Κορωνοϊός: Τι Μύκονος, τι Παράλιο Άστρος...

Τρί, 09/06/2020 - 13:57
Image

Ενενήντα επτά νέα κρούσματα από την Πέμπτη 4 Ιουνίου ανακοινώθηκαν χθες Δευτέρα 8 Ιουνίου από τον ΕΟΔΥ -όχι στις 18:00, όπως είχε ανακοινώσει το υπουργείο, αλλά λίγο πριν από τις 19:30. Αργία του Αγίου Πνεύματος χθες, οι Υπηρεσίες «πιάστηκαν στον ύπνο» και ξύπνησαν απότομα από το υπουργείο Υγείας που επικοινωνιακά, τουλάχιστον, έπρεπε να δείξει ότι διαχειρίζεται την κατάσταση και επανέφερε τις γραπτές καθημερινές ενημερώσεις για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Πάντως, η ανακοίνωση καθυστέρησε. Και αναρωτιέμαι ποιος ή ποιοι υπάλληλοι γύρισαν εσπευσμένα από την ανάπαυλα του τριημέρου, που ενδεχομένως να το είχαν κανονίσει για πενθήμερο, προκειμένου να συντάξουν την ανακοίνωση...

Ο υπουργός Υγείας βρισκόταν στη Λέρο, όπου απήγγειλε στίχους κάποιου μεγάλου μας ποιητή για το όμορφο ακριτικό νησί και διαβεβαίωνε ότι όλα ήταν καλά και ότι υτα νησιά μας είναι έτοιμα να υποδεχθούν τουρίστες.

Ασφαλώς επειδή πήγε ο ΕΟΔΥ με κλιμάκιο να πάρει δείγματα για τεστ από πέντε κατοίκους και δέκα τουρίστες δεν σημαίνει ότι ένα εμπύρετο κρούσμα μπορεί να αντιμετωπιστεί στο Κέντρο Υγείας της Σχοινούσας ή της Ανάφης.

Χθες ανακοινώθηκαν 97 νέα κρούσματα, όπως είπαμε. Τα σχολεία είχαν κλείσει στις 10 Μαρτίου με την ανακοίνωση 89 κρουσμάτων. Αυτό, το αναφέρω διότι μέσα στη δίνη της διαφήμισης του τουριστικού μας προϊόντος, που μάλλον έχει μεγαλύτερη σημασία για την κυβέρνηση αυτόν τον μήνα, πρέπει να καταλάβουμε ότι στα κουκιά μετρημένα, στα κρούσματα, δηλαδή, δεν πάμε καλά και κινδυνεύουμε να φθάσουμε σε επίπεδα Μαρτίου και Απριλίου. Αναμενόμενο, θα πει κάποιος, εφόσον η χώρα ανοίγει στον τουρισμό και επιστρέψαμε σε μια κανονικότητα.

Ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε μια εξήγηση, αν και όχι σαφή, το μεσημέρι της Τρίτης ύστερα από τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό ως προς το γιατί, κατά την κυβερνητική άποψη, πάμε καλύτερα από τον Μάρτιο και δεν μπαίνουμε σε συναγερμό εξαιτίας των πολλών κρουσμάτων: «Όταν μιλάμε για αυξήσεις κρουσμάτων θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικο. Δεν αφορά στην ποσότητα. Μπορεί να έχεις 50 κρούσματα τα οποία και τα 50 να είναι σε ελεγχόμενα clusters. Μπορεί όμως να έχει πέντε κρούσματα τα οποία αυτά να είναι διάσπαρτα στην κοινωνία να μην έχουμε στην ιχνηλάτηση αποδεικτικά στοιχεία από που προέρχονται και να μην μπορούμε να τα στεγανοποιήσουμε που είναι εξαιρετικά σημαντικό. Άρα, δεν έχει να κάνει με το αν έχουμε 50 ή 40 ή 30».

Η ερώτηση, όμως, παραμένει: Σήμερα είμαστε πιο έτοιμοι και πόσο για ενδεχόμενη αναζωπύρωση της πανδημίας;

Μένει να δούμε αν η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις σκέψεις της για τοπικά lock down, ακόμα και για ολόκληρους νομούς αν παρουσιαστούν πολλά κρούσματα. Και μένει να δούμε, κυρίως, σε καμιά δεκαπενταριά ημέρες από σήμερα πόσα κρούσματα θα εμφανιστούν επειδή στα κλαμπ και στα beach bars έγινε ο κακός χαμός το τριήμερο που πέρασε. Αδιάψευστες αποδείξεις, οι φωτογραφίες θαμώνων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Συνωστισμός, κανένα μέτρο προστασίας και, ουσιαστικά, εκτός από μια - δυο περιπτώσεις, οι ελεγκτικές αρχές απούσες. Όπου ελεγκτικές αρχές όχι μόνο η Αστυνομία, αλλά πρώτα απ'' όλα οι αρμόδιες υπηρεσίες ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού, όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ για τα τραπεζοκαθίσματα και την τήρηση των μέτρων προστασίας στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Εντύπωση μου προκαλεί το γεγονός, πάντως, ότι η ειδησεογραφία ως αυτή την ώρα ασχολείται με τη συμφωνία Ελλάδας - Ιταλίας για την ΑΟΖ (εξαιρετικά σημαντική, δεν διαφωνώ), το Ψηφιακό Μητρώο Πολιτών, τις απειλές του Ερντογάν ότι θα κάνει τζαμί την Αγία Σοφία και πουθενά δεν υπάρχει αναφορά για τα πολλά κρούσματα, παρά ένα άρθρο για την προαναφερθείσα τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη - Χαρδαλιά - Τσιόδρα όπου συζητήθηκε κυρίως το να μπαίνει «λουκέτο» σε επιχειρήσεις που παρανομούν με σκοπό να υπάρξει αλλαγή στον διοικητικό κώδικα που μέχρι στιγμής επέτρεπε σε επιχείρηση που παρανομεί να λειτουργεί, για τουλάχιστον πέντε μέρες ακόμα μέχρι να ασκηθεί έφεση.

Για το αν υπάρχει κάποιο γενικότερο σχέδιο, ούτε λέξη. Για το αν θα γίνει έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, όπως στην αρχή της πανδημίας, ούτε λέξη. Για το αν σχεδιάζεται με κάποιον τρόπο να ελεγχθεί η κατάσταση, ούτε λέξη. Ούτε καν για την ατομική ευθύνη.

Με ενενήντα επτά κρούσματα να μην ανησυχούμε;

Πάντως, και εδώ στην Αρκαδία δεν ιδρώνει ιδιαίτερα το αφτί μας. Η φωτογραφία, από κλαμπ στο Παράλιο Άστρος που έκανε πάρτι το Σάββατο 6 Ιουνίου και φιγουράρει όχι μόνο στο Instagram αλλά και σε μεγάλες ιστοσελίδες, δίπλα σε φωτογραφίες κλαμπ της Μυκόνου.

Και... εις ανώτερα (επίπεδα προστασίας, για να μην παρεξηγηθώ).

Γαλανιάδη Εύα από το ArcadiaPortal.gr

Σχόλια επισκεπτών

Το μεγαλο αφεντικό τι να λέει; Ο αστρινος υπουργος Άραγε; Ο Δήμος που πρέπει να παίρνει μέτρα; Πάντα πίσω από το συμφέρον και την υπεροψία τους.. υπάρχουν και χειρότερα και θα τα δείτε εν καιρώ...

"Κυριε" Δαλιάνη (εντεταλμένε) που είστε τώρα ενώ μας κουνάτε το δάχτυλο για την "παρανομη" άθληση; αλλά ξέχασα η ***α σας δεν σας επιτρέπει να παίξετε το μάγκα εκει.. Αντε σοβαρέψου λίγο πριν σε παρουν με τις πετρες

Από την αστοχία του κράτους και την ανευθυνότητα ορισμένων βρήκε ο άλλος να κάνει πολιτικό σχόλιο για το δήμο. Τόσος είναι ο πόνος από την συντριβή στης δημοτικές εκλογές. Τον αντίστοιχο συνωστισμό σε καφετέρια του Παραλίου που στήριξαν ανοιχτά τον απερχόμενο δήμαρχο τον εγκρίνεις; Όλα καλά εκεί; Είναι δικοί σας και είναι εντάξει; Μην γελοιοποιείστε

ο φίλαρχος πατήρ.... που κάποτε μας μέτραγε τα τραπεζοκαθίσματα με τη μεζούρα, ο υϊος της νέας εποχής, και οι νεροκουβαλητές του δήμου μας έφτασαν ως επίδοξους συναγωνιστές του νησιού των δαρμένων!!!

Που να έχει κρυφτεί ο Δήμαρχος; Οι λαλίστατοι δικηγόροι του; Ή μήπως δεν είναι δικοί του αλλά των δυο πρώην; Θα κρυφτεί καλά καλά, και μετά θα δώσει συνέντευξη τύπου μαζί με το Κέντρο Υγείας για τον κορονοιό. Ούστ!!!!!!

Ε...όχι και Μύκονος το Παράλιο Άστρος βρε παιδιά... Μπορεί να βγάζει λίγη φρεσκαδούρα, αλλά είναι βαριές οι φουστίτσες και δεν ανεμίζουν... Και για να σοβαρευτούμε... Δουλεύει καλά το καρφοβέλονο και ,λυπάμαι που το λέω, κάποιες φορές είναι για να βάζουμε μερικοί μερικοί μυαλό... Γιατί ,ευτυχώς ακόμα, οι χώροι των καταστημάτων είναι απόλυτα ελεγχόμενοι όπως και οι οργανωμένες παραλίες...Και μη μου πει κανείς οτι φταίει κάποιος άλλος επειδή κάποιοι ενώ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να φορούν ας πούμε γάντια και μάσκες ή να υπάρχουν τα προβλεπόμενα υλικά προστασίας δεν το εφαρμόζουν....Κι αν κάνει καμιά βόλτα ο ΕΟΔΥ , τότε θ αρχίσουμε τα μοιρολόγια... Αντε μπράβο παιδιά μου !!

Όταν κάνει ελέγχους γκρινιάζετε πως κυνηγάνε τον κόσμο και είναι κακό για την περιοχή και τα κέντρα, όταν δεν κάνει πάλι γκρινιάζετε .Τι θέλετε επιτέλους; Να σας συμβουλεύονται όπως σας βολεύει ,έτσι θα σας άρεσε;

Tα μέτρα κατά του κοροναϊού απέδωσαν ως φαίνεται γιατί υπήρχε τιμωρία.Δεν απέδωσαν επειδή αρκέστηκαν στην υπακοή του κόσμου. Αυτό φαίνεται από το τελευταίο ΣΒΚ που ήταν θέμα προσαρμογής της κοινωνίας στις εξαγγελίες της πολιτείας. Άρα απομένει, από δω και στο εξής οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να είναι στο πόδι για όλο το καλοκαίρι .Με τις υγείες μας!!!!!!!!!

Απαιτήσεις κάποιοι! Μήπως έπρεπε να βγει περιπολία ο δήμαρχος να ελέγχει; Πως δεν το σκέφτηκε να σου κάνει το χατήρι κύριε των 23:03. Ρε ζημιά που πάθαμε!!! Το βασάνισες πολύ ώρα για να το γράψεις;

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio