Μικρή «πτήση» πάνω από τον Πλάτανο (vid)

Δευ, 14/12/2020 - 12:11
Image

Νερά, δέντρα, πέτρα, ηρεμία, ουρανός και οργιαστική φύση: Όλες οι αρετές που χαρακτηρίζουν τα ορεινά χωριά του Πάρνωνα σε ένα βίντεο, πάνω από τον μαγευτικό Πλάτανο, που ετοίμασε ο Γιώργος Τρικαλιώτης.

Ο ίδιος σημειώνει στο κανάλι του στο You Tube:

Ο Πλάτανος είναι χωριό, το οποίο βρίσκεται αμφιθεατρικά χτισμένο στις πλαγιές του όρους Πάρνωνας. Διοικητικά υπάγεται στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας στο Νομό Αρκαδίας. Έχει απόσταση 180 χλμ από την Αθήνα και 22 χλμ από το Παράλιο Άστρος. Περιβάλλεται από πολλά πλατάνια εκατοντάδων χρόνων εξ ου και η ονομασία του χωριού. Έχει τη μορφή νησιού με σοκάκια όπου δεν μπαίνουν αμάξια. Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι η καταγωγή τους είναι από νησί, πιθανόν την Αίγινα. Έχει κηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός. Δίπλα στο χωριό κυλά ο ποταμός Βρασιάτης. Λόγω του ποταμιού έχουν δημιουργηθεί στο χωριό πολλές δημόσιες βρύσες και αυλάκια στα σοκάκια. Συνορεύει με το χωριό Χάραδρος, Άγιος Ιωάννης και το τσακώνικο χωριό Σίταινα. Σε απόσταση 2 χλμ από το χωριό βρίσκεται το φαράγγι της Λεπίδας.

Video

Σχόλια επισκεπτών

πολύ ωραίο χωριό,όμως η βαρβαρότητα απέναντι στα ζώα ,όπως και σε όλη την ύπαιθρο ,χαλάει όλη την εικόνα,πήγαινα πολύ συχνά στο παρελθόν ,τώρα ούτε απο μακριά δεν περνάω

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio