Νέο τροχαίο στο δρόμο "καρμανιόλα ". Χωρίς σοβαρό τραυματισμό

Παρ, 04/09/2020 - 11:26
Image

Και νέο τροχαίο, σημειώθηκε σήμερα το πρωί, στον δρόμο καρμανιόλα Άργους-Λεωνιδίου στο ύψος του "taza" αυτή την φορά. Οδηγός μηχανής με κατεύθυνση προς  τη συμβολή  Άργους -Άστρους συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που επιχειρούσε αναστροφή, εξερχόμενο από το "taza" με κατεύθυνση προς τη διασταύρωση της "Ραχούλας ". Το ευχάριστο αυτή την φορά, ότι την ανευθυνότητα ορισμένων, οδηγών και αρχών, δεν την πληρώσαμε με αίμα, αφού ο οδηγός της μηχανής την γλίτωσε με μικροτραυματισμους καθώς φορούσε και κράνος. 

Φωτο αρχείου 

Σχόλια επισκεπτών

Ντροπή και μόνο ντροπή και ακόμα εκεί στην περιφέρεια και στον δήμο δεν θέλουν να βάλουν νησίδα ανάμεσα στους δύο δρόμους . Τι άλλο να πούμε ? Τι άλλο θέλετε να γίνει κύριοι για να πάρετε την απόφαση να βάλετε νησίδα , φανάρια και κάμερες στον συγκεκριμένο δρόμο ?
Σήμερα ο άνθρωπος σώθηκε αύριο μπορεί να έχουμε πάλι τα ίδια .
ΠΑΡΤΕ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΑΡΓΑ .
Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΟ ΠΟΤΉΡΙ ΞΕΧΥΛΙΣΕ ΣΧΕΔΟΝ .

ΝΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΦΤΑΙΕΙ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ.ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ...Α ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ (ΣΟΥΠΕΡ ΣΗΜΕΙΟ)....ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ....

Κ. Ανώνυμε επειδή μιλάτε για διακοσμητική αστυνομία, θα ήθελα να σας ρωτήσω, φταίει η αστυνομία στην έλλειψη οδηγικής συμπεριφοράς των πολιτών; και εφόσον έχετε αυτή την άποψη γτ δν πάτε επώνυμα να κάνετε καταγγελία κατά του αστυνομικού τμήματος για έλλειψη υπηρεσιακού ζήλου αλλά κρύβεστε πίσω από ανώνυμα σχόλια; αλλά φυσικά είστε ένας από αυτούς που μάλλον έχει πονέσει η αστυνομία η πιθανόν ένας ο οποίος θα θελαν να είναι αστυνομικοί αλλά ποτέ δν κατάφεραν η' ο κλασσικός Έλληνας που όταν σε σταματάνε για έλεγχο οι αστυνομικοί και σου βεβαιώνουν παράβαση είναι κακοί αυτοί που στην βεβαίως αν και όχι εσύ που την έκανες. Σταματήστε να σας φταίει για όλα η αστυνομία και μάθετε να παίρνετε τις ευθύνες σας.

Οι κύριοι/κυρίες που θέλετε έναν αστυνομικό από πάνω σας, αναρωτιέμαι, θεωρείτε πως η οδηγική μας συμπεριφορά είναι άψογη και η παιδεία μας το ίδιο. Και προφανώς δεν σας ενοχλεί που κάποιοι ενώ δεν έχουν δίπλωμα οδηγούν ή το γεγονός ότι ηλικιωμένοι έχουν ακόμα στην κατοχή τους δίπλωμα οδήγησης (εκεί ο αστυνομικός ελέγχει; ή ο αρμόδιος ιατρός;). Δεν σας ενοχλεί που τα παιδιά μας δεν τα έχουμε μάθει να φορούν ζώνη, κράνος ή να κάθονται σε παιδικό κάθισμα. Η ατομική ευθύνη υπάρχει κάπου; Υπάρχει!Ανοίγει ΑΒ Βασιλόπουλος σε ιδανικό σημείο!

Υ. Γ. Και αποφασίστε επιτέλους αν θέλετε η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της σταθερά και όχι όποτε σας συμφέρει/βολεύει.

απάντηση στο σχόλιο σχετικά με την αστυνομία.
δε βλέπετε τα χαλια σας ρε χωριατες καβαλατε ενα αγροτικό ενα μηχανακι χωρις δίπλωμα χωρις φωτα με το κινητό στο αυτι χωρίς κράνη και σας φταίει η αστυνομία, εσείς τι κανετε σαν οδηγοί για να προφυλαχθείτε; μας γράφουν τους βρίζουμε δε μας γράφουν τους βρίζουμε, άξιοι της μοίρας μας είμαστε. πετάξτε τη νοοτροπία του χωριού και ίσως παμε λιγο μπροστά.

Για όλα φταιει η έλλειψη οδηγικής παιδείας, η κακη νοοτροπία που έχουμε στους δρόμους και γενικώς η κακη μας συμπεριφορά και χαλαραροτητα σε όλα.

Για τους αστυνομικούς μας τι να πει κανείς. Όταν τους βλέπεις μέσα στο περιπολικό χωρίς ζώνη όταν τους βλέπεις μέσα στο περιπολικό να μιλάνε στο κινητό όταν τους βλέπεις πάνω στα μηχανακια τους χωρίς κρανος όταν τους βλέπεις αδιάφορους σε επώνυμες καταγγελίες για θέματα παράνομων συμπεριφορών στους δρόμους όταν όταν όταν. Είναι απλά λίγοι και είναι απλα και αυτοι με λάθος νοοτροπία και έλλειψη παιδείας

Πραγματικα έτυχε να δω το συμβάν ,ο άνθρωπος είχε άγιο .πέραν ότι έσκασε πάνω στο αυτοκίνητο με την μηχανή του πετάχτηκε και στο αντίθετο ρεύμα για καλή του τύχη δεν ερχόταν αυτοκίνητο από το αντίθετο ρεύμα .μα δεν γίνονται αυτά αναστροφή πάνω σε κεντρικό δρόμο.

Το μεγαλύτερο ποσοστό ευθύνης των τροχαίων ατυχημάτων οφείλεται στον ανθρώπινο παράγοντα.δεν μας φταίει καμιά αστυνομία και καμιά κακοτεχνία του δρόμου.η οδηγική μας συμπεριφορά και η έλλειψη παιδείας είναι οι βασικοί παράγοντες που προκαλούνται τα τροχαία .αρκει να κάτσεις μισή ώρα στην διασταύρωση και θα το διαπιστώσεις.οι μισοί οδηγοί δεν γνωρίζουν τον ΚΟΚ.τα βασικά μόνο πχ για το ποιος έχει προτεραιότητα σε μια διασταύρωση.στο συγκεκριμένο σημείο που έγινε σήμερα το ατύχημα συμφωνώ ότι υπάρχει κακοτεχνία αλλά ρωτώ αν δεν είχε κάνει αναστροφή ο οδηγός θα είχε προκληθεί το ατύχημα?? δυστυχώς στην κοινωνία που ζούμε έχει περάσει η νοοτροπία ότι για τα πάντα φταίνε οι άλλοι και πότε εμείς.οι κύριοι υπεύθυνοι είμαστε ΕΜΕΙΣ και μετά όλοι οι αρμόδιοι (δημοτική αρχή,αστυνομία, περιφέρεια κτλ). ΕΜΕΙΣ οδηγάμε και είμαστε υπεύθυνοι για τον τρόπο που το κάνουμε.

Και άλλο τροχαίο στον καρμανιόλα δρόμο Αστρος - Λεωνιδίου . Τώρα θα μας σώσει ο Δήμαρχος αφού κάνει την συντήρηση του δρόμου φρέσκο βάφοντας την διαχωριστική διπλή γραμμή και τα μάτια της γάτας.Δήμαρχε κούνια που σε κούναγε αν νομίζεις ότι θα μας κλείσεις τα μάτια :
Σου παραγγέλνουμε ότι ετοιμάζουμε την δεύτερη πορεία διαμαρτυρίας στον δρόμο καρμανιόλα. Τα ψέματα και οι παχιές κουβέντες να τις υπόσχεσαι στα παπαγαλάκια σου εμείς θέλουμε την ολοκλήρωση του εργου.

μηπως ο χαρακτηρισμος δρομος καρμανιολα ειναι λιγο αστοχος.Οι δρομοι στην Ελλαδα αυτοι ειναι καλως η κακως.Εμεις οι οδηγοι πρεπει να προσαρμοστουμε σ'αυτες τις συνθηκες που πολυ δυσκολα θ'αλλαξουν,εμεις οι οδηγοι οφειλουμε να ειμαστε πιο προσεκτικοι ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΟΡΘΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ !!!!!!!!!!!!

Του ήλθε του άλλου να κάνει αναστροφή σε τέτοιο δρόμο,και φταίει ο δήμαρχος και η αστυνομία! Όχι ότι δεν πρέπει να μεριμνήσουν,αλλά ας υπογραμμίσουμε και την προσωπική ευθύνη και την έλλειψη οδικής παιδείας από πολλούς εδώ μέσα!

Ο Δήμαρχος έκανε αυτό που έπρεπε και θα τον ξανακάνει αν χρειαστεί.Αν ξέρεις το δρόμο και τα μειονεκτήματά του προσέχεις , αν δεν τον ξέρεις πάλι προσέχεις.Και πήραμε και διπλώματα κάποιοι.Διπλή λωρίδα, αναστροφή,................αλλά από τι φαίνεται κάποιοι έχουν δικό τους κώδικα.

Εσύ κ.αστυνομικε ,υποθέτω, μιλάς σε κάποιον κύριο ανώνυμο που σε έθιξε πριν και αναφέρεις το γεγονός ότι μιλάει ανώνυμα αλλά η απάντηση σου γράφει "ανώνυμος" από πάνω.
Ειρωνία.
Φυσικά και δεν φταιει η αστυνομία ούτε ο δήμος αλλά θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αποφυγή των ατυχημάτων παίρνοντας τα καταλληλα μέτρα. Και ποιος είμαι εγώ που θα θίξω το θέμα μη έχοντας ιδέα του λάθους. Το μετέπειτα είναι το θέμα. Οι υπαίτιοι των ατυχημάτων που βρίσκονται; Κανείς δεν έμαθε ποτέ.

Έγινε καραμέλα πια... Μας φταίει ο δρόμος, ο δήμος, η αστυνομία και ο ανάδρομος Ερμής! Ας μάθουμε εμείς να οδηγαμε και να σεβόμαστε τον ΚΟΚ, ας μάθουμε να σεβόμαστε και να υπολογίζουμε την ανθρώπινη ζωή και δεν θα μας φταίει τίποτα!

ΣΚΕΨΕΙΣ......
Τελικά οδηγική συμπεριφορά......καπέλο. Πίστευα μετά το τελευταίο τροχαίο που κόστισε τη ζωή στο 21χρονο παλικάρι, κάποιοι, τουλάχιστον οι ντόπιου θα είχαν κάπως μουδιάσει...Αμ δε !!! Το 98% των επιβαινόντων σε δίκυκλα χωρίς κράνος. Ζώνες ασφαλείας; Μπα...τι να ΄ναι αυτό...Κινητά στα χέρια των οδηγών ; Α πα πα πα πα... Συκοφαντίες!!! Παραβιάσεις και παραβάσεις ΚΟΚ,σημάνσεων κλπ....Μπα, κάπου αλλού θα γίνονται.
ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ...Η απουσία αστυνόμευσης. ΠΑΝΤΕΛΗΣ.... Προσπάθησα να βρω κάποιες , έστω και παιδικές δικαιολογίες για την απουσία αστυνόμευσης ή αστυνομικών ελέγχων. Χώρων στάθμευσης, πλατείες καφετέρειες ,περιοχές καταστημάτων.Πού και πότε έκανε ελέγχους το αστυνομικό προσωπικό και σε ποια καταστήματα πάσης φύσεως κατά την διάρκεια των μέτρων για τον CIVID-19....Αλλά ποιος να με ελέγξει όταν βλέπεις κάποιους στα περιπολικά , όταν τα δεις κι αυτά, χωρίς ζώνη ή με το κινητό στα χέρια... Ποιόν σταμάτησαν χωρίς κράνος...Ποιόν έλεγξαν όταν κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια τους κάνουν τις πιο απίθανες παραβάσεις....Οταν κυκλοφορούν πολλοί και πολλές χωρίς δίπλωμα οδηγήσεως και τους ξέρουν κάποιους από αυτούς.....Τι να λέμε τώρα ...
Προφανώς εκτελούν διαταγές ανωτέρων..... Φυσικών ή μη ...Σε αντίθετη περίπτωση "γράφουν" τους ανωτέρους.....

Και άλλο τροχαίο στον επαρχιακό δρόμο Αστρους/Λεωνιδίου. Σε λίγο ο καρμανιόλα δρόμος θα γεμίσει από προσκυνητάρια.Μήπως τα προσκηταρια τα αντικαταστήσει η Δημοτική αρχή με πινακίδες από νεκροκεφαλές για να επισημάνει ότι το έργο άρχισε με σωστές επεμβάσεις!!!! Ξύπνα Δήμαρχε γιατί θα πας αδιάβαστος!!!!!!!

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τα τροχαία έχουν οι ανεύθυνοι οδηγοί , αφού το τροχαίο ατύχημα ή δυστύχημα γίνετε απο παραβατική συμπεριφορά των οδηγών ως προς το κ.ο.κ .. Μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα σε στροφές ή διπλή γραμμή , αναπτυσουν ταχύτητα σε κατοικημένη περιοχή , οδηγούν υπο την επήρεια αλκοόλ ή αλλων ουσιών και οσο αφορα τους ηλικιωμένους μεχρι 80 -85 χρονων ,έλλειψη αντανακλαστικων συμπεριφοράς στους δρόμους και σε αυτο υπεύθυνη είναι η πολιτεια που ανανεώνει διπλώματα στους ηλικιωμένους .. Φυσικά και οι κακοτεχνίες των Ελληνικών δρόμων έχουν μερίδιο ευθύνης ,αλλά όλη η Ελλάδα δρόμους καρμανιόλες εχει .. Αφου όμως στο συγκεκριμένο δρόμο μπορούμε να βελτιώσουμε το δρόμο καρμανιόλα με νησίδα και κυκλικούς κόμβους πρέπει να μπεί απο Περιφέρεια και Δημο σαν πρώτο και σημαντικό εργο και με γρήγορους ρυθμούς αν θέλουμε στο συγκεκριμένο δρόμο να μειώσουμε τα τροχαία... όσο αφορά την αστυνόμευση φυσικά και πρέπει να επεμβαίνει ,να ξαναβγεί στους δρόμους για ζώνες ,κράνοι και καθε ειδους παραβαση , όμως λίγους θα αγγίξει, αφου ο ωχ αδερφισμός " σε μένα θα τύχη ?" " θελω να στριψω να μπως σε καταστημα αλλα θα πρέπει να μπω στο αντίθετο ρευμα για να δω ειναι η αστυνομία μη με γράψει ? μπα δεν ειναι κανεις "( ε δε γίνετε η αστυνομία να βρίσκετε σε όλους τους δρόμους της περιοχής μας και όλες τις ώρες αλλά να δίνουν και οι αστυνομικοί το καλό παράδειγμα γιατι ουκ ολίγες φορές έχουμε δει παραβάσεις αστυνομικών με τα ιδια μας τα μάτια ) και ετσι κάνει τη παραβαση ... να επισημάνω και σε εναν αλλο δρόμο παραβάσεις στο δρόμο που το δικό μου παλικάρι έχασε τη ζωή του απο παραβάσεις κ.οκ ανεύθυνης οδηγού .. Ο δρόμος πανω απο το καραντί .. Τους Καλοκαιρινούς μήνες επικρατεί το αδιαχώρητο απο παρκαρισμένα αυτοκίνητα λουομένων δεξιά αριστερά .. Τα αυτοκίνητα που είναι αραγμένα δεξιά ερχόμενοι απο Αργος προς το βράχο δλδ παρκάρουν με τις οδηγίες του παρκαδόρου ή αυτοβούλως κάθετα προς το δρόμο , με αποτέλεσμα όταν πάνε να φύγουν το μισο αυτοκίνητο βγαίνει με όπισθεν στη μεση του δρόμου φτάνοντας στη διπλή γραμμη με κίνδυνο να προκαλέσει τροχαίο αφού και η ορατότητα είναι περιορισμένη απο τα δεξιά αριστερά παρκαρισμένα αυτοκίνητα.. Δε ξέρω ποιος είναι υπευθυνος εκτός απο αστυνομία να επέμβει εκεί ,αλλα καποιος πρέπει τους καλοκαιρινους μήνες να φροντίζει την ομαλή κυκλοφορία ...

Μου κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση ορισμένοι που κάνουν λόγο για κυκλικούς κόμβους. Τόσο κοιμισμένοι στο δικό τους ονειρικό κόσμο. Ξυπνάτε, στην Ελλάδα βρισκόμαστε. Στην ελληνική οδηγική πραγματικότητα το μοναδικό μέτρο είναι τα ΦΑΝΑΡΙΑ στους κόμβους. Όπου έχουν δημιουργηθεί κυκλικοί κόμβοι τα τροχαία είναι καθημερινό φαινόμενο όπως για παράδειγμα στόν Ασπρόπυργο αλλά κι αλλού.

ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ
"" ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΥΤΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ""
ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΕΙΧΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ -ΠΑΤΡΩΝ ΜΕ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ...

Υπάρχει και κάμερα διαχείρισης κυκλοφορίας. Όταν φτάσουν τα πρώτα πρόστιμα και σφίξουν οι κ.............οι και μαθευτεί να δείτε μετά για πότε συνετίζεται ο καθένας. Και οι πινακίδες οι μεγάλες που προειδοποιούν για ατυχήματα και αυτές βοηθούν , αλλά δεν διευκρινίζουν για διπλή γραμμή .

Ίσως η λύση να είναι τα σαμαράκια, με εμφανή προειδοποιητική σήμανση. Αφού δεν είναι πλέον εύκολο να αλλάξει η χωροταξία της περιοχής, ας περιοριστεί τουλάχιστον η ταχύτητα όσων κινούνται επί του κεντρικού δρόμου. Σε άλλους δήμους έχει εφαρμοστεί σε σημεία που κεντρικοί δρόμοι μεγάλης κίνησης περνούν μέσα από κατοικημένες περιοχές. Αν ο άλλος είναι ανεγκέφαλος μπορεί να παραβιάσει το κόκκινο φανάρι ή την προτεραιότητα στον κυκλικό κόμβο, όταν όμως ξέρει ότι θα προκαλέσει αναπόφευκτα βλάβη στο όχημά του θα συμμορφωθεί.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio