«Νικολοβάρβαρα Κάλαντα, Μαθητική παράσταση - Επετειακό Κοινοτικό Συμβούλιο για τα 200 χρόνια του 1821»στον Πύργο του Τρικαλίτη

Τρί, 14/12/2021 - 10:42
Image

«Νικολοβάρβαρα Κάλαντα, Μαθητική παράσταση - Επετειακό Κοινοτικό Συμβούλιο για τα 200 χρόνια του 1821»στον Πύργο του Τρικαλίτη

Στις 11 Δεκεμβρίου 2021 ημέρα Σάββατο από της 6 βραδινή στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Χριστούγεννα κι’ Αρχιχρονιά στον Άγιο Πέτρο» πραγματοποιήθηκαν από την Κοινότητα Αγίου Πέτρου δύο εκδηλώσεις στον ιστορικό Πύργο του Τρικαλίτη: «Νικολοβάρβαρα Κάλαντα, Μαθητική παράσταση - Επετειακό Κοινοτικό Συμβούλιο για τα 200 χρόνια του 1821»

Η απλότητα του χώρου, η παλιά του αύρα, η βροχή που μας συντρόφευε δημιούργησαν ένα μικρό παραμύθι. Τα σχόλια για το 1821, οι ιδέες και οι προτάσεις για τα πολιτιστικά του χωριού, τα Νικολοβάρβαρα κάλαντα των Μαθητών του Δημοτικού Σχολείου, τα γλυκίσματα, ο μεζές κα το κρασί έδωσαν μια ευφρόσυνη εορταστική ατμόσφαιρα στο πνεύμα των ημερών.

Πρώτη φορά άναψε το τζάκι εδώ και διακόσια χρόνια. Πρώτη φορά στολίστηκε δίπλα του χριστουγεννιάτικο δένδρο. Πρώτη φορά μετά από ενενήντα χρόνια άκουσε ο Πύργος παιδικές σχολικές φωνές, όλα μαζί στον ήχο της βροχής έστησαν ένα μικρό πραγματικό παραμύθι: Χριστούγεννα στον Πύργο.
Οι μαθήτριες έψαλαν τα Νικολοβάρβαρα και τα Δωδεκαημερίτικα Κάλαντα. Στο τέλος τους δόθηκε δώρο βιβλίο με τίτλο «ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΕΠΟΧΕΣ» της Dickins Rosie, εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί. Τα βιβλία πρόσφερε η Χάρης Γιαννοπούλου η κόρη της Μαρίας Θεοφίλη. Η Χάρης είναι γραμματέας του Συλλόγου ΄΄Άγιος Πέτρος΄΄ Αγιοπετριτών Αττικής.

Οι εκδήλωσες συνεχίζονται στον Πύργο την ερχόμενη εβδομάδα 18 Δεκεμβρίου με τίτλο: «Διηγήσεις και αναγνώσεις δίπλα στο τζάκι».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους όλο το Κοινοτικό Συμβούλιο- Δημήτρης Παινέσης, Βασίλης Καράμπελας, Τάκης Κατσής, Παναγιώτης Μπελδέκος -με τον πρόεδρο Νίκο Σακελλαράκη, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Κατσής, ο πρόεδρος του Φυσιολατρικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Νίκος Παινέσης, άλλοι επίσημοι.

Στις εκδηλώσεις της Κοινότητας συμμετέχουν ο Φυσιολατρικός -Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Πέτρου και ο Σύλλογος «Άγιος Πέτρος» Αγιοπετριτών Αττικής. Ο εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.
Χρόνια Πολλά -Καλές Γιορτές
«……Χριστούγεννα στο σπίτι μας,
Χριστός μες στη καρδιά μας…»

Γ. Λιλής (13-12-2021)

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio