Μονοπάτια Βόρειας Κυνουρίας

Παρ, 21/10/2022 - 20:02
Image
Image

Ο <εναλλακτικός> τουρισμός είναι η καλύτερη επιλογή για την επέκταση της τουριστικής περιόδου. Ο περιπατητικός τουρισμός θεωρείται μία από τις πιο δυναμικά ανερχόμενες ταξιδιωτικές τάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους συμμετέχοντας σε οργανωμένες περιπατητικές εκδρομές για να εξερευνήσουν τις μοναδικές ομορφιές του τόπου που επισκέπτονται, προστατεύοντας συγχρόνως το περιβάλλον. Ο περιπατητικός τουρισμός είναι φιλικός προς το περιβάλλον, εκτείνεται σε όλες τις εποχές του χρόνου και ενθαρρύνει την επαφή με τη φύση, τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής των κατοίκων κάθε περιοχής.

Με αποκλειστικό γνώμονά μας τα παραπάνω ,στις αρχές Μαΐου του τρέχοντος έτους ,προτείναμε ως Τουριστική Επιτροπή και ψηφίστηκε από το Δημοτικό μας Συμβούλιο, την προώθηση του περιπατητικού και ποδηλατικού τουρισμού στο Δήμο μας , μέσω της ενίσχυσης και προβολής των σηματοδοτημένων μονοπατιών στα Άνω Δολιανά , αλλά και η σηματοδότηση νέων μονοπατιών σε Άγιο Πέτρο, Άγιο Ιωάννη, Αγία Σοφία , Καστάνιτσα ,Παράλιο Άστρος ,Πλατανο Αγιο Ανδρεα, Καστρι κλπ , με απώτερο στόχο να υπάρχει ένα τουλάχιστον σηματοδοτημένο ,κυκλικό μονοπάτι σε κάθε κοινότητα του Δήμου μας

Επίσης προτείναμε και ψηφίστηκε από το Δημοτικό μας Συμβούλιο η δημιουργία , σε πρώτη φάση , σηματοδοτημένης ποδηλατικής διαδρομής στην παραλία του Άγιου Ανδρέα , στην περιοχή του Μουστού καθώς και στα χωριά του Πάρνωνα

Σημερα:

Παράλιο Άστρος:

Έχουν σχεδιαστεί δύο περιπατητικές διαδρομές, η μια περίπου 3,3 km η άλλη 4 km.

Σημείο εκκίνησης και στις 2 διαδρομές είναι η πλατεία του χωριου .

Για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται μετά προβλέπεται η σύνδεσή τους με περιπατητική διαδρομή που θα συνδέει το Παράλιο Άστρος με το Μουστό.

Άγιος Πέτρος

1. Έχει υλοποιηθεί μια πεζοπορική κυκλική διαδρομή. Σημείο εκκίνησης είναι η πλατεία του χωριού.

Έχει μήκος 4 χιλιόμετρα και ο βαθμός δυσκολίας είναι ΜΕΤΡΙΑ – MEDIUM.

Η διαδρομή, κυρίως στο κομμάτι που διασχίζει τη ρεματιά μπορεί να χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερου φυσικού κάλους, αλλά και με μεγάλη σπουδαιότητα όσον αφορά το πολιτιστικό ενδιαφέρον (παλιό γεφύρι, νερόμυλος, πύργος Τρικαλίτη).

Η σήμανση της διαδρομής έχει γίνει με μεταλλικά ταμπελάκια, με πράσινο χρώμα και σαν σήμα έχει ένα τρίγωνο σε λευκό φόντο.

2. Στο πλαίσιο της σύνδεσης του χωριού με τα άλλα χωριά του Δήμου έχουν γίνει τα εξής:

Α. Συντηρήθηκε και σηματοδοτήθηκε το μονοπάτι από την Μονή Μαλεβής μέχρι το ξωκλήσι άγιος Νικόλαος του Αγίου Πέτρου.

Πρόκειται για μια διαδρομή 4 χιλιομέτρων, με βαθμό δυσκολίας ΜΕΤΡΙΟ – MEDIUM .

Καστάνιτσα

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν εργασίες στην Καστάνιτσα.

Θα σηματοδοτηθεί κυκλικό μονοπάτι με το σήμα των μονοπατιών του Δήμου και τμήμα του μονοπατιού που συνδέει την Καστάνιτσα με την Σίταινα, με το σήμα και πάνω στην διαδρομή του Parnon Trail.

Κατσής Δημήτρης, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας

Σχόλια επισκεπτών

Κλείστε καμία λακούβα αρμοδιότητα σας πέστε και μια κουβέντα στην Περιφέρεια για τη δική τους αρμοδιότητα δεν χρειαζόμαστε μονοπάτια ούτος η άλλος τα βουνά θα τα πάρουμε όσοι δεν τα πήραμε ακόμη άλλωστε τα μονοπάτια τα ανοίγουν τα αγριογούρουνα και χωρίς κόστος σηματοδότηση και στα Αγριογούρουνα? Πολλά τα λεφτά σιγά σιγά θα με πάρετε σοβαρά

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio