Η Ιστορία του τόπου μας πάει...στο 1ο & 2ο Νηπιαγωγείο Άστρους!!! (pic)

Δευ, 20/03/2023 - 08:11
Image
Image

Στα πλαίσια του Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων και των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με θέμα «Η ιστορία του τόπου μας πάει… στο Νηπιαγωγείο! » καθώς και του εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την Β΄ Εθνική Συνέλευση των Ελλήνων το 1823 στο Άστρος, προσκλήθηκε από τον Σύλλογο  Διδασκόντων του 1ου& 2ου  Νηπιαγωγείου Άστρους  στον χώρο του 1ου  Νηπιαγωγείου, ο  κ. Δαλιάνης Ευστράτιος, πρώην Δήμαρχος του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, συνταξιούχος  εκπαιδευτικός της  Β/θμιας Εκπαίδευσης και συγγραφέας .

 

Ο κ. Δαλιάνης με την ιδιότητα του συγγραφέα, καθώς είναι δημιουργός συγγραμμάτων με θεματικό περιεχόμενο σχετικό με την Ιστορία του τόπου μας, μίλησε στα παιδιά για πολλά ιστορικά γεγονότα της περιόδου του 1821  που είχαν λάβει χώρα στον τόπο μας. Έγινε δε αποδέκτης πολλών ερωτήσεων, στις οποίες και απάντησε με ιδιαίτερη χαρά!

 

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων και των δύο Νηπιαγωγείων, ευχαριστούν θερμά  τον κ. Δαλιάνη για την παρουσία του, καθώς τα νήπια  αποκόμισαν  πολλές γνώσεις για το ιστορικό παρελθόν του τόπου μας, κατά την περίοδο του ’21.

 

Και οι δύο Σχολικές Μονάδες, κατόπιν πρόσκλησης από το Γραφείο Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας, για συμμετοχή των Σχολικών Μονάδων του Δήμου στις δράσεις για τον εορτασμό των 200 ετών από την σύγκλιση της Β΄ Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος ,καθώς και σε συνεννόηση με τη Σχολική Επιτροπή της Π/θμιας Εκπαίδευσης ,έχουν προβεί ήδη σε ανάλογες ενέργειες!

 

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio