Νιτρικά στο νερό της Αρκαδίας: Εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες στο Άστρος

Δευ, 05/10/2020 - 10:21
Image

Μεγάλα τα επίπεδα ρύπανσης από την υπερβολική χρήση λιπασμάτων στο νερό πολλών περιοχών της χώρας μας, ανάμεσά τους και στην Αρκαδία, αποκαλύπτει ρεπορτάζ της «Real News». Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, συνολικά σε 30 αγροτικές περιοχές της Ελλάδας το νερό που πίνουν οι πολίτες περιέχει νιτρικά. Ανάμεσά τους, το Οροπέδιο Τρίπολης, ο Άγιος Ανδρέας Βόρειας Κυνουρίας, το Λεωνίδιο Νότιας Κυνουρίας και το Αργολικό πεδίο.

Από τον Εβρο μέχρι και την Κρήτη, στο 70% των συνολικών αγροτικών εκτάσεων της χώρας,το αρδευτικό νερό κρίνεται προβληματικό ως προς τη χρήση του. Πρόκειται για περιοχές οι οποίες θεσπίστηκαν μόλις τον Μάιο του 2019 και μετά από καθυστέρηση πολλών ετών ως «Ζώνες ευπρόσβλητες σε νιτρορύπανση», καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι μπορούν να προσεγγίσουν ή και να υπερβούν το προβλεπόμενο όριο ασφαλείας των 50 mg νιτρικών ιόντων ανά λίτρο αρδευτικού νερού. Οι περιοχές αυτές είναι το βόρειο τμήμα του ποταμού Εβρου, το νότιο τμήμα του ποταμού Εβρου, η πεδιάδα ανατολικά και δυτικά της λίμνης Βιστωνίδας, η λεκάνη του ποταμού Αγγίτη, η λεκάνη Στρυμόνα, ο κάμπος Θεσσαλονίκης-Πέλλας-Ημαθίας, η Επανομή και τα Μουδανιά Χαλκιδικής, η Πτολεμαΐδα Κοζάνης, η πεδιάδα Αρτας-Πρέβεζας, το Θεσσαλικό Πεδίο, ο Αλμυρός Μαγνησίας, η Αρτάκη Ευβοίας, ο Σπερχειός Φθιώτιδας, η Αταλάντη Φθιώτιδας, το Κωπαϊδικό Πεδίο, η λεκάνη Ασωπού Βοιωτίας, ο ποταμός Λαρισσός Αχαΐας, η λεκάνη Πηνειού Ηλείας, η βόρεια Κορίνθια, το Αργολικό Πεδίο, το Αστρος και ο Αγ. Ανδρέας Αρκαδίας, το Λεωνίδιο Αρκαδίας, το Οροπέδιο Τρίπολης, ο Πάμισος Μεσσηνίας, τα Φιλιατρά Κυπαρισσίας, ο Μαραθώνας Αττικής, η Μεσογαία Αττικής, η περιοχή Μεγάρων και Αλεποχωρίου Αττικής, η Τροιζηνία και η περιοχή ΓεροποτάμουΜεσσαράς Κρήτης.

 

Tags

Σχόλια επισκεπτών

Τα ήξερε αυτά η ΔΕΥΑΑ παλιά και νέα διοίκηση ή όχι; Τι μέτρα πήραν; Μόνο για προσαυξήσεις πρόστιμα πανωπροίκια και επαπειλούμενες διακοπές ξέρουμε; Μήπως, λέω μήπως κάποιες μαζικές αγωγές θα ήταν χρήσιμες έτσι για να σφίξουν τα .... γαλακτοκομικά σε όλη την πυραμίδα;

Πέραν της ΔΕΥΑΑ, θα πρέπει να δούμε και τον ρόλο που έπαιξαν κάποιοι επιτρέποντας την μετατροπή εκτάσεων (άσχετα σε ποιους ανοίκουν) από δασικές/ξερικές σε αρδευόμενες καλλιεργήσιμες.
Έτσι φτάσαμε να αρδεύονται και να λιπαίνονται όλες οι πλαγιές ...
Και στη συνέχεια αναρωτιόμαστε πώς χάλασε η ποιότητα του νερού!

σωστός ο 10:56. Εννοείται για παλιά και νέα διοίκηση κι επιτέλους να κάνουν τη δουλειά τους όχι όλο απειλές και κλάψα. Παριστάνουν τους ήρωες, νυν και πρώην και στο τέλος δεν ξέρουμε τι νερό πίνουμε. Και τώρα και παλιά.

Απόλυτα σωστό αυτό που αναφέρει ο Δημήτρης Κ. 05/10/20 - 11.54 και για να έχουμε μια πλήρη και σαφή πλέον εικόνα, να γίνει ο απόλυτος έλεγχος σε κάθε γεώτρηση, σε κάθε φυσική πηγή ξεχωριστά από το νερό των οποίων υδρεύεται όλη η περιοχή ευθύνης δήμου βόρειας Κυνουρίας και ΔΕΥΑΑ και τα αποτελέσματα να ανακοινωθούν - κοινοποιηθούν σε όλους τους κατοίκους, φορείς και κρατικές υπηρεσίες .

Κάτι για μαζικές αγωγες διαβαζω σε προηγούμενο σχόλιο. Τί έγινε ρε παιδιά; Ξυπνάει ο λαός κι αντιδρά ;; ; ; ;
Γιατί "αν ξυπνήσει μονομιάς θα ρθει ανάποδα ο ντουνιάς" που λέει κι ο ποιητής

Oi περισσότεροι καλλιεργητές το λίπασμα το ρίχνουν με τον τόνο.Αναλύσεις στα νερά που ποτίζουν κάνουν ποτέ;Όλο οι άλλοι φταίνε.ΗΔΕΥΑ κάνει συχνά αναλύσεις και είναι σίγουρη γι αυτό που κάνει.Αμέσως οι δικομανείς και οι ευαίσθητοι κινήθηκαν με τον καλό τρόπο!!!!!!!!!!

ΝΕΡΟ=ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ.... ο κυρ-Γιάκος θέλει να τα πουλήσει όλα! Από ΑΟΖ μέχρι και τα νερά στο Πλάτανο! Ο νικολάκης ο χατζηreal προετοιμάζει το έδαφος και απλά γράφει ασυναρτησίες. Και καλά κάνουν στη τελική, όταν όλοι πίνουν εμφιαλωμένα και κράζουν την "πρόεδρο" στην παραμικρή διακοπή.

το αρθρο αναφερεται σε γνωστο προβλημα για το οποιο η χωρα μας εχει καταδικαστει σε προστιμο και προκειται για περιοχες που εχουν χαρακτηρισθει ως ζωνες ευπροσβλητες σε νιτρορυπανση καθως τα στοιχεια δειχνουν οτι μπορου να πρσεγγισουν η να υπερβουν το προβλεπομενο οριο ασφαλειας των 50mg νιτρικων ιοντων ανα λιτρο αρδευτικου νερου.δεν ειναι θεμα δευα ουτε παλιας ουτε νεας διοικησης κυριοι που βρισκεται την ευκαιρια αμεσως για σχολιασμο

Τώρα ανακαλύψαμε "μολυσμένο το νερό". Αύριο θα ανακαλύψουμε "μολυσμένο τον αέρα" & ου το καθεξης. Φορέστε μάσκες, μην βγαίνετε έξω από τα σπίτια σας..... Θέλουν να μας κάνουν ΖΌΜΠΙ!!! Ξυπνήστε Έλληνες, όσο είναι νωρίς

ΜΟΝΟ στο νερό της αρδευσης υπάρχει , είναι γνωστό το πρόβλημα εδω και χρόνια, θέμα με τα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα. Ομως πέσαμε πολύ ευκολα με ένα ουσιαστικά αόριστο άρθρο μια φυλλάδας που κάποτε ο γνωστός ανκορμαν - ιδιοκτήτης της είχε πει με στόμφο χιλίων καρδιναλίων σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων που παρουσίαζε, ότι το σπέρμα των ανδρων εάν καταπωθεί από γυναίκες συμβάλει στην μείωση του καρκίνου σε διάφορα όργανα του σώματος. των Αυτός !!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio