Μεγάλη ζημιά για αιωνόβια πλατάνα στον Αγιάννη (pics,vid)

Τετ, 08/07/2020 - 22:39
Image
Image
Image
Image

Μεγάλη υλική-οικονομική αλλά κυρίως συναισθηματική ζημιά από πτώση τμήματος της πλατάνας του Προδρόμου στον Αγιάννη, εχθές το βράδυ .

 Αξιοσημείωτο είναι πως πριν μερικές ημέρες είχαν ελεγχθεί τα δέντρα από γεωπόνο που είχε καλέσει η κοινότητα Άστρους και ο Δήμος. 

Το astrosnews επικοινώνησε με τον κύριο Παναγιώτη Καμπουρολιά και μας ανέφερε τα εξής :

 

Εμείς σαν δήμος με συνεννόηση με την κοινότητα Άστρους και τον πρόεδρο κ. Μπαρλα κάναμε αυτοψία με τον τ. Διευθυντή του ινστιτούτου δασικών ερευνών Θεσσαλονίκης για το αν πάσχει το πλατάνι από την ασθένεια του μεταχρωματικου έλκους. Ο κ. Διαμαντής διαπίστωσε πως το πλατάνι δεν πάσχει από τον μύκητα και ότι θα χρειαστεί ένα αραίωμα λόγο βάρους. Το πλατάνι δεν καταστράφηκε υποχώρησε ένα μέρος που είχαμε επισημάνει να αραιωθεί, ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός

. Οι ενέργειες που θα γίνουν από εδώ και πέρα είναι ένα αραίωμα στο δέντρο για να ελαφρύνει από το βάρος, δείγμα ξύλου θα σταλεί στο Μπενάκειο για απομόνωση να δούμε αν πάσχει από κάτι που δεν μπορούμε να διακρίνουμε με το μάτι και οι πληγές που θα δημιουργηθούν θα γίνει επάλειψη με αντιμικροβιακή πάστα. Επισημαίνω και πάλι ότι η Πλατάνα δεν καταστράφηκε.

 

Video

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio