Καθαρισμός - Εξυγίανση των Πηγών και των φρεατίων του εξωτερικού υδραγωγείου ύδρευσης Πραστού (pics)

Δευ, 29/06/2020 - 13:22
Image
Image
Image
Image
Image

Πραγματοποίηση Καθαρισμού - Εξυγίανσης των Πηγών και των φρεατίων του εξωτερικού υδραγωγείου ύδρευσης και καθαρισμός της Δεξαμενής του οικισμού Πραστού της Κοινότητας Πραστού.

Αγαπητοί Πραστιώτες και Πραστιώτισες

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που κάναμε την προηγούμενη εβδομάδα (23-6-2020) βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο27 Ιουνίου 2020 ο Καθαρισμός - Εξυγίανση των Πηγών και των φρεατίων του εξωτερικού υδραγωγείου ύδρευσης και καθαρισμός της Δεξαμενής του οικισμού Πραστού της Κοινότητάς μας.
Σας γνωρίζουμε ότι έγινε μία συντονισμένη εργασία, καθαρίστηκαν όλες οι πηγές του χωριού (Μάνα, Μερίκα, Κρυάβρυση, Δεσπότη κλπ και όλα τα φρεάτια του εξωτερικού υδραγωγείου (Χάνι, Τσάτσου κλπ) καθώς και η δεξαμενή του οικισμού Πραστού με αποτέλεσμα το νερό που έρχεται στο χωριό μας να είναι πεντακάθαρο. Επίσης φωτογραφίσαμε όλες τις πηγές και τα φρεάτια, πήραμε συντεταγμένες αυτών για το αρχείο της Κοινότητας μας, αλλά και για μελλοντική χρήση στην μελέτη που θέλουμε να συντάξουμε για την αλλαγή του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης λόγω παλαιότητας του. Τέλος καταγράψαμε όλες τις φθαρμένες πόρτες πηγών και δεξαμενών καθώς και φθαρμένων στομίων των φρεατίων και θα αποσταλούν στην αρμόδια ΔΕΥΑ ΒΚ ΓΙΑ τις αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να γίνουν.
Ευχαριστούμε όλους του συμμετέχοντες σε αυτή την εθελοντική εργασία, μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, τέως Πρόεδρος) και εθελοντές Πραστιώτες (Γιάννης Αραχωβίτης, Γιάννης Τετώρος & Γιώργος Τετώρος). Αυτές οι εθελοντικές προσπάθειες που γίνονται για διάφορα θέματα του χωριού μας, είναι σημαντικές για την κοινότητά μας και ευεργετικές για την κοινωνία μας και πρέπει να συμμετέχουμε ολοένα και περισσότεροι ώστε όλοι μαζί να πετύχουμε την καλυτέρευση και την βελτίωση του χωριού μας.
Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια που καταβάλουμε ως νέα Κοινοτική Αρχή και με άλλες δράσεις και ενέργειες με απώτερο σκοπό την επανόρθωση του Πραστού μας και την ευημερία των κατοίκων του ( και των δύο οικισμών του ΠΡΑΣΤΟΥ & ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑ).
Σας παραθέτουμε λίγες φωτογραφίες από τις εργασίες καθαρισμού που έγιναν.


Πραστός 29 Ιουνίου 2020

Ο Πρόεδρος Κοινότητας Πραστού

Δημήτριος Σταμ. Πετρής

Σχόλια επισκεπτών

Πάρα πολύ καλή κίνηση και νομίζω αξίζουν συγχαρητήρια οι συνδημότες μας εθελοντές. Θέλω όμως να επισημάνω τα εξής:
1ον) Η αρμόδια υπηρεσία του δήμου μας ΔΕΥΑΒΚ, γιατί δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες συντήρησης του εξωτερικού και εσωτερικού υδραγωγείου, της κεντρικής δεξαμενής, όπως και των πηγών υδροληψίας και πιεζοφρεατίων ως οφείλει εκ του του νόμου?
2ον) Πόσο ασφαλείς είναι οι ενέργειες αυτές για την ποιότητα του πόσιμου ύδατος, αλλά και την υγεία και ασφάλεια των ίδιων των εθελοντών?

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio