Καταγγελία για παράνομη αμμοληψία στο Παράλιο Άστρος (pics)

Τετ, 02/06/2021 - 13:12
Image

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παραλίου Άστρους την οποία διατύπωσε γραπτώς χθες 1η Ιουνίου προς τον πρόεδρο του ΔΣ και προς την Πολιτική Προστασία του Δήμου και αφορά τη μεταφορά άμμου από τη μια παραλία στην άλλη.

Η επιστολή αναφέρει:

Θέλω να σας καταγγείλω ότι το πρωί της 31ης Μαΐου περί ώρα 08:30 ευρισκόμενος έμπροσθεν του καταστήματος Break στο Παράλιο Άστρος (...) είδα μεγάλο φορτηγό του Δήμου να κατευθύνεται έμφορτο προς το κέντρο του Παραλίου Άστρους. Το ακολούθησα με το αυτοκίνητό μου να δω τι συμβαίνει και σε ποιες εργασίες εμπλέκεται (...) Το φορτηγό αυτό αφού διέσχισε το κεντρικό μέρος του οικισμού του Παραλίου Άστρους, κατευθύνθηκε στη βόρεια στην παραλία Γλυφάδα (...) Εκεί είδα έκπληκτος ότι το όχημα ήταν έμφορτο με άμμο θαλάσσης την οποία άδειασε μπροστά στα μάτια μου στον αιγιαλό. Στον χώρο υπήρχε ένα ερπυστριοφόρο μηχάνημα έργων του Δήμου και αργότερα ήρθε και το μηχάνημα JCB του Δήμου. Τα μηχανήματα αυτά για αρκετές ώρες άπλωναν την μεταφερθείσα άμμο στον υφιστάμενο αιγιαλό, διευρύνοντας το πλάτος του προς τη θάλασσα, αλλά και εν γένει έστρωναν τις ποσότητες άμμου στην ακτή. Παράλληλα, κατά τις εργασίες αυτές τα μηχανήματα έβγαλαν διάφορα μικρά αρμυρίκια που φύονταν κοντά στο κύμα (...) Το φορτηγό στη συνέχεια αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση (...) Η άμμος που μετέφερε το φορτηγό (...) μεταφέρθηκε από άλλη παραλία (...).

Τα παραπάνω συνιστούν ανεπίτρεπτη και αυθαίρετη μεταβολή του αιγιαλού και εν γένει παράνομη επέμβαση.

Μεγάλο το πρόβλημα της διάβρωσης

Η διάβρωση των ακτών στο Παράλιο Άστρος, στην περιοχή του Ατσίγγανου ιδιαιτέρως, αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα και, δυστυχώς, επιδεινώνεται με γοργούς ρυθμούς. Ωστόσο, είναι παράνομη η μεταφορά άμμου από άλλη παραλία, προκειμένου να «μπαζωθεί» το μέρος της παραλίας που έχει χαθεί από το νερό. Το ζήτημα χρήσει συνολικής και άμεσης αντιμετώπισης από όλους τους αρμόδιους φορείς.

Καταγγελία Κωνσταντίνου Νικόλαος by Arcadiaportal.gr on Scribd

Δείτε τις φωτογραφίες από το σημείο

Σχόλια επισκεπτών

Άσε ρε νικολακη που έγινε και ντεντεκτιβ του παραλιου. Και εσένα τι σε κοφτει; μήπως είσαι τσακωμενος με κάνα μαγαζατωρα; καλά κάνουν και μεταφέρουν χώμα. Ούτε μπαζωσαν ούτε χαλασαν τίποτα. Πόσο πιο νούμερα μπορείτε να γίνετε μερικοί.

Ο προεδρος και ο Αντιδημαρχος καταγγέλουν τον άλλο αντιδήμαρχο ότι κάνει παράνομες αμμοληψίες και πηγαίνει την άμμο στο μαγαζί του.. Ο δημαρχος δεν το έχει καταλάβει ακόμα, γιατί μιλάει με τον υπουργό που έχει πολύ δουλειά με τον κορονοιο και δεν προλαβαίνει να σκεφτεί πως θα κουκουλώσει το θέμα...μια ωραία ατμόσφαιρα!!!

εκεί στο γιαλό βγάζετε συνέχεια πρόεδρο αυτόν που κατά την διάρκεια της θητείας του κάνει μυνησεις και έρχεται σε κόντρα με την εκάστοτε δημοτική αρχή και μετά περιμένετε από τον δήμο να δώσει περισσότερο βάρος στο Παράλιο.τα ίδια κάνει ο πρόεδρος σας εδώ και χρόνια.ερχετε σε ρίξη με τον δήμο πάει πίσω τον τόπο σας και εσείς συνεχίζετε και τον βγάζετε πρόεδρο.καλα σας λένε ψαροκεφαλους λοιπόν

Πήρε την άμμο σπίτι του για να φτιάξει τά πλακάκια όπως έπαιρναν παλιά ;Έστρωσε και ομόρφυνε τίς παραλίες
Τα αμυρικια στην θέση τους είναι
κλαδευμενα ασπρισμενα πιο περιποιημένα από όλες τις προηγούμενες φορές
Προσέξτε λίγο τίς ημερομηνίες άλλο Μάρτιος καί άλλο Μάιος
Ανεπίτρεπτο λάθος για αυτόν που συνταξε το κείμενο και οι μορφωμένοι κάνουν λάθη

Πολύ καλά έκανε ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας και τα κατήγγειλε, μπραβο για την ευαισθησία και το θάρρος του. Να δούμε τώρα τι θα κάνει ο Δήμαρχος με τον εκλεκτό του αλλά και με την αυθαίρετη αμμοληψία κα εναπόθεση. Θα επαναφέρει την πρότερη κατάσταση όπως έχει υποχρέωση;

Έτσι την πατάς Δημητράκη όταν αλλάζεις συνέχεια βάρκες.. πέφτεις στη θάλασσα τελικά.. Περιμένουμε τώρα ποτε θα σε αδειάσει ο Καμπυλης. Θα περιμένει την ΕΔΕ, η θα κάνει πιο γρήγορα;

Χτυπανε το σαμάρι για να το ακουσει ο γαιδαρος λεει μια παλια ελληνικη παροιμία
Στις φωτογραφιες που εχουν χρησιμοποιηθεί δεν φαίνεται επι της παραλιας καποιο βαρεο οχημα του δημου και ουτε εχει ο δημος μηχανημα με ελπυστριες. Μηπως κατι δεν παει καλα με αυτη την καταγγελια ??? Χτυπουν τον αντιδημαρχο ενω στην ουσια οπως προκυπτει απο το ΔΙΑΥΓΕΙΑ την αναθεση την εχει κανει ο Δημαρχος για παρεμβαση επι του αιγιαλου ??? Μηπως τελικα ο συνταξας της καταγγελιας και οχι αυτος που την υπογραφει εχει στοχο τον ιδιο το Δημαρχο ??? Μηπως ξεκίνησε η προεκλογικη περιοδος ?? Για ρωτηστε ποιον καλεσε για απολογια η αστυνομια τον αντιδημαρχο ή .....το δημαρχο που εχει δωσει την εντολη ?? εχει πολυ βαθος ...

Πότε στην Ελλάδα την επώνυμη καταγγελία θα πάψουμε να την λέμε ρουφιανια. Στα κράτη της Ευρώπης
που θαυμάζουμε για την ευταξία τους και την τήρηση των νόμων είναι υποχρέωση του κάθε πολίτη να γνωστοποιήσει στις αρχές και γνωρίζω ότι το κάνουν.
Ας ελεγχθεί η καταγγελία λοιπόν
και ας τιμωρηθεί αν ψεύδεται.

Τακτοποίηση παραλιών γίνεται σε όλη την Ελλάδα, πάντα με εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις. Ως φαίνεται κι εδώ υπήρχαν εγκρίσεις. Το πρόβλημα είναι η αμμοληψία ή το μαγαζί; Δεν πρέπει να τακτοποιηθεί η παραλία; Αν του χρόνου κλείσει το μαγαζί δεν πρέπει να τακτοποιηθεί η παραλία; Φροντίστε να γίνουν κάποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το καλοκαίρι και όσο για την άμμο ,μπορούμε να φέρουμε και Καλαμάτας!

Πάντα σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ο αιρετός δεν πρέπει να αφήνει ούτε υποψία ότι λειτουργεί για ίδιο όφελος χρησιμοποιώντας χρήματα του δήμου μηχανήματα του δήμου αξιοποιώντας την επιρροή και τη θέση του.
Πολύ δε περισσότερο να προβαίνει σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις δίχως τις ανάλογες μελέτες δίχως τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις. Γνώριζα ότι μέχρι τώρα τέτοιου είδους παρεμβάσεις τις κάνει ο Θεός τώρα βλέπω να τις κάνω και οι άντι .

Πάντα σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ο αιρετός δεν πρέπει να αφήνει ούτε υποψία ότι λειτουργεί για ίδιο όφελος χρησιμοποιώντας χρήματα του δήμου μηχανήματα του δήμου αξιοποιώντας την επιρροή και τη θέση του.
Πολύ δε περισσότερο να προβαίνει σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις δίχως τις ανάλογες μελέτες δίχως τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις. Γνώριζα ότι μέχρι τώρα τέτοιου είδους παρεμβάσεις τις κάνει ο Θεός τώρα βλέπω να τις κάνω και οι αντί.
..

Δύο σχόλια έχω να κάνω προς το παρόν:
1.Οι ανώνυμοι τι κρύβουν ή φοβούνται;
2.Αυτός που μας ψέγει για τις επιλογές μας μήπως μας προτείνει καλυμένα οτι στις επόμενες εκλογές να μας δώσει σταυρωμένα ψηφοδέλτια;

Σιγά το μεγάλο θέμα... Ο Πρόεδρος ήδη μπουκώθηκε... Θα γίνει μια ΕΔΕ και θα κουκουλωθούν όλα όπως έγινε και με τα λύματα στον Άγιο Πέτρο. Απλώς, θα ξεφτιλιζόμαστε στα μέσα ως Δήμος...

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio