Κλείνουν σχολεία σε Άστρος, Καστρί και Δολιανά λόγω μηδενικών εγγραφών και έλλειψης μαθητικού δυναμικού

Τρί, 21/09/2021 - 10:13
Image

Επτά σχολικές μονάδες στην Αρκαδία κλείνουν εξαιτίας μηδενικών εγγραφών ή έλλειψης μαθητικού δυναμικού, ικανού να κρατήσει τα σχολεία ανοικτά.

Συνολικά δε στην Πελοπόννησο κλείνουν 27 σχολικές μονάδες, για τους ίδιους λόγους.

Η ερήμωση της επαρχίας καθρεφτίζεται σε όλο της το μεγαλείο στην απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 17 Σεπτεμβρίου. Τα σχολεία στα οποία μπαίνει «λουκέτο» είναι νηπιαγωγεία και Δημοτικά.

Διά στόματος των κυβερνητικών αξιωματούχων που περιοδεύουν στην Πελοπόννησο για τον έναν ή τον άλλο λόγο, συχνά ακούμε υποσχέσεις και σχέδια και δράσεις για την ενίσχυση της επαρχίας, για τη στήριξη των χωριών μας και για την ανάπτυξη.

Στην πράξη, όμως, χωρίς υποδομές, χωρίς κίνητρα και χωρίς ουσιαστική στήριξη της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, τα χωριά μας δεν πρόκειται να πάρουν ζωή.

Από την άλλη πλευρά, η οικονομική κρίση που έχει ξεπεράσει σε διάρκεια τα δέκα χρόνια, λειτουργεί ανασταλτικά για τη δημιουργία οικογένειας από τους νέους ανθρώπους.

Αναλυτικά, τα σχολεία που κλείνουν στην Αρκαδία και οι λόγοι γαι τους οποίους κλείνουν,είναι:

1/Θ ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

1/Θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΣΤΡΙΟΥ ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

1/Θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΟΛΙΑΝΩΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

1/Θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΡΥΤΑΙΝΑΣ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

2/Θ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

1/Θ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΣΤΡΟΥΣ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

1/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΡΙΟΥ ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
 

Δείτε το ΦΕΚ

Αναστολή λειτουργίας Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων Περιφέρειας Πελοποννήσου για το σχολικό έτος 2021-... by Arcadiaportal.gr on Scribd

Σχόλια επισκεπτών

Το άρθρο δεν ονομάζει σωστά τα πράγματα. Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο στο Άστρος δε λειτούργησε ποτέ, άρα δεν κλείνουν, απλά για ακόμη μια φορά δεν ανοίγουν. Το ίδιο ισχύει και για τα αντίστοιχα στο Λεωνίδιο. Να ξέρουμε και τι λέμε. Άστοχος ο τιτλος

Ενημερώστε αυτούς που υπόσχονται πολλά ότι υπάρχουν παιδάκια που πάνε από τον Αγ.Πετρο στις Ρίζες σχολείο με ταξί και προτιμανε να πληρώνουν περίπου 1500 το μήνα για να τα πηγαινοφερνουν παρα να πάνε λειτουργήσουν το νηπιαγωγείο του χωριού.Συμφεροντα???Σίγουρα όχι μόνο δεν τους βοηθάνε λοιπόν αλλά τους διώχνουν για την ακρίβεια.
Σημειώνω ότι το δημοτικό λειτουργεί οπότε μόνο η νηπιαγωγός λείπει.Τα υπόλοιπα λειτουργικά έξοδα υφίστανται.
Οπότε την επόμενη φορά μην τους ακούτε.ΓΙΟΥΧΑ χρειαζονται

@Ανώνυμος 21/09/2021 10:46
Κάνετε λάθος αγαπητέ/-ή.
Άλλο είναι η ’αναστολή λειτουργίας’ και άλλο το ’κλείσιμο’.
Ένα Σχολείο ποτέ δεν κλείνει αμέσως. Πρώτα γίνεται για μια σειρά ετών η αναστολή λειτουργίας του, μήπως και βρεθούν παιδιά το επόμενο έτος, και στη συνέχεια κλείνει.
Άρα, και στη δική μας περίπτωση μιλάμε για αναστολή λειτουργίας. Λόγω αποδυνάμωσης της υπαίθρου, της αστυφιλίας, της υπογεννητικότητας κ.λπ. και του χρόνου πάλι εδώ θα είμαστε να ξανασυζητάμε το ίδιο θέμα έως ότου τα κλείσουν οριστικά.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio