Ημερίδα για τα δικαιώματα του παιδιού στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ανδρέα-Πραστού

Δευ, 13/11/2023 - 11:44
Image

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμονων Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Αγίου Ανδρέα - Πραστού σας προσκαλεί στην ημερίδα που διοργανώνει με θέμα "Τα Δικαιώματα του Παιδιού" την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 στις 10.30 στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ανδρέα.

Προσοχή Δεν είναι σαν τις "συνηθισμένες" ημερίδες.

Στόχος της εκδήλωσης είναι μέσα από διασκεδαστικα βιωματικά εργαστηρια/δράσεις για μικρούς και μεγάλους να αναδείξουμε την Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού που θέτει τα πρότυπα για την ευημερία των παιδιών σε κάθε στάδιο της ανάπτυξής τους.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

Παρουσίαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Ομιλία από τους ιατρούς του Κ.Υ. Άστρους για τους γονείς με τίτλο: «Η Διατροφή ως θεμέλιο για το μέλλον της υγείας του παιδιού».

Αφήγηση παιδικών βιβλίων.

Προβολή ταινιών μικρού μήκους.

Ζωγραφική έκθεση με έργα των παιδιών όλων των σχολείων μας.

Οδηγίες ασφαλούς κυκλοφορίας με ποδήλατο, μοτοποδήλατο και μηχανή από τη Μοτοπαρέα Λεωνιδίου.

Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού.

Ατελείωτο παιχνίδι και τραγούδι.

Σας περιμένουμε!

Είσοδος ελεύθερη!

Σχόλια επισκεπτών

Μήπως εκτός από τα δικαιώματα, θα πρέπει να διδάσκουμε τα παιδιά ότι έχουν και υποχρεώσεις...
Μια ζωή μόνο για δικαιώματα ακούω, για αυτό είμαστε στο χάλι που είμαστε!

δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο με τον προλαλήσαντα....πραγματικά έχουμε δημιουργήσει παιδιά απαιτητικά, ράθυμα, παθητικά και ανικανοποίητα με συνεχόμενες απαιτήσεις. Παιδιά που δεν έχουν μάθει να σέβονται και να διεκδικούν. Παιδιά εγωκεντρικά που αναλώνονται σε υλικά αγαθά και παροχές που πολλές φορές είναι αδύνατον για τους γονείς να ικανοποιήσουν...Οι γονείς πρέπει άμεσα να συνειδητοποιήσουμε πως ο τρόπος εκπαίδευσης και μεγαλώματος των παιδιών μας είναι ως επί το πλείστον λανθασμένος. Τέλος θα ήθελα να πω στο αγαπητό Σύλλογο πως η εν λόγω εκδήλωση δεν είναι ημερίδα. Ημερίδα είναι μια ολοήμερη εκδήλωση που απαρτίζεται από ομιλίες επιστημόνων και εμπειρογνωμόνων σχετικά με το θέμα. Επιπλέον καλό θα ήταν την επόμενη φορά να ενημερώνονταν διεξοδικά για το θέμα που καταπιάνονται. Ουσιαστικά μιλάμε για δραστηριότητες εκπαίδευσης των παιδιών με βάση μια ευρεία θεματολογία και όχι τη διεθνή σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των παιδιών.

Το παιδί και το σκυλί είναι όπως το μάθεις..... Από τη χαρά τους.οι μεγάλοι να δώσουν όσα πιο πολλά μπορούν στα παιδιά μπερδεύτηκαν και αντί για τα βασικά δίνουν ασυστολα και παράλληλα δίνουν κι έναν κακό εγωισμό..... αυτό εισπράττουμε σήμερα....

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio