Μήνυμα ενότητας από τους υποψηφίους της Κοινότητας Πραστού με τη «Νέα Βόρεια Κυνουρία»

Πέμ, 28/09/2023 - 22:49
Image

Πριν από δύο περίπου μήνες , εμείς οι πέντε υποψήφιοι για  την Κοινότητα  Πραστού , συγκεντρωθήκαμε για να συζητήσουμε κατ΄  αρχήν τα πολλά προβλήματα που  απασχολούν το χωριό μας, τον Ιστορικό Πραστό Κυνουρίας. Επικεντρωθήκαμε κυρίως στο δύσκολο παρόν  και στο τί μπορεί και πρέπει να γίνει για το  αύριο του χωριού μας.

Αποφασίσαμε ομόφωνα  να πορευτούμε με τον συνδυασμό του κ.Γκαύρου  Δημήτρη – ΝΕΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ- και καταθέσαμε τις υποψηφιότητες μας .

Απευθυνόμαστε σε όλους τους Πραστιώτες ζητώντας τους να μας εμπιστευτούν με τον ψήφο τους  και να μας στηρίξουν ενεργά για να παλέψουμε για το μέλλον του χωριού μας .

Έχουμε καταγράψει τα προβλήματα και έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις  ,όμως πάνω απ΄ όλα θέλουμε με ειλικρίνεια να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα αγωνιστούμε για την ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΑΣΤΙΩΤΩΝ.

f

Το νερό για την ύδρευση  και η συντήρηση του εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου είναι πρόβλημα άμεσης προτεραιότητας που πρέπει να βρει μόνιμη λύση .

Η  ανάδειξη της οικιστικής ιδιαιτερότητας του οικισμού με επεμβάσεις ανάπλασης στους δρόμους αλλά και στα σημαντικά μνημεία του  και  στους κοινόχρηστους χώρους  .

Η βελτίωση και συντήρηση του δρόμου προς Άγιο Ανδρέα αλλά και των αγροτικών δρόμων είναι εξίσου απαραίτητη για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών .

Η πολιτιστική δουλειά των Συλλόγων αλλά και ο εναλλακτικός τουρισμός είναι στοιχεία που μπορεί να βοηθήσουν την ανάδειξη του χωριού μας.

Σίγουρα υπάρχουν πολλά άλλα μικρά αλλά σημαντικά καθημερινά προβλήματα που πρέπει να αναδειχτούν και να επιλυθούν με τηνσυμμετοχή όλων μέσα από  συχνές ενημερώσεις της Κοινότητας αλλά και σε τακτικές Λαϊκές Συνελεύσεις  των κατοίκων .

Με  ευθύνη και με ειλικρίνεια σας υποσχόμαστε να δουλέψουμε για το αγαπημένο μας χωριό. Δεν έχουμε να υποσχεθούμε και να τάξουμε μικρορουσφέτια  και έργα που έχουν σκοπιμότητες και προεκλογική μόνο αξία και χρησιμότητα . Θεωρούμε αδιανόητο να τσιμεντοστρώνονται δρόμοι επιλεκτικά στο χωριό μας 15 ημέρες πριν τις εκλογές.

Γιατί κύριε Δήμαρχε;;;;

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

1.ΛΑΜΠΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

2. ΠΡΟΒΑΤΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

4. ΣΚΑΝΤΖΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

4. ΣΟΥΡΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

5. ΧΟΝΔΡΟΛΕΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

Σχόλια επισκεπτών

Φαινεται πως υπαρχει μια διαφορα αναμεσα στους δυο συνδυασμους του Πραστου..στον εναν δουλευουν ολοι για τον "εναν", ενω αυτος ο συνδυασμος ειναι ομαδα για το κοινο καλο του χωριο!

Τι έργα να κάνετε ρε άξεστοι που κοροϊδεύετε τον κόσμο. Ο αρχηγός σας ήταν Αντιδήμαρχος εννέα 9 ολόκληρα χρόνια στο Δήμο και δεν έριξε ούτε ένα σακί τσιμέντο στον Άγιο Ανδρέα και Πραστό. Δεν ντρέπεστε λίγο. Θέλετε να βάλετε πάλι την ταφόπλακα στο χωριό. εννέα χρόνια δεν είσαστε οι ίδιοι με παραλλαγή (ΜΑΙ
ΝΑΙΜ +ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΟΥ) που δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ στον ΠΡΑΣΤΟ. Οι Πραστιώτες ξέρουν να κρίνουν και ξέρουν τους λόγους που βάλατε.

Πολυ αντικειμενικο το σχολιο σου ρε Πραστιωτη!!! Μεχρι και τα τσουβαλια με το αλατι βαλατε στη λιστα των εργων σας! Ο Πραστος αυτη τη στιγμη ειναι στη χειροτερη φαση του με αποκλειστική ευθυνη του διχαστικου προέδρου..και εχετε μουτρα και μιλατε.. ντροπη.. γελαει ο κοσμος μαζι μας.. αυτο το χαλι δεν εχει ξαναυπαρξει..

ΑΥΤΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΕΤΡΗΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΤΕ.

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ 2019 – 2023
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ
1. Ανακαίνιση Δημοτικού Καταστήματος Πραστού (Γραφεία Κοινότητας Πραστού) (Προϋπολογισμού 20.000 ευρώ περίπου)
2. Τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων ασφαλείας στο Κεντρικό Ασφαλτόδρομο Πραστού. (Ντοπινά - Κανάκι). (Προϋπολογισμού 50.000 ευρώ περίπου)
3. Ηλεκτροφωτισμός Δρόμου Εισόδου Πραστού ( Καμάρι ) (Προϋπολογισμού 25.000 ευρώ περίπου)
4. Τοποθέτηση Πινακίδων (πληροφοριακών και Σήμανσης) στο Κεντρικό Ασφαλτόδρομο Πραστού. (από Άγιο Ανδρέα έως Πραστό). (Προϋπολογισμού 50.000 ευρώ περίπου)
5. Κατασκευή Επενδεδυμένης τάφρου στο Κεντρικό Ασφαλτόδρομο Πραστού. (Από Πραστό έως στροφή Γούλελου). (Προϋπολογισμού 20.000 ευρώ περίπου)
6. Ανακατασκευή - σταθεροποίηση πέτρινης σκάλας Κεντρικής Πλατείας Πραστού. (εργασία 5/θημέρων)
7. Τοποθέτηση μαρμάρινων Πινακίδων ονομασίας στις Πλατείες, πέτρινες βρύσες, Κάστρο, Σχολεία κλπ. Οικισμού Πραστού και Οικισμού Αγίου Παντελεήμονα Κοινότητας Πραστού.
8. Τοποθέτηση παραδοσιακού κάγκελου ασφαλείας στο Δημοτικό δρόμο Σχολείου Οικισμού Πραστού Κοινότητας Πραστού. (Προϋπολογισμού 5.000 ευρώ περίπου)
9. Τοποθέτηση μεταλλικής δεξαμενής πυροπροστασίας στη θέση στροφή Γούλελου Πραστού.
10. Κατασκευή χώρου ανεφοδιασμού Πυροσβεστικών οχημάτων στη θέση Ντοπινά Πραστού.
11. Τοποθέτηση μεταλλικών στύλων με σημαίες (Ελληνική και Τσακώνικη) πάνω στο Ιστορικό Κάστρο Πραστού.
12. Βελτίωση - Ασφαλτόστρωση Περιφερειακού δρόμου (από Οικία Παντέλη έως Διασταύρωση Φουρνάκα Πραστού). ). (Προϋπολογισμού 42.500 ευρώ περίπου)
13. Τοπογράφιση και σχέδια Ταφολογίων Κοιμητηρίων Οικισμού Πραστού και Οικισμού Αγίου Παντελεήμονα Κοινότητας Πραστού.
14. Τσιμεντοστρώσεις Δημοτικών Δρόμων Οικισμού Κοινότητας Πραστού.
15. Τσιμεντοστρώσεις Δημοτικών και Αγροτοδασικών Δρόμων Οικισμού
Αγίου Παντελεήμονα Κοινότητας Πραστού.
16. Ετήσιες Συντηρήσεις αγροτοδασικών δρόμων περιοχής Κοινότητας Πραστού.
17. Καθαρισμός με ειδικά μηχανήματα κλαδιών πέριξ του κεντρικού ασφαλτόδρομου Αγίου Ανδρέα - Πραστού.
18. Βελτίωση Βατότητας μονοπατιού Πραστού - Καστάνιτσας (Παλιός ημιονικός Δρόμος Πραστού - Καστάνιτσας.
19. Τοπογράφιση με τοπογράφους ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. Μονοπατιών περιοχής Κοινότητας Πραστού.
20. Σύνταξη Κτηματολογικών διαγραμμάτων όλης της ακίνητης περιουσίας της Κοινότητας Πραστού και κατάρτιση του κτηματολογίου της κοινότητας.
21. Δήλωση στο Ελληνικό Κτηματολόγιο όλων των ακινήτων της Κοινότητας Πραστού (Κοινοτικό Κατάστημα, Πλατείες, Κοιμητήρια, πέτρινες Βρύσες, Κάστρο, Ποτίστρες, πηγές, Γεωτρήσεις, Δημοτικούς Δρόμους, Αγροτικούς δρόμους, κοινόχρηστους Χώρους κλπ.).
22. Τοποθέτηση μηχανημάτων WI FI μέσα στο Κοινοτικό Κτήριο Πραστού και τοποθέτηση δύο σύγχρονων κεραιών εκπομπής σήματος πάνω στο κάστρο Πραστού.
23. Τοποθέτηση Πίνακα ελέγχου Δημοτικού Φωτισμού στην Κεντρική Πλατεία Πραστού και συμμάζεμα αυθαίρετων καλωδίων προς άλλα κτήρια.
24. Τοποθέτηση επιπλέον συστημάτων νερού πλυσίματος – καθαρισμού τουαλετών οικισμού Πραστού.
25. Καθιέρωση ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΣΑΚΩΝΙΑΣ στον ΠΡΑΣΤΟ την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΤΣΑΚΩΝΙΑΣ.
26. Σύνταξη Αρχιτεκτονικής μελέτης Συντήρησης – Επισκευής και ανάδειξης Βρύσης ΚΑΜΑΡΙ εισόδου ΠΡΑΣΤΟΥ.
27. Σύνταξη Αρχιτεκτονικής μελέτης Ανάπλασης Οικισμού Ιστορικού Πραστού (Πλακοστρώσεις Δρόμων κλπ). Για ένταξη σε ανάλογο Πρόγραμμα.
28. Σύνταξη μελέτης για αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Πραστού και αντικατάσταση φρεατίων συλλογής νερού στις πηγές Πραστού. Για ένταξη σε ανάλογο Πρόγραμμα.
29. Βελτίωση δασικού δρόμου προς Κοκάνι - Βασκίνα - Λεωνίδιο.
30. Τοποθέτηση στύλων πινακίδων στις διασταυρώσεις των Δημοτικών Δρόμων του Οικισμού Πραστού.
31. Κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης πρανών και ασφαλτόστρωση κεντρικού δρόμου Εισόδου Πραστού από Μανίκα (Σπιτώνη) έως ΚΑΜΑΡΙ – Πετρουλή.
32. Κατασκευή επιπλέον Χώρων στάθμευσης με διεύρυνση πλατωμάτων εκατέρωθεν των κεντρικών δρόμων του οικισμού Πραστού της Κοινότητάς μας.
33. Πολλά μικροέργα, Δράσεις κλπ. που δεν αναφέρονται αυτοτελώς.
34. ΔΩΡΕΑ της Οικίας με οικόπεδο του Αγωνιστή του 1821 Μανώλη Δούνια στην Κοινότητα - Δήμο με σκοπό την ίδρυση Μουσείου Τσακωνιάς στην αυτό.
35. ΔΩΡΕΑ οικοπέδου στο κέντρο του χωριού στην Κοινότητα - Δήμο με σκοπό την κατασκευή χώρου στάθμευσης οχημάτων PARKING.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio