Καφενείο ενίοτε, καπνιστήριο πάντοτε

Δευ, 17/12/2018 - 19:16
Image

Δεν σβήνει το τσιγάρο στους δημόσιους χώρους. Όχι, βέβαια! Παρά τα πρόστιμα, παρά τις απαγορεύσεις, παρά τις καμπάνιες.

Γιατί δεν σβήνει; Μα, επειδή κάποιοι θεωρούν ότι ο δημόσιος χώρος είναι σπίτι τους και, παρά τις απαγορεύσεις που ισχύουν, ανάβουν το τσιγαράκι τους επειδή απλώς μπορούν. Επειδή ο σεβασμός στον Νόμο και στον συνάνθρωπο που βήχει παραδίπλα είναι ψιλά γράμματα.

Και επειδή ουδείς από τους υπεύθυνους αναλαμβάνει την ευθύνη να τους επιπλήξει, όταν μάλιστα ο δημόσιος χώρος δεν είναι τυχαίος, αλλά είναι είναι χώρος δημόσιας συνεδρίασης.

Η συνεδρίαση του ΔΣ Βόρειας Κυνουρίας είναι σε εξέλιξη την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, σήμερα Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου. Την στιγμή που γράφω ετούτη τη σειρά, τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι, επικεφαλής ή ό,τι άλλο, καπνίζουν στο χαλαρό το τσιγαράκι τους εντός της αίθουσας της συνεδρίασης, ένας μάλιστα, είναι με το ένα χέρι έξω από την πόρτα -το χέρι που κρατάει το τσιγάρο. Θέλει και να ακούσει τι ειπώνεται, θέλει και να καπνίσει.

Όλα γίνονται!

Αν δεν σβήνει το τσιγάρο σε αίθουσα όπου συνέρχεται ένα Σώμα για να λάβει αποφάσεις για τον Δήμο, αν δεν σβήνει το τσιγάρο σε δημόσιο χώρο όπου έχει συνέλθει δημοτικό συμβούλιο για συνεδρίαση, είναι δυνατόν να αναρωτιόμαστε για ποιον λόγο δεν σβήνει το τσιγάρο στις καφετέριες, στα εστιατόρια και όπου αλλού;

Οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου θυμίζουν καφενείο ενίοτε.

Καπνιστήριο, όμως, είναι πάντοτε, νυν και αεί...

Μην ξεχάσουν οι αγαπητοί σύμβουλοι -και κυρίως η δημοτική αρχή που αφήνει την κατάσταση ανεξέλεγκτη- να παραστούν σε εκδηλώσεις για τη διακοπή του καπνίσματος που διοργανώνουν τα σχολεία του Δήμου.

Θα είναι, πραγματικά, μια καλή ευκαιρία για πολλά γέλια!

Γαλανιάδη Εύα

Tags

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio