Κωνσταντίνου: Το να συζητάμε τώρα για τις δημοτικές τουαλέτες είναι σαν να κλαίμε τον πεθαμένο (pics,vid)

Πέμ, 14/07/2022 - 18:00
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Βόρειας Κυνουρίας στις 11 Ιουλίου ο κ. Κατσής πρόεδρος του συμβουλίου έφερε στο τραπέζι για τέταρτη φορά το θέμα των δημοτικών τουαλετών στο Παράλιο Άστρος.

Η τουριστική κίνηση έχει ξεκινήσει στην περιοχή και οι επαγγελματίες της διαμαρτύρονται ότι οι τουρίστες πάνε στις δικές τους τουαλέτες καθώς οι δημοτικές έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.


Τι έχει συμβεί με τις δημοτικές τουαλέτες του Παραλίου Άστρους, σε ποιον ανήκουν, γιατί έγιναν κάποιες παραλείψεις και αυτή τη στιγμή δεν μιλάνε στο όνομα του δήμου, τι έχει γίνει στο πιο κεντρικό κομμάτι του δήμου μας;


Ο κ. Κατσής τόνισε ότι δεν τον ενδιαφέρει η απονομή ευθυνών αλλά να λυθεί άμεσα αυτό το ζήτημα, καθώς δεν γίνεται στο Παράλιο Άστρος ο επισκέπτης να μην έχει πρόσβαση σε δημοτική τουαλέτα.

Ευελπιστώ στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να έχουμε εξελίξεις στο θέμα αυτό

Σε συνέντευξή του στο astronews.gr ο κ. Κωνσταντίνου, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Παραλίου Άστρους, έδωσε απαντήσεις στο παραπάνω ζήτημα.

Οι δημοτικές τουαλέτες της περιοχής δηλώθηκαν στο κτηματολόγιο από τον ιδιώτη του διπλανού ακινήτου. Οι ενστάσεις στο κτηματολόγιο έχουν κλείσει ήδη από το 2018, με αποτέλεσμα να μιλάμε πλέον για χάσιμο δημόσιας περιουσίας.

Αρχικά, ο κ. Κωνσταντίνου δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί έρχεται στην επιφάνεια αυτό το θέμα από τον κ. Κατσή καθώς «το να συζητάμε τώρα για τις τουαλέτες είναι σαν να κλαίμε τον πεθαμένο» όπως μας είπε χαρακτηριστικά.

Επιθυμεί να μάθει από πού πηγάζει το ενδιαφέρον του κ. Κατσή για τις τουαλέτες. Από το γεγονός ότι είναι πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής ή για κάποιο άλλον λόγο;

Στην συνέχεια, ο κ. Κωνσταντίνου αναφέρθηκε λεπτομερώς στο πώς οδηγήθηκαν σε αυτή την κατάσταση. Μετά από καταγγελία  στην Αρχή  της Δημόσιας Διοίκησης επί προέδρου κ. Πίκουλη, ο ίδιος μαζί με τον  κ. Δελημανώλη  και τον κ. Μορφονιός γύρισαν 4 ημέρες το χωριό, υποδεικνύοντας περιοχές που  ήταν κοινοτικές και είχαν καταπατηθεί. Έπειτα συστήθηκε πενταμελής επιτροπή από το δήμο, ώστε να εξεταστούν και να μπορέσει να τα διεκδικήσει.

Αυτή η επιτροπή δεν συνεδρίασε στην πενταετία που πέρασε


Τρεις μήνες πριν από το κλείσιμο του κτηματολογίου ο κ. Άκης Πέτρου μέλος της πενταμελούς επιτροπής παραδίδει έγγραφο τόσο στον δήμαρχο αλλά και στον κ. Κωνσταντίνου, στο οποίο κοινοποιούσε ότι λόγω φόρτου εργασίας δεν μπορούσε να ασχοληθεί με το ζήτημα. Πρότεινε στο δήμο να αναθέσει αυτή την εργασία σε μηχανικούς, τοπογράφους και δικηγόρους για την επιτέλεση του έργου.

Εγώ στη συνέχεια πήρα απόφαση του τοπικού συμβουλίου, έχω επισυνάψει και ένα εξώδικο του 2008 που είχε αποστείλει η κοινότητα στον εισαγγελέα. Αλλά φτάσαμε μετά από δέκα χρόνια να κλείσει το κτηματολόγιο και αυτά να μην αποτυπωθούν και να μην δηλωθούν ποτέ


«Καταπάτηση  δημόσιας περιούσιας που δεν σταματά μόνο στις τουαλέτες αλλά επεκτείνεται και σε άλλα οικόπεδα στο Παράλιο Άστρος που ξεπερνούν τα 200.»

«Η μόνη οδός για διεκδίκηση αυτών των κομματιών είναι η δικαστική. Η επιλογή όμως ποιων κομματιών θα διεκδικήσει ο δήμος, με ποια κριτήρια θα μπορέσει να καθοριστεί;»

Όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία οι τουαλέτες είναι πλήρως εγκαταλελειμμένες και γεμάτες σκουπίδια.

Να σημειωθεί επίσης ότι δίπλα σε αυτές βρίσκεται η ηλεκτρική εγκατάσταση για το φωτισμό της περιοχής του λιμανιού.

Τέλος, ο κ. Κωνσταντίνου επεσήμανε ότι στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα είναι παρών και θα δώσει απαντήσεις, καθώς δεν έχει να αποφύγει τίποτα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Video

Σχόλια επισκεπτών

Ο πρόεδρος φαντομάς ,ο απόλυτος ξεπεσμός του θεσμού ,ίσως ο χειρότερος πρόεδρος ever ,πάει ασορτί με τη χειρότερη δημοτική αρχή των τελευταίων ετών , με μηδενικό αποτύπωμα

Αν χάθηκαν Δημοτικά ακίνητα γιατί δηλώθηκαν στο κτηματολόγιο από ιδιώτες και δεν τα δήλωσε και ο Δήλωσε και ο Δήμος ή δεν έκανε ένσταση στο κτηματολόγιο πρέπει άμεσα να επέμβει η δικαιοσύνη και να διαταχτεί έρευνα κατά παντός υπευθύνου. Το ίδιο γίνεται και τώρα σε κάποιο άλλο χωριό του Δήμου μας. έχουν δηλωθεί Δημοτικοί χώροι από ιδιώτες με ψευτόχαρτα και ο Πρόεδρος κωφεύει και ούτε τα δηλώνει ούτε κάνει ενστάσεις για δικούς του λόγους. Σύντομα θα ενημερωθούν οι αρμόδιες αρχές.

αποχωρητήριο από την πολιτική υστεροφημία... θα λάβετε όλοι όσοι εμπλέκεστε με κοινόχρηστους καμπινέδες. Αλήθεια κε Κατσή, υπάρχουν επαγγελματίες-μαγαζάτορες στο παράλιο άστρος που διαμαρτύρονται ότι οι τουρίστες ουρούν στα βεσέ τους? Για αφοδεύσετε (σ.σ. ξαλαφρώστε) τα μυαλά σας εκεί στο Δήμο και δείτε την πραγματικότητα γιατί πολύ στα βουνά τρέχετε τελευταία και παίρνουν τα μυαλά σας πολύ αέρα.

Το πρόβλημα είναι από που πηγάζει το ενδιαφέρον του κ Κατση έχει υποχρέωση είναι Δ Σ εντοπίζει ένα πρόβλημα τη πρέπει να κάνει να το θάψει?η άλλη είναι καλά παιδιά που δεν μιλάνε η Δ Σ εκ Παραλίου τη λένε
Μας λέτε για καταπατήσεις χιλιάδων Ευρώ 200ακινητα Κοιν Περιουσία ίσως εκατομμυρίων ένα μεγάλο μπράβο κ Κατση και ας μη σας γνωρίζω ΜΠΡΆΒΟ

Νομος 3852
Άρθρο 82
Αρμοδιότητες προέδρου τοπικής κοινότητας –
εκπροσώπου τοπικής κοινότητας
ο Πρόεδρος είναι υπεύθυνος για την προστασία της δημοτικής περιουσίας στα όρια της τοπικής κοινότητας και έχει καθήκον να αναφέρει αμελλητί στον δήμαρχο ή στον αρμόδιο αντιδήμαρχο ζημίες ή προσβολές των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων του δήμου,
είναι υπεύθυνος για την προστασία της δημοτικής περιουσίας στα όρια της τοπικής κοινότητας και έχει καθήκον να αναφέρει αμελλητί στον δήμαρχο ή στον αρμόδιο αντιδήμαρχο ζημίες ή προσβολές των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων του δήμου,
Μετά από αυτό έχεις το θράσος και λες πως έχασες 200 οικόπεδα της κοινότητας του Παραλιου τα 9 χρόνια που είσαι πρόεδρος και αντί να κρυφτείς κατηγορεις τον Κατση που προσπαθεί να σώσει οτι εχει απομείνει ??? Εισαγγελέας ακούει ????

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio