«Μια ανάσα» πριν από τον δρόμο η θάλασσα στη Γλυφάδα (pics,vid)

Δευ, 17/10/2022 - 12:47
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Όσο αργοκίνητη είναι η γραφειοκρατία τόσο πιο γρήγορο είναι το νερό...

Ο λόγος για την παραλία στην περιοχή «Γλυφάδα» του Παραλίου Άστρους που πολύ σύντομα θα αποτελεί παρελθόν. Φοβόμαστε, βέβαια, ότι πολύ σύντομα, καθώς ο χειμώνας είναι προ των πυλών, παρελθόν θα αποτελεί και ο δρόμος που οδηγεί από το Παράλιο Άστρος στο Άργος σε εκείνο το σημείο.

Όπως φαίνεται στις νέες φωτογραφίες και στο βίντεο που δημοσιεύουμε, η θάλασσα βρίσκεται στην κυριολεξία μία ανάσα πριν από τον δρόμο. Προτού, δηλαδή, τον καταπιεί.

Το φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών είναι κοινός τόπος σε πολλές παραθαλάσσιες περιοχές της Πελοποννήσου. Είναι αποτέλεσμα της κλιματικής κρίσης και έχει σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον, στην οικονομία, στην τοπική κοινωνία, αφού επηρεάζει αρνητικά το οικοσύστημα, τους παράκτιους οικισμούς και τις οικονομικές δραστηριότητες.

Τον Ιούνιο του 2021, υπενθυμίζουμε, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν σε μελέτη, που θα δώσει λύση για τη διάβρωση στο συγκεκριμένο σημείο. Πολύ φοβόμαστε, όμως, ότι χρόνος δεν υπάρχει.

Ας σημειωθεί και κάτι ακόμα: Στις φωτογραφίες φαίνονται πεταμένα εκεί στην άκρη του δρόμου ογκώδη αντικείμενα. Ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι υποχρέωση όλων, ας μην το ξεχνάμε...

arcadiaportal.gr

Video

Σχόλια επισκεπτών

"Κλιματική κρίση" !!!
"Μεγάλη" επικοινωνιακή Εφεύρεση των νεόκοπων πολιτικών μας, την οποία αναμασάμε και όλοι εμείς, και που στοχεύει να ταυτίσει τη βροχόπτωση, τη χιονόπτωση, τους ανέμους, με κάτι τάχα ακίνητο και συνεπώς αναπόφευκτο, καθώς και σίγουρο ότι θα συμβεί, για να δικαιολογήσουν, εκ των προτέρων, την ανικανότητα τους να προστατευόσουν τις περιουσίες αλλά και τις ζωές μας από τα καιρικά φαινόμενα, που όπως λένε οι επιστήμονες επαναλαμβάνονται . .
Και ενώ διαθέτουμε υπερσύγχρονα μέσα, τεχνολογία ακόμα και διαστημική, τεράστια ποσά για μελέτες και έργα, υλικά σύγχρονα και εξελιγμένα, και τέλος μεγάλες κατασκευαστικές οντότητες , εντούτοις, ΔΕΝ μπορούν να κάνουν αυτό που είναι υποχρεωμένοι, δηλαδή να μας προστατεύσουν. Γιατί ? Μήπως γιατί είναι ανίκανοι και απλά άγονται και φέρονται όπου τους υπαγορεύουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα (τοπικά και ευρύτερα)?

ίτοις, ράστα ποσά για μελκέτες και έργα,

Τι ανακατεύετε δημάρχους πρώην και νυν και περιφερειάρχες δεν το καταλαβαίνω. Απλά για να βγάζουμε τα οποία αποθημένα και τα κόμπλεξ σας; Το πρόβλημα ξεκινά πολύ πολύ παλιά με τον ορισμό αιγιαλίτιδας ζώνης και χάραξη δρόμου και οικοδομικών γραμμών..... Όχι τις οποίες.....μ.....ς προηγούμενων να τις φορτώνουμε όπου κάτσει.

Το πρόβλημα ξεκίνησε την ημέρα που γέμισαν με πέτρες την ακτή λίγο πιο δίπλα. Μέχρι τότε υπήρχε 15 μέτρα παραλία.
Άραγε μελέτη Π. Ε υπήρχε για το μπάζωμα που άλλαξε την φορά των ρευμάτων;

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio