Καμπύλης: Συνεχίζουμε να ασχολούμαστε δυναμικά με τον πρωτογενή τομέα (pics)

Τετ, 23/06/2021 - 12:04
Image

Από τη συνάντηση με τον καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών εντομολόγο κ. Περδίκη Διονύση όπου συζητήσαμε για τις περιοχές και την εγκατάσταση παγίδων στο πλαίσιο του προγράμματος «Παρακολούθηση των πληθυσμών των εντόμων της καστανιάς του Πάρνωνα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση τους».

Στη συνέχεια ο κ. Περδίκης μαζί με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο κ. Παναγιώτη Καμπουρολιά επισκέφτηκαν τον ορεινό όγκο του Δήμου μας και ιδιαίτερα τις περιοχές που λαμβάνει χώρα το ανωτέρω έργο. Παράλληλα περισυνέλλεξαν διάφορα δείγματα από αρκετές καλλιέργειες.

Πλέον έχει ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας με το εργαστήριο εντομολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών όπου θα παρέχονται συμβουλευτικές προτάσεις προς τους παραγωγούς μας καθώς και θα μπορούν να στέλνουν δείγματα εντόμων για εργαστηριακή παρακολούθηση.

Με την ολοκληρωμένη διαχείριση οι παραγωγοί θα χρησιμοποιούν λύσεις φιλικότερες προς την καλλιέργεια, τον καταναλωτή και το περιβάλλον με έμφαση στην αειφορία.

Επιπλέον είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και συνεργασία του Δήμου με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε θέματα οικοτουρισμού και άλλα θέματα του πρωτογενή τομέα.

Συνεχίζουμε να ασχολούμαστε δυναμικά με τον πρωτογενή τομέα.

Σχόλια επισκεπτών

Καλά είναι όλα αυτά αν θέλετε όμως να στηρίξετε το πρωτογενή τομέα διορθώστε και κανένα δρόμο στον κάμπο γιατί στους πιο πολλούς δεν περνάει ούτε αγριοκάτσικο.

Πριν δυο χρόνια έγινε μια διαβούλευση για τον πρωτογενη η ήταν για το θέλουν η άλλη από τους αγρότες Μάλλον Τώρα η αγρότες με χειροτερες προοπτικες από πριν Η βοήθεια καλοδεχούμενη η φωτο αρχή το έργο ποτε

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio