Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο νέο παράρτημα του ΔΙΕΚ στο Άστρος ( vid)

Τετ, 07/09/2022 - 16:57
Image

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας και ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ κ. Ιωάννης Κατσίρης το πρωί της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου ενημέρωσαν με πολλή μεγάλη χαρά ότι θα λειτουργήσει παράρτημα του Δημόσιου ΙΕΚ Τρίπολης στο δήμο Βόρειας Κυνουρίας. 
Κάτι που επικυρώθηκε μετά την απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Βούτσινου. 

Συγκεκριμένα το παράρτημα θα στεγαστεί στο ΕΠΑΛ Άστρους τις απογευματινές ώρες και η ακριβής ειδικότητα που προσφέρεται είναι στέλεχος μονάδων φιλοξενίας. 
Κάποιος μπορεί να υποβάλλει την αίτηση του για το τμήμα μέχρι την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 15:00 το μεσημέρι. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr (Δείτε ΕΔΩ


Τα έγγραφα που απαιτούνται είναι το απολυτήριο λυκείου ( οποιαδήποτε λυκείου έχει τελειώσει ο ενδιαφερόμενος), η ταυτότητα και το ΑΜΚΑ. 
Μια απλή διαδικασία που μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω του προσωπικού υπολογιστή του ενδιαφερόμενου. Πρόκειται για φοίτηση δυο ετών μέσα στην οποία περιλαμβάνεται και πρακτική άσκηση επί πληρωμή. 
Ο κ. Καμπύλης δήλωσε ότι χαίρεται πάρα πολύ για αυτό το γεγονός. 

Να δώσουμε την δυνατότητα σε μαθητές της περιοχής μας και όχι μόνο προκειμένου να έχουν μια μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση στο τόπο τους, στο τόπο διαμονής τους, στην περιοχή τους

Ο σχεδιασμός για την δημιουργία αυτού του παραρτήματος στο Άστρος είχε ήδη ξεκινήσει από το 2021. Το δημοτικό συμβούλιο της Βόρειας Κυνουρίας  είχε κάνει πρόταση στο Υπουργείο Παιδείας για την ίδρυση ΔΙΕΚ στην περιοχή με τμήματα που θα αφορούσαν κλάδους που κυριαρχούν στην τοπική κοινωνία και οικονομία όπως είναι ο τουρισμός, η εστίαση, ο πρωτογενής τομέας και η εξυπηρέτηση επισκεπτών. 

Κάτι που μετά από συνεννόηση τόσο με το Υπουργείο όσο και με τον κ. Ιωάννη Κατσίρη και με την κυρία Λυτρίβη , την Διευθύνουσα Σύμβουλο του Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων έγινε πραγματικότητα. 
Ο κ. Καμπύλης θέλησε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα την κυρία Λυτρίβη για τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε στην ίδρυση αυτού του τμήματος στην περιοχή. 

 Ο απώτερος στόχος είναι – ανάλογα και με την εξέλιξη που θα έχει αυτή η ειδικότητα – να προχωρήσουμε και σε άλλες ειδικότητες, άλλα τμήματα να έχουν σχέση με τον πρωτογενή τομέα, γιατί υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον

Άλλες ειδικότητες που θα υπάρχει η σκέψη να ενταχθούν στο ΔΙΕΚ είναι η μελισσοκομία για παράδειγμα. 

Με τη σειρά του ο κ. Κατσίρης δήλωσε και αυτός την ικανοποίηση του για αυτή την επιτυχία που θα επηρεάσει θετικά τον τόπο. 

Μεγάλη χαρά σήμερα λοιπόν που με την χθεσινή απόφαση του ο  Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης κ. Βούτσινος ανακοίνωσε την δημιουργία Δημοσίου ΙΕΚ στο δήμο Βόρειας Κυνουρίας

Ο κ. Κατσίρης παρουσίασε αναλυτικά την διαδικασία εγγραφής που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι ενώ τόνισε ότι η φοίτηση στα Δημόσια ΙΕΚ είναι δωρεάν. Αυτό δίνει λοιπόν την ευκαιρία σε μαθητές από όλη την Κυνουρία και όχι μόνο να σπουδάσουν στον τόπο χωρίς έξοδα, να παραμείνουν στον τόπο τους και να εργαστούν είτε στο δημόσιο είτε στο ιδιωτικό τομέα. Επίσης μέσα από την φοίτηση στα ΔΙΕΚ τους δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ ή να δημιουργήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις. 

Ξεκινάμε φέτος με μια ειδικότητα, στέλεχος μονάδας φιλοξενίας που περιλαμβάνει όλο το πακέτο της τροφοδοσίας, της διαχείρισης του ξενοδοχείου, του επισιτισμού και ότι συνδέεται με τις μονάδες αυτές και του χρόνου θα συνεχίσουμε με περισσότερα τμήματα

Κλείνοντας, ο κ. Καμπύλης επεσήμανε ότι ανοίγει μια πόρτα εκπαίδευσης, η οποία βελτιώνει τα προσόντα των ατόμων της περιοχής και κάλεσε όλους τους ενδιαφερόμενους να σπεύσουν να εγγραφούν, ώστε να μπορέσει το τμήμα να λειτουργήσει. 

Video

Σχόλια επισκεπτών

Ένα "μικρό Πανεπιστήμιο" στον Δήμο μας, πήρε σάρκα και οστά!!!
Με πτυχία επιπέδου 5, και άμεση διασύνδεση με την τοπική αγορά εργασίας, χωρίς κόστος, χωρίς αναγκαστική αλλαγή τόπου διαμονής. Κάνε τώρα την εγγραφή σου !!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio