Καθυστερήσεις διαρκείας για τα ομπρελοκαθίσματα στη Βόρεια Κυνουρία

Τετ, 08/07/2020 - 12:35
Image

Χαμένοι στα γρανάζια της γραφειοκρατίας βρίσκονται οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε επιχειρήσεις και τοποθετούν ομπρελοκαθίσματα, αφού στο "και πέντε" τρέχουν για να προλάβουν τις δημοπρατήσεις εντός του τρέχοντος καλοκαιριού για τις χρήσεις αιγιαλού και παραλίας.

Και ενώ η θερινή σεζόν είχε ξεκινήσει με πολλές δυσκολίες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού,  με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών οικονομικών και περιβάλλοντος η οποία δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, τροποποιήθηκε  η απόφαση για τον  καθορισμό όρων, προϋποθέσεων, τεχνικών θεμάτων, αναγκαίων λεπτομερειών και διαδικασίας για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης, υδάτινου στοιχείου θάλασσας, λιμνοθάλασσας, μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών,  με την οποία ο μισθωτής υποχρεούται να προσκομίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία και τον οικείο Δήμο.

Για το έτος 2020, στην περίπτωση κατά την οποία, είτε οι ίδιοι οι Δήμοι είτε οι υφιστάμενες δημοτικές ανώνυμες εταιρείες τους, του άρθρου 266 του ν. 3463/2006 (Α ́ 11), στις οποίες έχουν μεταβιβάσει το εν λόγω δικαίωμα παραχώρησης, χρησιμοποιούν τους παραχωρηθέντες κοινόχρηστους χώρους, το αντάλλαγμα υπέρ του Δημοσίου ορίζεται σε ποσοστό δέκα τοις εκατό (10 %) επί των ακαθάριστων εσόδων από την άσκηση των δραστηριοτήτων του σκοπού της παραχώρησης, όπως αυτά προκύπτουν από τους ισολογισμούς τους και απαγορεύεται η καταβολή οιουδήποτε ανταλλάγματος προς τους Δήμους.

Σε αρκετούς μεγάλους δήμους οι αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων "τρέχουν  και δεν φτάνουν" προκειμένου να ολοκληρώσουν τη γραφειοκρατία το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να τρέξουν οι διαγωνισμοί και να οριστούν οι δικαιούχοι για τις παραλίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δήμοι έχουν προθεσμία μέχρι τις 15 Ιουλίου να ολοκληρώσουν τις δημοπρατήσεις, πράγμα όμως, που αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολο με έλλειψη προσωπικού και χωρίς να έχουν δικαίωμα να κάνουν ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς, που επιτυγχάνουν τη διαδικασία.

Οι παραλιακοί δήμοι της Αρκαδίας, βρίσκονται στο τελικό στάδιο των διαδικασιών έτσι ώστε αμέσως μετά την δημοπρασία, οι επιχειρηματίες να μπορέσουν να επεκταθούν και να αυξήσουν τις αποστάσεις μεταξύ των ομπρελοκαθισμάτων στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης από την διάδοση του κορωνοϊού.

Όπως καταγγέλλουν οι επιχειρηματίες στη Βόρεια Κυνουρία, οι δυσκολίες της φετινής τουριστικής σεζόν συνεχίζονται ακόμα και στα μέσα Ιουλίου, αφού δεν μπορούν να επεκταθούν στην παραλία για να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες των πελατών οι οποίες ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα είναι μεγαλύτερες, επισημαίνοντας ότι οι διαδικασίες έχουν καθυστερήσει σημαντικά.

Οι επιχειρηματίες τονίζουν είναι αρκετά πιεσμένοι οικονομικά και όλη αυτή η διαδικασία της γραφειοκρατίας, τους πάει ακόμα πιο πίσω και δεν τους δίνει την δυνατότητα να ανασάνουν οικονομικά.

Τα αποτελέσματα αυτής της καθυστέρησης, είναι η μείωση προσωπικού στις επιχειρήσεις, αφού έχουν μειωθεί και οι θέσεις για τους πελάτες, αλλά επίσης δημιουργείται και μία "κόντρα" μεταξύ των επιχειρήσεων και των πολιτών οι οποίοι φτάνουν στο σημείο να καταγγέλλουν περιστατικά όπως η επέκταση των καθισμάτων στις παραλίες.

Από την πλευρά του ο δήμος Βόρειας Κυνουρίας, ακολουθεί πιστά τον νόμο και έχει προχωρήσει όπως υποχρεούται όλες τις διαδικασίες και η κτηματική υπηρεσία έχει εγκρίνει την διακήρυξη. Βέβαια τα παράπονα από τους επιχειρηματίες που επιζητούν, μια προσωρινή άδεια για να επεκταθούν, παραμένουν.

Να αναφέρουμε ότι η διακήρυξη έγινε για 14 τμήματα απλής χρήσης αιγιαλού στη Βόρεια Κυνουρία και η δημοπρασία θα γίνει την Δευτέρα 13 Ιουλίου.

 Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση η διαδικασία πληρωμής μισθώματος κατ' εξαίρεση για το έτος 2020, φτάνει το ύψος του καταβαλλόμενου ανταλλάγματος και  καθορίζεται σε ποσοστό 40% του υπολογισθέντος ανταλλάγματος, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις του άρθρου 7 (παρ. β, αρ. 17 της παρακάτω ΚΥΑ).

Σχόλια επισκεπτών

Μην τρέχετε τζάμπα!!το καλοκαίρι πέρασε!!!κάτι τα μπουμπουνιταρια!κάτι ο φόβος!!τελείωσε!! απλώς έπρεπε οι ιθύνοντες να πάρουν τα μέτρα νωρίτερα!!το πουλάκι τώρα πέταξε!!όπως θα πετάξει σε 3χρονια και σε αυτούς που μας διοικούν!!

Δε αμφισβητεί κανενας ότι ο κορονοιο; Έφερε τα πάνω κάτω ,αποκάλυψε όμως και την ανικανότητα της νέας δημοτικής αρχής. Ήταν απροετοίμαστη για κάτι τέτοιο και αυτό το λέει άνθρωπος που ψήφισε ,ένα δεύτερο οι επιχειρήσεις στην βόρεια Κυνουρία έχουν υποστεί μεγάλη πτώση ,το πράγμα φαίνεται καθημερινά ,αλλά και οι ίδιοι δεν κάνουν κάτι να προσελκύσουν τον κόσμο ,οι τιμές παραμένουν υψηλές ,σε μια κρίση χάνουμε όλοι ,αφού ο κόσμος δεν έχει χρήμα και εσείς ρίξτε νερό στο κρασί σας να μπορέσει και ο πελάτης να βοηθήσει ,ο ΦΠΑ. έπεσε στον καφέ ,αλλά ο καφές το ίδιο ,θα πείτε τρέχουν τα έξοδα και σε μας τρέχουν τι να κάνουμε όλοι θα χάσουμε .έρχεται χειμώνας δύσκολος για όλους μας μακάρι να διαψευτω

Δεν έχουμε καμμιά διάθεση για κατηγορίες στη δημοτική αρχή ,η κριτική κάνει καλό αν είναι καλοπρααιρέτη ,τι να κάνουμε οι αδυναμίες φάνηκαν ,έχει ακόμα λίγο καλοκαίρι θα δείξει αν η δημοτική αρχή έχει την γνώση να μας Προστατέψει από ένα πιθανό λοκ ντάουν σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος στην περιοχή ,τι εννοώ ,ελέγχει για πιθανές συναθροίσεις ;όπως λέει ο Χαρδαλιάς ;θα γίνουν πανηγύρια η ευθύνη βαραίνει και την δημοτική αρχή ,θα υπάρχει έλεγχος ; Απαγόρευση;; Τα δύσκολα είναι πισω, καθημερινά γινομαστε θυασοτες στην παραλία μη τήρησης κάποιων στοιχειωδών μέτρων ,τι κάνει η δημοτική αρχή; Που είναι; ;,δείξτε μας κατι να σας χειροκροτήσουμε ,έχετε κάνει πράγματα ,αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα , πανηγύρια,εκδηλώσεις συλλόγων και αλλά η δημοτική αρχή πρέπει να είναι παρούσα και ας στεναχωτηθουν κάποιοι προσεχή η δημόσια υγεία από το κέρδος καποιων,

Οι επιχειρηματίες ζήτησαν κρατική βοήθεια, ζητούν επέκταση στην παραλία, τι κάνουν όμως σε αντιστάθμισμα; Μείωσαν μήπως τον Φ. Π. Α, προσάρμοσαν μήπως τις τιμές, κατάλαβαν μήπως τις δυσκολίες των πολιτών έναντι των υποχρεώσεων τους σε φορείς και οργανισμούς; Πριν λίγο καιρό κανείς δεν ήθελε τους επισκέπτες λόγω κορονοϊού, τώρα θέλουν περισσότερο χώρο όχι για τους ίδιους αλλά για τα χρήματα που θα αφήσουν. Ας δει ο Δήμος εκτός από τους επιχειρηματίες και αυτούς που αγόρασαν διαμερίσματα και πληρώνουν όλο τον χρόνο τις υποχρεώσεις τους για να απολαύσουν λίγες ημέρες στη θάλασσα.

Δεν μπορείτε να κατηγορείτε τη δημοτικη αρχή. Να κατηγορείτε το Δια, τον Άρη, τον Ουρανό και τη Σελήνη που έφτασε μέσα Ιουλίου και ακόμα νοικιάζουμε τετραγωνικά. Δε φταίει ο Καμπυλης. Αυτός περαστικός ήταν..

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio