Κόντρα Καμπύλη - Μαντά για τα απορρίμματα: Αλληλοκατηγορίες στο ΔΣ και ερωτηματικά για τη μεταβατική διαχείριση (vid)

Τετ, 02/03/2022 - 12:42
Image
Τα απορρίμματα επανήλθαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 28 Φεβρουαρίου. Η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη ξεκίνησε την ενδιάμεση μεταβατική λειτουργία της, και ήδη γίνονται μεταφορές απορριμμάτων, προκειμένου να αδειοδοτηθεί η μονάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεταβατική διαχείριση δεν προβλεπόταν στην αρχική σύμβαση της εταιρίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
 
Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 28 Φεβρουαρίου ξεκίνησε με πολλά προβλήματα ως προς το γεγονός ότι η τηλεδιάσκεψη δεν είχε ήχο, παρά μόνο από το μικρόφωνο του προέδρου.
 
Καθώς γίνονταν οι προσπάθειες να ακουστούν οι σύμβουλοι, ο πρόεδρος αναρωτήθηκε αν ήρθε η ώρα να κοπούν οι τηλεδιασκέψεις και να ξεκινήσουν οι συνεδριάσεις διά ζώσης.
 
Όταν αποκαταστάθηκε η επικοινωνία, αποφασίστηκε η δημοσίευση από την ιστοσελίδα του Δήμου ψηφίσματος για τον πόλεμο στην Ουκρανία, μετά και την τοποθέτηση του προέδρου του ΔΣ για την καταδίκη της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο κ. Τετώρος ζήτησε να συμπεριληφθεί σε αυτό και η καταδίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων, αλλά και να δηλωθεί ότι η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει στον πόλεμο.
 
Ο τέως δήμαρχος Παναγιώτης Μαντάς έθεσε ένα ερώτημα για την κτηματογράφηση των περιοχών Άγιος Ανδρέας, Κορακοβούνι και Μελιγού, και την εμπλοκή που υπάρχει με έκταση που φαίνεται δημόσια, ενώ οι τίτλοι ιδιοκτησίας και οι δηλώσεις των ιδιοκτητών λένε το αντίθετο.
 
Ο δήμαρχος Γ. Καμπύλης απάντησε ότι δεν υπάρχει επίσημη απάντηση από το Κτηματολόγιο.
 
Ο κ. Γκαύρος ρώτησε για τη μεταβατική περίοδο για τα απορρίμματα του Δήμου, καθώς πληροφορήθηκε, όπως είπε, ότι για 2 μήνες το 1/3 θα πηγαίνει στην Παλαιόχουνη και ζήτησε ενημέρωση.
 
Ο κ. Καμπύλης ρώτησε από πού προκύπτει ότι το 1/3 πρέπει να πηγαίνει στην Παλαιόχουνη και αν το έχει δει σε κάποιο έγγραφο. Ο κ. Γκαύρος απάντησε ότι δεν έχει κάτι επίσημο και γι' αυτό ρωτάει.
 
«Από την Τετάρτη 2 Μαρτίου και ως το τέλος Μαρτίου και όσο παραταθεί, θα βρισκόμαστε στο στάδιο της μεταβατικής διαχείρισης. Τα απορρίμματα θα πηγαίνουν στη Νέα Κίο, αφού αυτό το διάστημα οι Δήμοι θα μεταφέρουν απορρίμματα υποχρεωτικά εκεί. Ύστερα από αυτό το διάστημα, και αφού είχαμε συνάντηση με τον κ. Λυσίκατο και τον κ. Αργειτάκο, το πρόβλημα που έχει ο Δήμος μας είναι ότι μέχρι την κατασκευή των ΣΜΑ, να εγκριθεί η χρηματοδότηση και να κατασκευαστούν, πρέπει μόνοι μας με δική μας δαπάνη να μεταφέρουμε τα απορρίμματα. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να τα μεταφέρουμε στη Νέα Κίο, γιατί, βάσει του αρχικού σχεδιασμού, θα πρέπει να πληρώνουμε τα απορρίμματα και για τη μεταφορά τους από τη Νέα Κίο στη Παλαιόχουνη. Οπότε, αυτό που συζητάμε είναι εκεί όπου βρίσκεται η μονάδα επεξεργασίας των ανακυκλώσιμων, να συγκεντρώνονται εκεί και να μεταφέρονται με τράκτορες στην παλαιόχουνη και όχι με απορριμματοφόρα. Θα γίνει μια συνεννόηση με την ΤΕΡΝΑ ώστε να μεταφέρουμε κάποια απορρίμματα στη Νέα Κίο. Υπάρχει ένα ποσό 5.000 ευρώ που εγγράφουμε σε νέο κωδικό για τη μεταφορά απορριμμάτων αυτή την περίοδο. Αναζητούμε τη βέλτιστη λύση. Δυστυχώς, όταν θα έπρεπε ως Δήμος να διεκδικούμε πού θα μεταφέρουμε τα απορρίμματά μας, ασχολούμασταν με άλλα πράγματα. Αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Νότια Κυνουρία και σε συνεννόηση με τον κ. Λυσίκατο διεκδικούμε μαζί», είπε ο κ. Καμπύλης.
 
«Πρέπει να τα μεταφέρουμε στην Παλαιόχουνη, γιατί αυτή είναι η συνεννόηση με την εταιρία και πρέπει ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας να φανεί ότι συμμετέχει. Το κόστος, εφόσον δεν υπάρχουν σταθμοί μεταφόρτωσης, είναι σήμερα διπλάσιο και τριπλάσιο. Ο σταθμός μεταφόρτωσης στη Νέα Κίο δεν θα δεχτεί μεγάλα φορτηγά, αλλά μόνο απορριμματοφόρα. Το πρόβλημα θα το αντιμετωπίσουμε για ένα - δύο χρόνια, ώσπου ο ΦΟΔΣΑ να χρηματοδοτήσει τους σταθμούς μεταφόρτωσης.»
 
Ο κ. Γκαύρος απάντησε ότι δεν καλύφθηκε, και είπε ότι δεν ανέφερε τίποτα ο δήμαρχος για κάποια οικονομοτεχνική μελέτη.
 
Ο κ. Καμπύλης απάντησε ότι για 20 μέρες ή έναν μήνα, η δοκιμαστική μεταφορά θα είναι δωρεάν, προκειμένου η μονάδα να λάβει άδεια λειτουργίας. Μέσα στο επόμενο διάστημα, θα έρθει θέμα στο ΔΣ για τη μεταφορά από τον ΚΔΑΥ στην Παλαιόχουνη.
 
«Όλο αυτό το διάστημα της μεταβατικής περιόδου η μεταβατική μονάδα θα λειτουργεί με τα απορρίμματα που θα δέχεται. Εμείς επιδιώκουμε την καλύτερη λύση και να κάνουμε την καλύτερη δυνατή διακήρυξη για να μεταφέρουμε τα απορρίμματα στην Παλαιόχουνη. Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να διακοπεί η διαχείριση η δική μας για το επόμενο βήμα, τη μεταφορά των απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη. Πρόθεσή μας είναι να συνεχίσει η ανακύκλωση στο σημείο», είπε ο κ. Καμπύλης.
 
Ο κ. Μαντάς έθεσε δύο ερωτήματα και μία παρατήρηση:
 
Ποιο είναι το χρονικό διάστημα, ποια θα είναι η ποσότητα που θα πηγαίνει στην κεντρική διαχείριση και για ποιο χρονικό διάστημα, «και θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η επιλογή για το προδιαλεγμένο υλικό, έγινε με τα τότε δεδομένα. Οικονομοτεχνικά δεν στέκει».
 
«Αγωνιάτε για το μέλλον του αναδόχου;», απάντησε ο κ. Καμπύλης.
 
Και πρόσθεσε: «Θα κάνουμε πρόταση στον ανάδοχο να αναλάβει αυτός, αν δεν είναι βιώσιμο θα γίνει ένας διαγωνισμός. Δεν δέχομαι παρατηρήσεις από αυτούς ήταν πολέμιοι της κεντρικής διαχείρισης. Από αυτούς που είναι οι κύριοι υπεύθυνοι γιατί δεν έχουμε κεντρική διαχείριση. Ναι, κύριοι, υπάρχει μεταβατική περίοδος, είμαστε σε συνεννόηση με τον ΦΟΔΣΑ, σας προκαλώ να επικοινωνήσετε με όποιον δήμο θέλετε για να δείτε αν είναι έτοιμος».
 
Ο κ. Μαντάς χαρακτήρισε την ερώτηση του δημάρχου υπεκφυγή και είπε: «Ήμασταν απέναντι στην ολοκληρωμένη διαχείριση, γιατί ήμασταν υπέρ μιας τοπικής διαχείρισης. Όλο αυτό το διάστημα, δεν έγινε η τοπική διαχείριση. Αλλά και οι παρατάξεις και οι δήμοι που ήταν υπέρ της κεντρικής διαχείρισης, σήμερα δεν είναι έτοιμοι. Είναι στενοχωρημένοι και κλαίνε όλοι όσοι έχασαν το δέντρο. Έρχεστε μία μέρα πριν και μου λέτε ότι δεν ξέρετε πόσα απορρίμματα θα πάτε, πότε θα τα πάτε, για πόσο διάστημα θα τα πάτε».
 
Ο κ. Καμπύλης απάντησε ότι ο κ. Μαντάς ήταν ο ίδιος που εισηγήθηκε να διαλυθεί η σύμβαση που ο ίδιος είχε φέρει. «Η πρώην δημοτική αρχή που είχε λάβει 2 εκατ. ευρώ για τη διαχείριση, το 2017 ήρθε και μας είπε ότι δεν μπορεί να το κάνει. Τι μας λέτε; Το πρόβλημα αυτό με το πώς θα λειτουργήσει, δεν το αντιμετωπίζει μόνο ο δήμος μας. Το πρόβλημα ξεκίνησε με τη δημιουργία των ΣΜΑ, με τον οποίο δεν είχατε ασχοληθεί εσείς. Εμείς αναγκαζόμαστε να πάμε τα σκουπίδια στην Παλαιόχουνη, εσείς ποια μονάδα φτιάξατε; Τη μονάδα που δεν είχε καν αδειοδότηση όταν αναλάβαμε; Τι κάνατε; Εμείς αυτά που υποστηρίζαμε τότε, τα υποστηρίζουμε και τώρα».
 
Το θέμα θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ.
 
 

Σχόλια επισκεπτών

Εκεί κάτω στήθηκε ότι χειροτερο και ότι πολύ πρόχειρο από την αρχή ,παραλυσίες. Αποτέλεσμα ήταν να πιάσουν φωτιά και να σκοτωθεί το παιδί. Αυτό εκεί κάτω είναι βομβα. Και να σκεφτείτε κάποιοι κάποτε καμάρωναν.........αλλά ψηφίζει ο κόσμος μήπως ψάχνει για αλήθειες ; μήπως κρίνει ορθολογιστικά; τι ψηφίζει;

Η αμοιβή και το κέρδος του Άστρους όλα τα χρόνια ήταν το στερεό και υγρό απόβλητο όλου του δήμου. Το πιο χαμένο είναι το Άστρος από το δήμο βορειας .................Το Άστρος είχε δήμο δεν του έλλειπε τίποτα. Αυτή είναι η αλήθεια.

Κύριε καμπύλη όταν αναλάβατε δεν είδατε ότι η μονάδα δεν είχε αδειοδότηση;;;;;
Δεν είδατε ότι τα μηχανήματα δεν ήταν σε θέση να δουλέψουν όπως έπρεπε;
Οι εργαζόμενοι δεν σας το είχαν πει;;
Τη κάνατε Κύριε Καμπυλη εσείς για όλα αυτά;
Για το παιδί που σκωτοθηκε τη κάνατε;
Ποιος έχει την κυρια ευθύνη Κύριε Καμπυλη για την μονάδα;
Έπρεπε να ΧΑΘΕΊ να σκωτωθη ένας αφταιγος άνθρωπος και μετά να φτιάξετε κάποια μηχανιματα;;;;
3 Χρόνια που είστε Δήμαρχος ΤΗ ΚΆΝΑΤΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΗ ΜΟΝΆΔΑ;;;;;;;;;;;;
Αν δεν μπορείτε να διαχειριστειτε την μονάδα όπως πρέπει καλύτερα κλείστε την. ΓΙΑΤΊ ΈΤΣΙ ΠΟΥ ΠΆΤΕ ΘΑ ΓΊΝΕΙ ΚΑΙ ΆΛΛΟ ΦΩΝΙΚΟ!!!!!
ΓΙΑΤΗ έχετε και εσείς ΕΥΘΎΝΗ όχι μόνο η εταιρεία. Και όχι μόνο ο προηγούμενος Δήμαρχος.
Έχετε χάσει την μπάλα τώρα και δεν ξέρετε τι να κάνετε;;;;;

Όταν αναλάβατε για δήμαρχος δεν είδατε ότι δεν είχε αδειοδότηση η μονάδα;;;;
Εσείς γιατί το επιτρέψατε αυτό;;;.
Δεν έπρεπε νωρίτερα να κάνετε κάτι για αυτό;;;;.
Έπρεπε να ΣΚΩΤΩΘΗ ΈΝΑ ΝΈΟ ΠΑΙΔΊ;
Την ΜΆΝΑ ΑΥΤΉΝ ΤΗΝ ΣΚΕΦΤΉΚΑΤΕ ΚΑΘΌΛΟΥ ΠΩΣ ΕΊΝΑΙ; ΑΠΌ ΤΙΣ ΑΠΡΟΣΕΞΙΕΣ ΣΑΣ ΚΎΡΙΕ ΚΑΜΠΎΛΗ;;;;;
ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΚΑΙ ΚΟΙΜΆΣΤΕ ΜΕ ΚΑΘΑΡΉ ΣΙΝΙΔΗΣΗ;;;;;;
Εγώ αν ήμουν στην θέση σας θα είχα παραιτηθη κύριε Καμπύλη.

Αυτό εκεί δεν είναι μονάδα αυτό είναι σκουπιδοτοπος με τόνους σκουπίδια από τότε που άνοιξε και τους πήρε ξαφνικά η προκοπή μετά τόν θάνατο του παλικαριού να διώξουν κάποια δεν ξέρω αυτοί οι άνθρωποι πως δουλεύουν εκεί κάτω μόνο ντροπή νιώθω για τα χάλια τους έφυγε μια αθώα ψυχή που πάλευε για το μεροκάματο και έκανε δουλειές που δεν ήταν στην αρμοδιότητα του από σεβασμό και μόνο θα έπρεπε να το κλείσουν ντροπή και πάλι ντροπή σας

Προς 17:56.....2/3/2022....Ψεύδεσαι ,αλλά γι αυτό είσαι μόνο ......πότε έπιασε η μεγάλη φωτιά στα σκουπίδια; Δεν σε συμφέρει γιατί έχεις μάθει μόνο μαυρή προπαγάνδα να κάνεις......

Εσύ 08:20 , 08:40 που λες τα παχιά λόγια δεν σε πολυκόφτει το θέμα των σκουπιδιών παρά μόνο να στραφεις εναντίον του Κου Καμπύλη......ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΕΡΝΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΒΡΗΚΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ .....................Το ψέμα και η προπαγάνδα έχουν κοντά ποδάρια......

Εσυ από πάνω προστατεψε όσο μπορείς το Δημαρχο σου για να έχεις το ψωμάκι σου. Καλά κάνεις αφου πληρώνεσαι γιαυτό. Ομως, τα πράγματα μιλούν μονα τους και δεν μπορείς να ρίξεις τις ευθύνες αλλου δυστυχώς....

Ανώνυμε τών 09:09 πρέπει να είσαι ο ίδιος κάθε φορά που μας προτείνει να περάσουμε να ενημερωθούμε για το τι παρέλαβε ο Καμπύλης.Ξέρεις..έχουν περάσει 2.5 χρόνια. Ειλικρινά πιστεύεις τους
πολίτες μας ενδιαφέρει ακόμη αυτό;; Μετέφερε στον εργοδότη σού δήμαρχο ότι πλησιάζει ο καιρός και χορτάσαμε από λόγια και φωτογραφίες....και ελπίζω να ξυπνήσετε κάποια στιγμή μπας και γίνει τίποτα σε τούτο το τόπο!!καλό υπόλοιπο..

9.09 ξέρω πολύ καλά τη λέω.........
Και δεν είναι παχιά λόγια όπως λέτε εσείς.....
Και ξέρω πολλά περισσότερα από νομίζετε.......................
Και ο τωρινός δήμαρχος φταίει και ο προηγούμενος.... Βέβαια........
ΑΛΛΆ ΑΛΛΆ τη έκανε ο τωρινός;;;;;;;
Αφού ήξερε ότι δεν υπάρχει αδειοδότηση Στη μονάδα γιατί δεν την έκλεινε;;;;;;;;;
Γιατη δεν προσπαθούσε αμέσως να φτιάξει ή να αντικαταστήσει τα χαλασμένα μηχανήματα;;;;;;;............3 Χρόνια είναι δήμαρχος....
Έπρεπε να ΣΚΩΤΩΘΗ το παλικάρι και μετά να αντικαταστήσει κάποια από αυτά;;;;;
Δεν τρώμε κουτόχορτο....... Ξέρουμε τι γίνεται........

Πες μας βρε Δήμαρχε κάτι που έχεις κάνει μέχρι σήμερα πολύ μας λένε ΤΊΠΟΤΑ είμαι μακριά και δεν έχω ενημέρωση έκανες Δημαρχείο Βιολογικό Νερά Αναβάλου σταυροδρόμι Ραχούλαδεν τα πρόλαβες τότε να σε ξανά ψηφησουμε η θα πας για ΟΑΕΔ μεριά μόνο η Δαλιαναιοι κάνουν έργα και ο Μαντάς αλλά δεν τον βοηθάει το ΝδακιΓιωργο ο Δήμαρχος δεν είναι φωτογραφίες προφίλ και αφανςλαθοςεπιλογη τέσσερα χρόνια χαμένα φταίω και εγώ την άλλη φορά θα ψηφίσω Δήμαρχο και όχι ότι πει το ΚΌΜΜΑ απορώ το συναφή σου γιατί σε στηρίζει

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio