Κατσής: Επενδύστε στην πρόληψη και όχι στην καταστολή – Σε περίπτωση πυρκαγιάς κινδυνεύει άμεσα ο Άγιος Πέτρος και το Καστρί

Πέμ, 16/06/2022 - 20:34
Image

Το δημοτικό συμβούλιο της Βόρειας Κυνουρίας συνεδρίασε την Τετάρτη 15 Ιουνίου με παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζού. Το κύριο θέμα που συζητήθηκε ήταν ο δρόμος Άστρους – Λεωνιδίου και ο κόμβος «καρμανιόλα» της Ραχούλας.
Εκτός από το παραπάνω θέμα έγινε αναφορά και στις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν στο δήμο σε περίπτωση πυρκαγιών αυτό το καλοκαίρι.
Ο κ. Καμπύλης, δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας τόνισε ότι πρέπει να γίνει βελτίωση δρόμων για να μπορεί το Πυροσβεστικό άμεσα και χωρίς κανένα εμπόδιο να προσεγγίσει περιοχές που βρίσκονται σε κίνδυνο σε περίπτωση πυρκαγιάς. Αίτημα του που είχε εκφράσει και πάλι στο συντονιστικό που είχε πραγματοποιηθεί στην περιφέρεια.
Ο κ. Κατσής, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου με τη σειρά του ανέφερε ότι οι 50.000 ευρώ που προσφέρει η Περιφέρεια για τη θωράκιση του Πάρνωνα είναι λίγοι πόροι και ότι καλό θα ήταν να εξασφαλιστούν περισσότερα χρήματα.
Στη συνέχεια, εξέφρασε την αγωνία του για τη τύχη του Καστριού, όπου αν πιάσει μια φωτιά εκεί θα καεί ολόκληρο.

Δεν υπάρχει ούτε ένας δρόμος που να μπορέσει να περάσει ένα Πυροσβεστικό. Υπήρχαν δρόμοι, έχουν όμως κλείσει γιατί είχαν να συντηρηθούν χρόνια.


Το ίδιο ισχύει και για τον Άγιο Πέτρο, όπου πριν από δυο χρόνια  λόγω της μη πρόσβασης πυροσβεστικού στην περιοχή κόντεψε να καεί το χωριό.  
Ο κ. Κατσής προτείνει την κατασκευή περιμετρικού δρόμου, ώστε να ενισχυθεί η πυρασφάλεια του χωριού και να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις του παρελθόντος.


Καλό θα είναι να ποντάρουμε στην πρόληψη και λιγότερο στην καταστολή


Έκλεισε την παρατήρηση του  με  το παραπάνω μήνυμα που αφορά ολόκληρο το δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

Σχόλια επισκεπτών

Μπράβο κ Κατση πού εν μέσω κοκορομαχιων εθιξες ένα σοβαρό θέμα για την πρόληψη πυρκαγιών ένα άλλο σοβαρό θέμα είναι ότι η Πυροσβεστική είναι μακριά από το κέντρο από το Παράλιο τον Αγ Ανδρέα το Ξηροπήγαδο ειπαρχουν πολλά Εστιατόρια καταστήματα κ λ π δεν είναι μόνο ο Πάρνωνας κατά τη γνώμη μου η Πυροσβεστική πρέπει να έχει έδρα της Αποθήκες τις πρώην Ένωσης απέναντι από το Εστιατόριο του κ Αρφανη Μιχάλη. είναι Πολύ μακριά από το κέντρο 10 χιλιόμετρα καί η φωτιά δεν περιμένει να το δείτε άμεσα το πρόβλημα

Επιτέλους κκ Δ Σ κ Δήμαρχε κάνατε ένα έργο πνοής συμβιβασατε τον κ Μανώλη με τον κ Γιώργο απλά να ξέρετε θα ενημερωθεί ο Εισαγγελέας ότι υπάρχει απαλοτριωμενη ζώνη από επαγγελματίες καταπατημένη και όλοι η Δ Σ ΌΛΟΙ και σκοτώνετε ο Κοσμακης γι'αυτό φταίει ο Μανώλης ΌΧΙ ΌΧΙ ΟΧΙ ανοίξτε το δρόμο (διαπλάτυνση)

Το ευχάριστο είναι ότι η πυροσβεστική θα μεταφερθεί κοντά στην εδρα του δήμου πράγμα που θα ευνοήσει όλους....Μπράβο στο δήμαρχο και σε όσους κοπίασαν για να γίνει αυτό!

κ Κατση συμφωνώ στην πρόληψη γενικότερα γι'αυτό μαζέψτε κάποιους μη Παραλιωτες ο Ένας από τον Πλάτανο και ο άλλος Αγιαννιτηςπου θέλουν να Ονομαστή το Παράλιο Άστρος ΆΣΤΡΟΣ για να τελειώνει η ιστορία να το πούμε Παραλία Άστρους να το φέρετε στο Δ Σ όπως λέμε Παραλία Ν Κίου

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio