Η Μελιγού τίμησε τον αρχιστράτηγο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη (pics,vid)

Πέμ, 20/04/2023 - 10:32
Image

Σε συνέχεια των εκδηλώσεων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας προς τιμήν του ιστορικού γεγονότος της συμπλήρωσης των 200 χρόνων της σύγκλισης Β΄Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων στο Άστρος , πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 19 Απριλίου εκδήλωση μνήμης , τιμής και αναστοχασμού για τον Αρχιστράτηγο της Ελληνικής Επανάστασης Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τους εκπροσώπους των όπλων της Β΄Εθνοσυνέλευσης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μελιγούς.

Στην αρχή της εκδήλωσης έγινε η επιμνημόσυνη δέηση από τον εφημέριο της ενορίας της Μελιγούς π. Δημητρίου Λέγκουρδα και του πρωτοπρεσβυτέρου από την Λακωνία π.Γεωργίου Μπλάθρα. και στη συνέχεια ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Στη συνέχεια έγινε χαιρετισμός από τον δήμαρχο Β. Κυνουρίας κο Καμπύλη και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κο Μελετόπουλο Μελέτη, διδάκτορα Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Γενεύης και διδάκτορας Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

 

 

Στον λόγο του αναφέρθηκε στις συνθήκες που έφτασε ο Κολοκοτρώνης στην Β΄Εθνοσυνέλευση στο Άστρος , στους λόγους σύγκλισης της Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος και γενικότερα πέριξ της Εθνοσυνέλευσης .

Η όμορφη αυτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με απαγγελία δημοτικών τραγουδιών από την ορχήστρα και τους συμπατριώτες μας κο Κανατά Γιώργο , Τσιώρο Γιώργο και την Γιοβά Πετρούλα καθώς και πραγματοποιήθηκαν παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μελιγούς.

Την εκδήλωση επίσης, τίμησαν με την παρουσία τους ο επικεφαλής του κινήματος «Πνοή Δημοκρατίας» Δημήτρης Κούβελας, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης, ο υποψήφιος βουλευτής Κώστας Μπεντεβής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας Δημήτρης Κατσής, ο υποψήφιος Δήμαρχος βόρειας Κυνουρίας Δημήτρης Γκαύρος και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου.

 

Video

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio