μάθετε τις θέσεις τους πάνω στα θέματα; Αργοπόρισε η πρόεδρος στα προβλήματα αυτά; Η αντιπολίτευση λόγου χάρι δεν έπρεπε να μιλάει καθόλου μα καθόλου. Τι έκανε λάθος η πρόεδρος στο όλο θέμα αγωγός...μελέτη ...... ; ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΑΟΡΙΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΙΔΉ ΣΕ ΚΆΘΕ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΟΙ ΚΆΠΟΙΟΙ ΝΑ ΡΊΧΝΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΝΩ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΘΗ ....... ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ; Η ΜΕΛΕΤΗ ΕΙΧΕ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΛΟΙΠΟΝ; ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΕΡΑ; ΣΤΗ ΜΕΛΙΓΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ ΕΠΕΦΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΩΝΑ...ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ Η ΜΗΠΩΣ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΠΟΙΚΙΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ....ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ ΓΕΡΑΣΑΜΕ ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ........

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio