Μουσική εκδήλωση από τον Θυρεάτη «Από την Σμύρνη στον Τσιτσάνη» (pics,vid)

Δευ, 01/08/2022 - 09:49
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Το βράδυ της Κυριακής στο ανοιχτό θέατρο Μελίνα Μερκούρη στο Παράλιο Άστρος πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση " Από την Σμύρνη στον Τσιτσάνη".

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας η εκδήλωση αυτή με εμπνευστή και δημιουργό τον πρώην καθηγητή τον Μπούζιο Βασίλη, τον υπεύθυνο χορογραφιών Γύφτο Μανώλη και τα δρώμενα που διαδραματίστηκαν από τον σύλλογο του Θυρεάτη είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν τον κόσμο που παραβρέθηκε στα χαρέμια της Ανατολής.

Σμυρνεΐκα τραγούδια, Κασιλαμάδες και Τσιφτετέλια υπο την μουσική και τα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη , του μεγαλύτερου λαϊκού συνθέτη που εγκωμίαζε μέσα απ αυτά την φτώχεια, την εργατειά ,αλλά και τον έρωτα και την νοσταλγία.

Το πλήθος που παραβρέθηκε είχε την ευκαιρία να βιώσει με τρόπο νοητό την γενοκτονία του Μικρασιατικού πληθυσμού , το τέλος των Ελλήνων της Μ. Ασίας , που με τον τρόπο αυτό μετέφεραν την κουλτούρα τους ,την μουσική τους , τα τραγούδια τους ,τις παραδόσεις και τα έθιμα τους στην Ελλάδα, την νέα τους πατρίδα.

Μια εκδήλωση που στο τέλος της καταχειροκροτήθηκε από το πλήθος που ταξίδεψε νοερά σε άλλες εποχές , σε "κόσμους μαγικούς και ονειρεμένους" όπως λέει και το τραγούδι.

Video

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio