Νίκος Δρίκος 1940-2023: Σίγασε η «φωνή» του Παρ. Άστρους

Πέμ, 22/06/2023 - 13:22
Image

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι της αιωνιότητας μια από τις εμβληματικότερες μορφές του Παραλίου Άστρους αλλά και της ευρύτερης περιοχής, ο Νίκος Δρίκος, ο αγαπητός σε όλους κυρ Νίκος, γνωστός και με το παρωνύμιο «Λώλος».

Σίγασε η βροντερή φωνή των Αρκαδικών γηπέδων, των δρόμων και των πλατειών που ασκούσε για χρόνια την επαγγελματική του δραστηριότητα ως ιχθυέμπορος, των γειτονιών και των καφενείων του Άστρους και όλων των χωριών του δήμου Βόρειας Κυνουρίας τα οποία με συνέπεια επισκεπτόταν, προσφέροντας το εμπόρευμα του σε απομακρυσμένα σημεία και συμπολίτες μας, με δυσκολίες πρόσβασης στις αγορές φρέσκων αγαθών.

Αυτή του η δραστηριότητα σε συνδυασμό με την μεγάλη του αγάπη για το τοπικό ποδόσφαιρο, τον έκανε να ξεχωρίζει ανάμεσα στους ελάχιστους Αρκάδες που έχουν «οργώσει» κυριολεκτικά με την παρουσία τους, κάθε χωριό και οικισμό του νομού. Γεωγραφική γνώση και κοινωνική δικτύωση που του έδωσε την δυνατότητα να διακριθεί με αποτελεσματικότητα και αξιοπρέπεια ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, με συμμετοχή και προτάσεις, παρά τις περιορισμένες γραμματικές του γνώσεις. Πόσες γενιές, πόσοι συμπολίτες, ειδικότερα μαθητές και αθλητές, από κάθε γωνία του δήμου, δεν υπήρξαν συνεπιβάτες και συνταξιδιώτες στις διαδρομές του;

Τεράστιο κεφάλαιο της ζωής του, εκτός από την αγαπημένη του οικογένεια που είδε να αυξάνεται και να πλαταίνει σε βάθος γενεών, ο αθλητισμός και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο. Ταυτισμένος με τον ΜΑΝΟ Αχιλλέα και τον Παναθηναϊκό, τους συλλογους που σε τοπικό και εθνικό επίπεδο λάτρεψε περισσότερο και αφιέρωσε μεγάλο κομμάτι της ζωής του αλλά και η παρουσία του στο πλευρό της Εθνικής Ομάδας στο Μουντιάλ των ΗΠΑ το καλοκαίρι του 1994, εμπειρία την οποία συχνά εξιστορούσε σε όλους εμάς τους νεότερους.

 Εκτός όλων των άλλων περίσσευε αγάπη στην καρδιά του και για την ιδιαίτερη πατρίδα του, το αγαπημένο του Άστρος  ενώ υπήξε συνεπής υπερασπιστής και αγωνιστής των ιδεολογικών του καταβολών και ενεργός πολίτης για όλη τη διάρκεια του βίου του κι όσο του επέτρεψαν οι δυνάμεις του.

Για τον τόπο και τους συμπολίτες του, η απουσία του αποτελεί απώλεια που δύσκολα αναπληρώνεται. Πόσο μάλλον για την οικογένεια του. Εγκάρδια συλλυπητήρια.

Γ.Π.

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio