Κάτοικοι Παραλίου Άστρους: Κινδυνεύει ο Χάντακας γιατί η γνώμη της τοπικής κοινωνίας δεν ζητήθηκε ποτέ

Δευ, 13/11/2023 - 09:20
Image

Ενημέρωση εκ μέρους της Κίνησης Κατοίκων Παραλίου Άστρους για τη

ΔΙΑΣΩΣΗ του ΧΑΝΤΑΚΑ

Συντοπίτισσες,Συντοπίτες,

Αυτή τη στιγμή κινδυνεύει με εξαφάνιση ένα κομμάτι της ιστορίας του Παραλίου Άστρους,ο ΧΑΝΤΑΚΑΣ, εξαιτίας του έργου που θέλει να υλοποιήσει η δημοτική αρχή με τίτλο «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Παραλίου Άστρους».

Κινδυνεύει με εξαφάνιση ο ΧΑΝΤΑΚΑΣ γιατί η αλαζονεία περισσεύει σ΄αυτούς που έχουν την εξουσία.

Κινδυνεύει ο ΧΑΝΤΑΚΑΣ γιατί η γνώμη της τοπικής κοινωνίας δεν ζητήθηκε ποτέ και για κανένα έργο που υποτίθεται πως γίνεται προς το συμφέρον της. 

Το αιωνόβιο αυτό αντιπλημμυρικό έργο, δυστυχώς, εσκεμμένα όπως αποδεικνύεται, απαξιώθηκε και παραμελήθηκε με το πέρασμα των χρόνων, ώστε να αποβεί μη λειτουργικό και να εγείρει την μήνιν των κατοίκων ως εστία μόλυνσης.

Οι ευκάλυπτοι που σοφά είχαν φυτευτεί, δέντρα συνυφασμένα με την υγεία, αλλά και την υδροαπορροφητική τους ικανότητα, «πετσοκόφτηκαν» με ευθύνη του Δήμου. Κάποιοι απ΄ αυτούς δηλητηριάστηκαν με ευθύνη «ευυπόληπτων πολιτών», προετοιμάζοντας σιγά-σιγά το έδαφος για την οριστική εξαφάνισή τους.

«Θυσιάστηκε» λοιπόν ο ΧΑΝΤΑΚΑΣ με τα δέντρα του,υπέρ της επέκτασης του σχεδίου πόλης,με την ανήκουστη δικαιολογία δια στόματος Δημάρχου «πώς θα περνάνε απέναντι τα αυτοκίνητα, θα πηδάνε το χαντάκι;» λες και δεν υπάρχουν πόλεις που τις διασχίζουν όχι χαντάκια, αλλά ποτάμια. Και φυσικά έβαλαν και το κερασάκι στην τούρτα, τον ποδηλατόδρομο, αλλά και τον πεζόδρομο λόγω όψιμου ενδιαφέροντος για την ασφάλεια των πεζών.

Κανένα όνειδος εκ μέρους του Δημάρχου, ο οποίος όταν ρωτήθηκε κατά την εκδίκαση της προσωρινής διαταγής των ασφαλιστικών μέτρων που καταθέσαμε στις 6/11/23 στο Πρωτοδικείο Ναυπλίου, αν εξετάστηκαν εναλλακτικοί τρόποι πρόσβασης στο νέο σχέδιο πόλης αντί της κοπής των δέντρων και του μπαζώματος του ΧΑΝΤΑΚΑ, απάντησε ΟΧΙ!

Απέναντι σ΄ αυτό το έγκλημα πρέπει να σταθούμε με σθένος και να αποτρέψουμε κάθε προσπάθεια αλλαγής της φυσιογνωμίας του ΧΑΝΤΑΚΑ και κατ΄επέκταση του Παραλίου Άστρους.

Τα αναπτυξιακά έργα δεν γίνονται με τους κατοίκους απέναντι, αλλά με τη σύμφωνη γνώμη τους. Η ανάπτυξη δεν έρχεται με την εξαφάνιση της τοπικής ιστορίας άρα και μνήμης, όπως έγινε με το γκρέμισμα του παλιού Σχολείου, με τον τάφο των Ζαφειρόπουλων, τη Βυζαντινή Δεξαμενή, το Πάρκο.

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην υλοποίηση αυτού του έργου και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση της δημοτικής αρχής.

Πρέπει να πειστεί και ο τελευταίος δύσπιστος πολίτης πως για να δημιουργήσεις κάτι καινούργιο δεν χρειάζεται απαραίτητα να καταστρέψεις το παλιό.

Ο δικαστικός μας αγώνας συνεχίζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η με κάθε τρόπο υποστήριξη του αγώνα μας έχει ιδιαίτερη σημασία για επιτυχή έκβαση και το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Καλούμε τους πολιτιστικούς και μορφωτικούς συλλόγους του Δήμου μας, περιβαλλοντικές οργανώσεις και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη να συνδράμει τον αγώνα μας για τη ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΝΤΑΚΑ.

Σχόλια επισκεπτών

πολιτες παραλιου ας προσεχατε γελαμε μαζι σας δε σας ακουει κανεις ειχατε την ευκαιρια σας ουτε νερό να μην εχετε δε πειραζει μας κοροιδευετε κανονικα

Αρχικά θα ήθελα να ρωτήσω ποιοι αποτελούν την κίνηση κατοίκων Παραλίου Άστρους που υπογράφουν αυτή την επιστολή διότι και εγώ Παραλιωτισσα είμαι και έχω άγνοια της εν λόγω κίνησης. Όπως δεν γνώριζα όταν το θέμα συζητήθηκε στο Τοπικό του Παραλίου προκειμένου να παρακολουθήσω καθώς επίσης δεν γνώριζα ότι μαζεύονταν χρήματα για δικαστική κίνηση. Κανείς δεν απευθυνθηκε ούτε σε εμένα αλλά και σε πολλούς άλλους συντοπίτες μας που μας αφορά άμεσα το θέμα διότι μένουμε πολύ κοντά στον Χαντακα. Τώρα στο θέμα αυτό. Ούτε εγώ προσωπικά θα ήθελα να κοπούν τόσα δένδρα. Θα προτιμούσα να μην κοπούν ή να κοπούν όσο το δυνατόν λιγότερα. Αλλά και έτσι να γίνει δεν σημαίνει ότι αισθάνομαι ασφαλής με αντιπλημμυρικο το Χαντακα. Με τις αλλαγές στο κλίμα κ τις περιβαλλοντικές συνθήκες χρειάζεται μελέτη και έργο με υπογραφή 2023 για να είμαστε ασφαλείς όλοι. Τώρα στα υπόλοιπα, ναι χρειάζομαστε τους δρόμους για να μην σπάμε τα αυτοκίνητα μας ή να στριμωχνομαστε στον ήδη υπάρχων στο Χαντακα, ναι θέλουμε να ανοίξει το σχέδιο πόλης, ναι θέλουμε το καινούργιο Νηπιαγωγείο και γενικά ναι θέλουμε να πάει λίγο αυτός ο τόπος μπροστά. Γιατί είναι ένα μέρος με πολλές προοπτικές χωρίς όμως υποδομές. Και πολλοί παλεύουμε για αυτό το μέρος έστω και αθόρυβα γιατί το αγαπάμε.

Οπισθοδρομικοί μεσαιωνικού τύπου αυτό είστε και τίποτα άλλο. Για να μην πω ότι έχετε δόλο ,ότι όλη αυτή η φασαρία ειναι επίφαση για να βολεύουν κάποιοι προσωπικά μικροσυμφέροντα και ανομίες.Το παράλιο μεγάλωσε οικιστικά και σε πλυθησμό.Τα δέντρα δυστυχώς πρέπει να κοπούν αλλά πρέπει να γίνει.Ο Χάνδακας εινάι αποστραγγιστικό έργο παλαιας εποχής και όχι αντιπλημμυρικο όπως νομίζετε Δλδ δεν θα μας σώσει από πλημμύρες άλλωστε το γνωρίζεται γιατί έχει πλημμυρίσει το παράλιο αρκετές φορές παρολη την ύπαρξη του Χάνδακα.Ειναι εστία μόλυνσης και κουνουπιών .Ξυπνάτε και μην σας βάζουν μπροστινούς κάποιοι για δικά τους συμφέροντα

Δεν έχετε τίποτα στο Παράλιο δεν θέλετε λυπησει καλά να πάθετε ας προσεχατε στης εκλογές ούτε νερό να έχετε καλά που σας δίνουμε νερό από τα Δολιανά πρέπει στα Δολιανά να κάνετε τον σταυρό σας γιατί δεν είσαστε και σωστή άνθρωποι στο Παράλιο έχετε καβαλήσει το καλάμι τώρα ο δήμαρχος είναι ακλωνητος ότι θέλει κάνει πάει πέταξε το πουλι

Έλεος πια κουράσατε...εσείς δεν βαρεθηκατε;;;αφήστε να προχωρήσει το χωριό μπροστά...Να γίνει το έργο όπως έχει αποφασίσει ο Δημος. Τώρα μας καλείτε να πάρουμε θεση;;;όταν κάνατε μόνοι σας τα συμβούλια καλέσατε κανέναν,;;;;όχι γιατί δεν θέλατε να ακούσετε αντίθετη άποψη από αυτήν που έχετε εσείς.Υποστηριζετε πως αν χαθεί ο χαντακας θα πλημμυρίσει το χωριό αλλά κάτοικοι του παραλιου υποστηρίζουν πως και έτσι σε αυτή τη κατάσταση πάλι είχαν πλημμυρίσει. Εν τω μεταξύ μην πω για το ότι δεν μπορεί να περάσει αυτοκίνητο με ασφάλεια αν έρχεται και άλλο αυτοκίνητο από την αντίθετη μεριά.αφηστε να γίνει το έργο και να σταματήσει πια αυτό το θέατρο του παραλόγου.

Χαντακας(βαλτόνερα) αντιπλημμυρικο έργο χαχαχα Έλεος η έξοδος-κατάληξη του είναι χαμηλότερα από την θαλασσα .Επιτέλους κάντε το έργο και μονοδρομήστε κανα δρόμο , μόνο ο δρόμος για το νησί είναι μονόδρομος

Δημήτρη προοδευτικέ, γράψε ότι σου λένε και άσε εμάς τους οπισθοδρομικούς να παλεύουμε με τους επικίνδυνους της ΑΕ και του Δήμου. Από που βγάζεις το συμπέρασμα ότι πρέπει να κοπούν τα δέντρα, δε μας είπες; .Ρώτα πρώτα το Δήμαρχο να σου πει αν ξέρει να σου πει τι περιλαμβάνει το έργο. Ρώτα αν έχουν υπογράψει τις μελέτες οι μηχανικοί του Δήμου και γράψε ξανά τη γνώμη σου. Φέρανε τα ξυπνοπούλια να στεγνώσουν το χρήμα από το ταμείο ανάκαμψης. Γιατί δε μιλάει η τεχνική υπηρεσία του Δήμου;

Το έργο θα γίνει γιατί ο κόσμος προχωράει μπροστά και εσείς θέλετε να μείνετε πίσω με κάτι κηδιοχαρτα και βλακείες. Και μπράβο στον δήμαρχο..... Που μαζεύτηκαν 20 -30 γραφικοί κ το παίζουν ιστορία...

Μέτοικοι συνταξιούχοι ασύνδετοι με την τοπική ζωή και παραγωγή, με την αγωνία του τοπικού εισοδήματος, της τοπικής ποιότητας ζωής θέλουν απλώς να κάνουν τις συνταξιουχικές διακοπές τους και δεν τους νοιάζει αν γίνει κανένα έργο. Πήγαν στις εκλογές έφαγαν τα μούτρα τους, έκαναν συμβούλια έφαγαν τα μούτρα τους, πήγαν και στο Ναύπλιο στο δικαστήριο έφαγαν τα μούτρα τους κι επιμένουν με τον εγωισμό του αραχτού που δεν ζει από τον τουρισμό και από τον τόπο αλλά τον έχει μόνο για βόλτα και ύπνο. Είστε μια περιττή μειοψηφία και χάνετε άσκοπα τον άχρηστο χρόνο σας.

Ολοι εσεις που μιλάτε υπέρ του έργου αναρωτιέμαι αν εχετε δει καποια μελέτη ή εν παση περιπτώσει, πως τεκμηριώνεται η θεση σας. Προσωπικά και με αυτο που λεγεται κοινή λογική, δεν μου φαινεται ΚΑΘΟΛΟΥ λογικό να πρεπει να κόπου δέντρα προκειμένου να φτιαχτεί αντιπλημμυρικό εργο. Τα τελευταια χρόνια δεν εχω ακούσει για καποια πλημμύρα που έπνιξε την περιοχή… Επισης αυτο που ειναι όμορφο.. ακομα.. στο άστρος ειναι η φύση. Αν την καταστρέψουμε κι αυτη.. για την περιβόητη ανάπτυξη.. ειμαστε άξιοι της μοίρας μας. Πιστευω οτι υπάρχουν εναλλακτικές… χωρις να καταστραφούν τα δέντρα. Και θα προτεινα να αναζητήσετε τις μελέτες που εχουν γινει και να κανετε και ενα cross check ζητώντας και τη γνωμη και ενός τρίτου. Μονο ετσι θα ειμαστε σίγουροι οτι δεν παίζεται κατι αλλο στις πλάτες μας!

Αγαπητό Astrosnews.
Διαβάζοντας στις σελίδες σου τα τεκταινόμενα με τον γενικότερο ας πούμε τίτλο «ΧΑΝΤΑΚΑΣ» βλέπω ότι σιγά σιγά ξεκαθαρίζει το τοπίο.
Κι εξηγούμαι :
Παρακολουθώ εδώ και καιρό αναρτήσεις σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα κοινωνικών επαφών με διάφορους χάρτες , σχεδιαγράμματα , ανακοινώσεις , προτροπές, μειωτικούς έως προσβλητικούς χαρακτηρισμούς ακόμα και «κηδειόχαρτα » , κάποιων συμπολιτών μας οι οποίοι εσχάτως αυτοπροσδιορίζονται ως ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΡΑΛΙΟΥ ΑΣΤΡΟΥΣ.- να ξέραμε τουλάχιστον ποιοι είναι αυτοί…. Γιατί στην συνέλευση σττο διοικητήριο, μούυγκα στη στρούγκα… Για να γνωριζόμαστε σιγά σιγά…. Για να γνωριζόμαστε σιγά σιγά . Ας το προσπεράσουμε όμως αυτό προς το παρόν κι ας έρθουμε επί του αντικειμένου.
Βλέποντας λοιπόν έναν τοπογραφικό χάρτη ας πούμε κλίμακος 1:20000 ή και μικρότερο, ακόμα αν ανατρέξουμε και στο Google EARTH εύκολα βλέπουμε την απόσταση που χωρίζει το χείμαρρο του Τάνου από τον Χάντακα στο σύνολο του μήκους του κι αν κάνουμε και όδευση επί του πραγματικού εδάφους θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχει υψομετρική διαφορά διαφορά απ΄ το επίπεδο της θάλασσας στην περιοχή απορροής του με αποτέλεσμα να λιμνάζουν ολοχρονίς ύδατα πλησίον των κατασκηνώσεων του δήμου Τριπόλεως. ….Αλλά πέραν τούτου… Ο χάντακας όπως συνάγεται, ο υ δ έ π ο τ ε υπήρξε αντιπλημμυρικό έργο προστασίας του Παραλίου Άστρους την εποχή που υπολογίζεται ότι κατασκευάστει για τον απλούστατο λόγο ότι το παράλιο Αστρος ουδεμία σχέση είχε με το σημερινό γιατί οικιστικά υπήρχε μόνο το νησί και χρησίμευε μόνο για τον περιορισμό των τοπικών απορροών ειδικά του κάμπου. Εάν ο Τάνος πλημύριζε και έφθανε έως εκεί, ΔΕΝ θα υπήρχε Παράλιο. Όσο δε για την πλημύρα και τις φωτογραφίες με τις βάρκες εκεί σο κέντρο, δεν , το ξαναγράφω, δεν οφείλονται στον Τάνο… Υπάρχουν τόσα φυσικά εμπόδια αλλά και τόση απόσταση, αλλά και απλοί νόμοι της φυσικής, που αποκλείουν κάτι τέτοιο.
Πάμε παρακάτω τώρα…. Κι εγώ εάν έμενα κάπου εκεί ή είχα την επιχείρησή μου κι άνοιγα το παράθυρό μου βλέποντας δενδροστοιχίες και απολαμβάνοντας σχετική ησυχία τη μια μέρα , και την άλλη δεν υπήρχαν δένδρα αλλά κυκλοφοριακοί θόρυβοι, ναι ίσως κι εγώ έσκουζα. Ως δε κατάλοιπο στοιχείο κάποιων άλλων καιρών ίσως να είχε κάποιο σχετικό ενδιαφέρον .
Τέλος δε, φοβάμαι ότι αρκετοί που παίρνουν μέρος στη συζήτηση, δεν έχουν ουσιαστικά καμιά ιδέα ή γνώση του όλου θέματος, αλλά κατά το κοινώς λεγόμενο , είδαν φως και μπήκαν….
ΥΓ….. Απέρριψε , έμαθα, το δικαστήριο στο Ναύπλιο την προσφυγή κατά του έργου ,για προσβολή προσωπικότητας του ή των εναγόντων ; . Εάν αληθεύει, δεν βρίσκατε μια πιο σοβαρή και αντικειμενική αιτία να προβάλλετε ;

Γραφικός είναι οποιος δεν εχει εν ετει 2023 την παραμικρή οικολογική συνείδηση και κοιτάζει την πάρτη του. Ο κόσμος δεν προχωράει μπροστά οταν καταστρέφει τη φύση και το περιβάλλον! Ας γινει πεζοδρομος αν σε ενοχλουν τα αυτοκινητα, υπάρχουν κι άλλοι τροποι ανάπλασης, αλλά να κοπούν τα δέντρα...ντρέπομαι και που το διαβάζω απο κατι συμφεροντολόγους...ελεος!

Για το Κινημα των Κατοίκων Παραλίου Άστρους (οι οποίο είναι;;;;;;), οι υπόλοιποι ΜΟΝΙΜΟΙ κάτοικοι που δεν συμμερίζονται την άποψη τους είμαστε επικίνδυνοι, συμφεροντολογοι και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Για αυτό μαζεύετε κόσμο που ναι μεν έχει καταγωγή από το Άστρος, αλλά το επισκέπτονται 15 ημέρες το χρόνο, ποντάρετε στο συναίσθημα τους, γιατί όσο να είναι βλέπουν ρομαντικά το μέρος αφού δεν ζουν τα πραγματικά προβλήματα του και τους έχετε μαζί σας να φωνάζουν με κάθε τροπο. Δεν τους αδικώ. Και εγώ αν έλειπα και είχα την εικόνα του Άστρους μόνο για τις διακοπές μου έτσι θα έκανα. Στο δια ταύτα είστε ΜΟΝΟΙ σας. Μακάρι να κάνατε κίνημα και τέτοιο αγώνα και το καλοκαίρι για το νερό. Μέσω Facebook δεν δίνονται οι μάχες. Συντοπίτη.... τα είπες όλα άψογα! Χαιρετώ σας ΑΣΤΡΟΜΑΧΟΙ . . .

Και στη Θεσσαλία κάποιοι μέτοικοι συνταξιούχοι γραφικοι που δεν γεμίζανε ταξί τα λέγανε.
Εσείς οι κύριοι επαγγελματίες όταν πλημμύρισετε θα κλαίτε με μαύρο δάκρυ και θα καταριέστε το κράτος και την κλιματική αλλαγή.
Η ανάπτυξη δεν έρχεται με κόψιμο δέντρων και μπάζωμα του οποιουδήποτε αντιπλημμυρικού ή αποστραγγιστικού,όπως θέλετε πέστε το, του χάνδακα.
Εκτός και αν προσβλέπετε στον κατασκηνωτικό και στο θρησκευτικό τουρισμό. Γιατί το μόνο που κάνει το έργο του πεζόδρομου-ποδηλατόδρομου είναι να συνδέει τις κατασκηνώσεις με τον Ι.Ναό των Αγίων Θεοδώρων. Καμία σύνδεση με λιμάνι και αγορά όπως διατείνεται στη μελέτη. Είναι τόσος ο συνωστισμός στο χαντάκα που πρέπει πρώτα από όλα αυτό το έργο να γίνει για την οδική ασφάλεια του Παραλίου Άστρους.
Έλλειψη πεζοδρομίων και ασφαλούς σύνδεσης των χωρών στάθμευσης με την αγορά και το λιμάνι δεν σας λέει τίποτα.
"Εύχομαι να μη μεταμελειθήτε"έλεγε ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου.

Ναι φίλε μου στραγγιστικο αυλάκι πού άμα μπαζωθεί θα αυξήσει την οδική ασφάλεια του Παραλίου Άστρους
Μη σου πω και την εθνική ασφάλεια.
Άλλωστε αυτοί που αντιδρούν στο έργο χρηματοδοτούνται από τον Πούτιν και αυτό το αυλάκι όπως λες είναι οχυρωματικό έργο της χαμάς πρέπει άμεσα να καταστραφεί.

διαίρει και βασίλευε για να κυβερνάς με ασφάλεια και να διατηρείς την εξουσία σου, φρόντισε να σπείρεις τη διχόνοια ανάμεσα στους αντιπάλους σου… και ετούτο συμβαίνει εις Άστρων πολλάκις ετών και επί προσώπων και καταστάσεων πλείστων… η δε ονοματοθεσία του περιφρονημένου αυτού υποτιθεμένου αντιπλημμυρικού αυλακιού «χάνδακας» σε οδό Εθν. Αντιστάσεως ίσως να σημαίνει κάτι… το άστρος δεν έχει φυσικά σύνορα και επεκτείνεται…

Αυτοί που γράφουν για συνταξιούχους και παραθεριστές μάλλον αναφέρονται σε αυτούς που ήρθαν από την Αθήνα για να ψηφίσουν στις εκλογές με μοναδικό κριτήριο το "ποιος είναι της ΝΔ" και χωρίς να γνωρίζουν τίποτα άλλο για τα πρόσωπα και τα πράγματα του Δήμου. Διότι έτσι φαίνεται να διαμορφώθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα, στο Παράλιο τουλάχιστον. Αυτή είναι η πολιτική μας παιδεία, επομένως ας μην παραπονιόμαστε.

Πώς γίνεται ένα «ΤΡΑΝΟ» έργο προστασίας του Παραλίου Άστρους από τις «πλημύρες» του Τάνου, να παρουσιάζεται τώρα από τα ίδια πρόσωπα απλά ως «σπουδαίο αντιπλημμυρικό έργο τού ΧΑΝΤΑΚΑ,» αφ ενός και, αφ' ετέρου «υπέροχο μνημείο με τούς υπεραιωνόβιους ευκαλύπτους»;.

Μεταξύ σοβαρού και αστείου αγαπητέ κύριε/α 14/11/2013-13:45 σε κάποια ακρούλα!!!! των αντιρρησιών για το έργο στον Χάντακα υπάρχει ισχυρή δόση Πουτινιασμού... Άκου που σε λέω.
Υ.Γ. Για την Χαμάς δεν ξέρω... Έχει plan επιχειρηματικότητας στην περιοχή; (......γέλωτας......)

Έχετε πολύ πλάκα όσοι λέτε ότι ήρθαν να ψηφίσουν τον Καμπύλη για την Νέα Δημοκρατία. Ο Καμπύλης είχε υποψηφίους τουλάχιστον 3 του ΠΑΣΟΚ και 2 εμβληματικούς του ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη ο κ. Γκάυρος είναι καταξιωμένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και λίγο πριν τις εκλογές φωτογραφήθηκε με τον κ. Σαμαρά στην Τρίπολη σε πολύ εγκάρδιο κλίμα. Ποιος ψήφιζε λοιπόν Νέα Δημοκρατία;

Προσωπικά θέλω να κάνω μία πρόταση για να τοποθετηθεί σωστά το μεγάλο θέμα που προκύπτει με την κοπή των αιωνόβιων ευκαλύπτων :
Λύσεις πάντα υπάρχουν αρκεί να μελετηθεί το θέμα.
Η τσιμεντόστρωση που αποφάσισε η δημοτική αρχή του Χάντακα θα γίνει ούτως ή άλλως οπότε το μόνο που είναι εφικτό να γίνει σ´αυτή την περίπτωση, είναι η τσιμεντόστρωση να γίνει ΑΝΟΔΟΣ και ο υπάρχων δρόμος ΚΑΘΟΔΟΣ και στη μέση πρασιά με τους ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΥΣ!!!!!! Δεν ξέρω αν χρειάζεται πολύ μυαλό αυτή η απλή λύση!!! Βέβαια τα δείγματα της δημοτικής αρχής είναι η εξολόθρευση όλου του πράσινου της περιοχής, χωρίςεπιβλέποντα Γεοπόνο!!! γιατί δεν χρειάζεται………………!
Αυτά……………

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio