Κατάληψη στο Γενικό Λύκειο Άστρους

Πέμ, 01/10/2020 - 18:04
Image
Image

Σε κατάληψη του σχολείου προχώρησαν και οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Άστρους, την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου.

Οι μαθητές του Λυκείου δεν θέλουν αίθουσες με 27 μαθητές, λεωφορεία με 55 παιδιά.

dsr

Με χθεσινή Απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως και της Υφυπουργού Σοφίας  Ζαχαράκη, προβλέπονται τα κάτωθι:

1. Σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, τα σχολεία υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές. 

2. Μαθητές που παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής  διαδικασίας, δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνουν απουσίες για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας. 

3. Η απουσία μαθητή από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό, προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών και λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης. 

4. Κάθε εκπαιδευτικός υποχρεούται να καταγράφει με κάθε πρόσφορο τρόπο τους τίτλους της ενότητας που δίδαξε καθημερινά.

Σχόλια επισκεπτών

Καλώς τα παραφύοντα μπαχαλάκια μου...
Που είσασταν τόσα τέρνηνα λουφασμένα;
Eιχαμε αρχίσει να ανησυχούμε...
Γιατί μας το κάνατε αυτό ;
Παιδάκια.....
Κάνετε όσες καταλήψεις και αποχές θέλετε...
Σκεφτείτε όμως μη σας γίνουν στην υπόλοιπη μαθητική, φοιτητική ή εργασιακή πορεία σας boomerang !!!

Με την κατάληψη κύριοι φασίστες και κουμουνιστες διεκδικείς τα δικαιώματα σου . Όπως οι μεγαλύτεροι κάνουν πορείες για τις δουλειές τους έτσι και τα παιδιά κάνουν καταλήψεις για τα δικαιώματα τους . Καθόλου παράλογα δεν είναι τα θέματα της κατάληψης .
Γι'αυτό κύριοι αφήστε τα παιδιά να κάνουν ότι θέλουν δημοκρατία έχουμε όχι χούντα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΑ να τους επιβάλουν αυτό που θέλουν θα αντιδράσουν .

Είναι καιρός το υπουργείο Παιδείας πρώτα να φροντίσει να βελτιώσει το ίντερνετ παντού και να δώσει λάπτοπ σε όλα τα παιδιά.Αφού δυστυχώς εκεί θα πάει αυτό το θέμα αργά ή γρήγορα λόγο του ιού και θα έχει διάρκεια από ότι φαίνεται.Και στο διάστημα αυτό ας βελτιώσουν τα κτίρια και τα προβλήματα μεταφοράς μαθητών και διάφορα άλλα για να επανέλθει η εκπαίδευση στο φυσιολογικό της όταν έρθει η ώρα.

Αγαπητά μου παιδιά Αστρινακια. Το σχολείο μας ήταν πάντα από τα πρώτα στην Ελλάδα και βγάζει συνέχεια και επιστήμονες και επαγγελματίες και καλούς πολίτες και ανθρώπους στην κοινωνία. Ένα όπλο έχουμε εμείς οι επαρχιώτες για να σταθούμε με αξιοπρέπεια στην κρεατομηχανη της αγοράς και του ανταγωνισμού: το ανοιχτό και καλό σχολειό. Δεν έχουμε δυνατότητα για ιδιωτικά και κολέγια που δεν κάνουν ποτέ καταλήψεις και προχωράνε τα παιδιά εκείνα αφήνοντας πίσω τους αγωνιστές του δημοσίου σχολείου. Κάντε τον αγώνα σας, κάντε ακόμα και 1-2 μέρες κατάληψη όμως να θυμάστε το μόνο σας όπλο είναι το ανοιχτό σχολείο που λειτουργεί υπέρ της εξέλιξης και της μόρφωσης σας. Καλή πρόοδο και καλή δικαίωση στους αγώνες σας.

Οι λόγοι της κατάληψης;μπορεί κάποιος από τους σχολιαστές να μας τους εξηγήσει αφού δεν μπορούν οι καταληψίες;και όχι περί μάσκας και συμφόρησης στις τάξεις γιατί όλα αυτά τα παιδακια όλο το καλοκαίρι γύριζαν σε γεμάτες παραλίες σε καφετέριες και σε μπαράκια συνωστισμού.

Η υπουργος ( αρτεμης ματσας) ζηταει και επιβαλει με την εξουσια που διαθετει την τιμωρια των παιδιων που διαμαρτυρονται και αντιστεκονται στην υποκρισια της κυβερνησης. Αισχος!!!!

Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ . ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΖΗΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ , ΜΕ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ 15 ΜΑΘΗΤΕΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΝΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ 25 ή και παραπάνω είναι λίγα!! ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ , ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΙΘΟΥΣΕΣ,ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ , ΜΕΛΙΓΟΥΣ , ΚΟΡΑΚΟΒΟΥΝΙ ΒΕΡΒΕΝΩΝ . ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ , ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ , ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΙΒΑΝΙΖΟΥΝ!! Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΕΑ ΧΟΥΝΤΑ. !!! ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ , ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ , ´ΟΥ ΑΥΤΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ , ΟΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ,!! ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ !!!

Είμαι κηδεμόνας μαθήτριας και θα έπρεπε τα παιδιά να προσθέσουν και αλλά αιτήματα στην κατάληψη. Κυρίως αιτήματα τα φύγουν καθηγητές διότι δεν κάνουν καθόλου μάθημα.
Υπάρχουν κάποιες που δεν κάνουν μαθήματα όπως πρέπει και θεωρούν ότι κάνουν εκείνες το σωστό (το θεωρούν ως λειτούργημα και αποστολή να μάθουν στα παιδιά μας γνώσεις που δεν είναι αυτές που λέει η ύλη αλλά δικά τους).
Επίσης υπάρχουν και άλλοι που μπαίνουν στην ταξη και κάνουν μονο κήρυγμα στα παιδιά για το παραμικρό λες και είναι αυτοί οι σωστοί χάνονται ώρες πολύτιμων μαθημάτων για κάνουν τα δικά τους και μετά λέμε γιατι τα παιδιά δεν διαβάζουν και δεν ενδιαφέρονται για το σχολείο
Πώς θα ενδιαφερθούν αν μπαίνουν στην ταξη και αντικρίζουν αυτούς.
Παιδιά συνεχίστε το αγώνα

Είμαι αντίθετος και διαφωνώ με τις καταλήψεις των σχολείων....Ποιος όμως από όλους εμάς τους μεσήλικες και υπερήλικες που σχολιάζουμε έχει το δικαίωμα να κρίνει και να κατακρίνει αυτά τα παιδιά, ή να τους υποδεικνύει; Εμείς δεν είμαστε που ;διαμορφώσαμε τη σύγχρονη αρνητική-τραγική πραγματικότητα; Εμείς δεν είμαστε οι βολεμένοι καναπεδάκηδες που καταπίνουμε αμάσητα εδώ και πολλά χρόνια την καταπάτηση όλων των δικαιωμάτων μας; Εμείς δεν είμαστε τα άβουλα και ανήμπορα ανθρωπάκια που ποτέ δεν τολμήσαμε να διαμαρτυρηθούμε και να απαιτήσουμε λύσεις για τα όποια προβλήματα του τόπου και της κοινωνίας μας; Πότε όλοι εμείς ενδιαφερθήκαμε για την εκπαίδευση; Πότε για παράδειγμα γράψαμε έστω και ένα ανώνυμο σχόλιο για τις χιλιάδες διδακτικές ώρες που χάθηκαν και συνεχίζουν να χάνονται εξαιτίας της έλλειψης των εκπαιδευτικών; Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι...

Όλοι εσείς οι ανώνυμοι που κράζετε τα παιδιά επειδή κάνουν κατάληψη διεκδικόντας δίκαια τα δικαιώματά τους θα έπρεπε να ΝΤΡΈΠΕΣΤΕ.
Η κυβέρνηση δίνει εκατομμύρια για τους μετανάστες , ρωμά αλλά και στα κανάλια για να μας παραπλυροφορουν και δεν δίνει ΤΙΠΟΤΑ στην ΠΑΔΕΙΑ και στην ΥΓΙΕΊΑ.
Τα παιδιά έχουν απόλυτο δίκιο δεν γίνεται να τους απαγορεύουν να είναι στα κλαμπ πάνω από 7 άτομα και σε απόσταση 2 μέτρα να μην Επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα και να υπάρχει σε μια τάξη 25 παιδιά το ένα πάνω στο άλλο .
Δεν είναι ΖΩΑ καλά έκαναν και αντέδρασαν . Έτσι κ αλλιώς είναι συμβολική όπως είπαν .
Το ωραίο θα είναι μετά από 20 μέρες που θα δουν τι τους έκαναν εκεί να δεις όχι 2 30μερες να την κρατήσουν και θα πάω και εγώ να τους βοηθήσω .

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΏΝΥΜΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΤΉ ΣΤΟ ΔΕΎΤΕΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΎΝ ΚΎΡΙΟΙ ΤΟΥ ASTROSNEWS ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΈΠΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΧΌΛΙΑ.
ΝΤΡΟΠΉ ΜΌΝΟ ΝΤΡΟΠΉ . ΑΥΤΟΣ-Η ΤΟ ΠΑΙΔΊ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΚΑΤΆΛΗΨΗ?

Πόσο ντροπή να αντέξει μια χώρα,η οποία μεσα από συνεχής και αιματηρούς αγώνες κατάφερε να διεκδικήσει αυτά που της αναλογούν και τελικά αντικρίζει τη νεολαία της να υπονομεύεται απ τη γενιά που ξεφτιλίσε όλο τον αγώνα της...

Ολα τα παραφυοντα μπουχαλακια σας ευχαριστούμε για τα υπέροχα σχόλια σας ,τα οποία σύντομα θα λειτουργήσουν απέναντι σας..With love (είστε για κλαμματα)😂

Αγαπητοί γονείς ,
Αγαπητοί ανώνυμοι «μάγκες»

Εμείς δυστυχώς δεν ειμαστε οι καλές γενιές , ειμαστε η γενιά του 2003 του 04 του 05 . Ειμαστε μια γενιά στην οποία η ουσιαστική εκπαίδευση Έχει χαθεί . Δεν υπάρχουν καθηγητές με ορεξη , και Εάν υπάρχουν μπορούμε να ονοματίσουμε 1-2.
Το σχολείο οι περισσότεροι από εμάς το βλέπουμε ως ένα βουνό , και ανυπομονούμε να βρούμε δυο μέρες ξεκούρασης . Και ξέρετε γιατί ; Γιατί τα παιδιά δεν είναι ρομπότ , δεν μπορούν να πηγαίνουν κάθε μέρα 7ωρες στο σχολείο , από το οποίο δεν αποκομεις τιποτα πλέον , να γυρνούν από μια κουραστική μέρα και να πρέπει να διαβάσουν για τα φροντηστηρια τους , τα οποία είναι τα μόνο μέσα εκπαίδευσης που μπορούνε πλέον να προσφέρουν γνώσεις . Τα παιδιά διαβάζουν για να δώσουν παννεληνιες με ένα σύστημα το οποίο η κυβέρνηση επιθυμει να αλλάζει χωρίς να σκέφτεται εάν είναι πρακτικό η όχι , να προσθέτει και άλλη και άλλη ύλη , και να αυξάνει τις μαθηματικές ωρες και ως απόρροια να αυξάνονται και οι ωρες των φροντηστηριων

Και σαν να μην φτάνει το χάος του συστήματος αγαπητοί ανώνυμοι , ειμαστε και η γενιά του Covid. Έχεις κάτσει αγαπητέ ανώνυμε 7 ωρες με μάσκα , που το κατακρίνεις και το θεωρείς εύκολο ; Διάβασες όμως αγαπητέ ανώνυμε ότι αποδείχθηκε ότι μάσκες που τύπωσε το υπουργείο δεν οφείλουν ; Έχουμε χάσει το κομμάτι της εκπαίδευσης να χάσουμε και το κομμάτι της υγείας; Έχεις μπει στα πρωινά σχολικά λεωφορεία εσυ που μιλάς χωρίς να ξέρεις , που Οι μαθητές αναγκάζονται να κάθονται όρθιοι γιατί οι θέσεις είναι 55 και οι μαθητές άνω των 55;

Το μαθημα με 27 άτομα το έχεις βιώσει Ποτε ; Να είσαι σαν την κατσαρίδα ο ένας πάνω στον άλλον , και εν τελη μαθημα καθόλου ;

Εσένα αγαπητέ ανώνυμε που η κόρη σου η ο γιος σου θέλει να γίνει πολιτικός μηχανικός , χημικός , δάσκαλος κ.α θα έχει δώσει μαθηματικά στις παννεληνιες , μαθαίνοντας από τα κενά που κάνουν οι μαθητές επειδή δεν υπάρχουν δάσκαλοι ;

Με τις μασκουλες τους στον ήλιο ... Ευτυχία ..

Εμείς ειμαστε τα παιδιά που δεν επαναστατούν από τον καναπέ . Κοιταχτε σε όλη την Ελλάδα τι γίνεται ! Τα παιδιά είναι εξοργισμένα , πρέπει να υπάρξει άμεση λύση .

Εσυ όμως ανώνυμε επανάσταση κάτσε σπίτι σου και αποθάρρυνε τα παιδιά σου , γιατί μάλλον είσαι μάγκας να κατακρίνεις καταστάσεις που δεν έχεις βιώσει .

Λυπάμαι .

[ αυτό ήταν ένα μυνημα για τους ανώνυμους που τελικά περνάνε ακόμη εφηβεία ]

Και πάλι λυπάμαι

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio