Μια χορταστική βόλτα στο Παράλιο Άστρος (pics,vid)

Κυρ, 28/02/2021 - 12:00
Image

Ένας αγαπημένος τόπος της Αρκαδίας, το Παράλιο Άστρος μπορεί εύκολα να ξεδιπλωθεί μπροστά σας εν μέσω πανδημίας στο επόμενο βίντεο.

 

Μπορείτε να περιηγηθείτε διαδικτυακά, προς το παρών, μέχρι οι συνθήκες να μας επιτρέψουν να οργανώσουμε την επόμενη εκδρομή μας.

Απολαύστε τον αμφιθεατρικά χτισμένο παραθαλάσσιο οικισμός της Αρκαδίας, με τα γραφικά σοκάκια και τα παραδοσιακά κεραμιδόσπιτα,που ολοένα και περισσότερο κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών.

Πρόκειται για έναν ιδανικό προορισμό για σύντομη απόδραση,  με πολλά αξιοθέατα αρχαιολογικού και  θρησκευτικού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή, που αποτελούν πόλο έλξης.

Στο Παράλιο Άστρος και στη νότια κορυφή του λόφου, στο λεγόμενο και Νησί από τους ντόπιους, δεσπόζει το κάστρο από τα χρόνια της φραγκοκρατίας. Συχνά αναφέρεται και σαν Κάστρο ή Πύργος των Ζαφειρόπουλων.

Λίγο πιο κάτω ο Προφήτης Ηλίας, στον οποίον είναι αφιερωμένος ο ναΐσκος στο Παράλιο Άστρος, που κάνει συντροφιά στον Φάρο πάνω από τον Κότρωνα όπου σήμερα βρίσκεται το ανοιχτό θέατρο του Παραλίου Άστρους, αναλήφθηκε στους ουρανούς μέσα σε πύρινες φλόγες λόγω της θερμής πίστης του στον Θεό, λέει η εκκλησιαστική παράδοση.

Ο ναός βρίσκεται κοντά στον Φάρο, πάνω σε έναν πραγματικά πανέμορφο λόφο. Πεύκα τον σκεπάζουν δημιουργώντας ένα αλσύλλιο με πυκνή και δροσερή σκιά. Ξύλινοι πάγκοι, παγκάκια -το καλύτερο από όλα είναι εκείνο στην άκρη στον βράχο- και τοιχία ξεκουράζουν τον πεζοπόρο που θέλει να επισκεφθεί το μέρος αυτό και να ξεκουραστεί για λίγο στον δρόμο για το κάστρο. Η θέα του προς τον Αργολικό κόλπο είναι μαγευτική.

Πηγή:arcadiaportal.gr

Video

Σχόλια επισκεπτών

Θα μπορούσε το Παράλιο να είναι ακόμα πιο όμορφο. Όμως η πλεονεξία των οικοπεδούχων, των κατασκευαστών, των επαγγελματιών σίτισης , τα στραβά μάτια κάποιων υπηρεσιών, ουσιαστικά το έχουν καταστρέψει... Και μη ρωτήσει κάποιος ποιος πότε που , πως κλπ... Τα ζήσαμε, τα ζούμε και θα τα ζούμε όλοι. Μπροστά στα μάτια μας γίνονται.

Ακούγεται έντονα και μάλιστα από γνωστές του θέματος,οτι ο χώρος γύρω από τον προφήτη Ηλία και τον φάρο σε αγαστη συνεργασία ιερέα και τοπικών εξουσιών εξωραΐστει έτσι με σκοπό να γίνονται εκεί γάμοι βαφτίσεις και άλλες πράξεις. Τον Δέσποτα τον ρώτησαν; Κι αν ναι τι άποψη έχει; Γιατί κάποια εποχή είχε απαγορεύσει να γίνονται μυστήρια έξω από τις ενοριακές εκκλησίες στο ύπαιθρο. Μια συγκεκριμένη απάντηση την περιμένουμε...

Το Παράλιο χρειάζεται ανθρώπους με όραμα, κουλτούρα και ιδέες και πάνω απ. όλα δραστήριους και επίμονους. Αυτή η φυσική ομορφιά που έχει μπορεί να αναπτυχθεί με πολλούς τρόπους. Ιδέες πολλές, εικόνες πάμπολες, αντιγραφές από άλλες περιοχές σωρηδόν. Δε βλέπω όμως να γίνεται αυτοσκοπός κανενός. Ένας περιπατητικός προς το κάστρο τόσο δύσκολο είναι; Το φύτεμα λουλουδιών ή κάποιων δέντρων δύσκολο είναι; Κάποια παγκάκια να μπουν τόσα πολλά στοιχίζουν ;Ένας φωτισμός των δρομίσκων που ανηφορίζουν με διαφορετικό διακοσμητικό φωτισμό τόσο δύσκολο είναι; ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΕΣ ΙΔΕΕΣ !!!!

Αγαπητέ ανώνυμε 20:38 τίποτε δεν έγινε τυχαία στον προφήτη Ηλία.το πρόγραμμα ακολουθήθηκε με ευλάβεια από όλους.εθελοντισμος-καθαριότητα-ευλογία κυρίου-φαρος-ψήφοι- ρύζι.οταν πριν από δύο χρόνια έγραφα ότι ο προφήτης Ηλίας θα γίνει μαγαζί γωνία μερικοί με χλεύαζαν.εχουν να δουν πολλά ακόμα τα μάτια μας.οσο για το Παράλιο συνεχίζει να πηγαίνει στον αυτόματο.ομως για πόσο ακόμα???

Στο χέρι του νέου συμβούλου είναι να κάνει προτάσεις. Μια δική μου είναι όπως στο Ναύπλιο στην αρβανιτια δρόμος πεζοπορίας όπως είπε ο προλαλησας τον γύρο του κάστρου και η ένωση των 2 θαλασσών από ατσιγγανο μέσω των καναλιών στην πλαζ και γόνδολες να πηγαινοερχονται.

Συντοπίτες ας κοιτάξουμε πρώτα να ανοίξει κανένας δρόμος για να μπαίνουν και να βγαίνουν άνετα τα αυτοκίνητα και να μη γίνεται κομφούζιο το καλοκαίρι κι ας αφήσουμε τις γόνδολες. 150 χρόνια σχέδιο πόλεως και τρέμουν τα πόδια όλων των δημάρχων μπροστά το πολιτικό κόστος του αυτονόητου: Να ανοίξουν οι δρόμοι! Που άκουστηκε αυτό πραγματικά! Αφήστε τα μεγάλα σχέδια για κανάλια και τούνελ και ας κάνουμε πρώτα τα βασικά γιατί σε λίγο θα παρκάρουμε πάνω στις βάρκες!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio