Η διευθύντρια του ΚΥ Άστρους για το νέο κρούσμα κορωνοϊού - «Πρέπει να περιμένουμε αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων»

Τετ, 16/09/2020 - 10:42
Image

Ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στην Βόρεια Κυνουρία την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου.

Το AstrosNews.gr  επικοινώνησε τηλεφωνικά με την κυρία Πηγή Περδικάκη, διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Άστρους για το θέμα.

Η κυρία Περδικάκη ανέφερε ότι το άτομο που διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό έδειξε μεγάλη υπευθυνότητα και ειδοποίησε το οικογενειακό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του. Είναι παράδειγμα προς μίμηση, καθώς από την πρώτη στιγμή και με πολύ ήπια συμπτώματα έκανε το τεστ και στη συνέχεια πολύ γρήγορα ειδοποίησε τις επαφές.

«Οι ασθενείς μόνο γνωρίζουν με ποιον έχουν έρθει σε επαφή και ποιον πρέπει να ειδοποιήσουν ώστε να γίνει η ιχνηλάτηση. Όπως φαίνεται από τα νέα δεδομένα, στο δεύτερο κύμα της πανδημίας της νόσου αρρωσταίνουν νεότεροι άνθρωποι. μετά και τη χαλαρότητα του καλοκαιριού. Πρέπει να περιμένουμε ότι η κυβέρνηση θα αποφασίσει και νέα, πολύ πιο αυστηρά μέτρα, καθώς τα κρούσματα θα αυξάνονται. Πρέπει να κάνουμε υπομονή και να τηρούμε τα μέτρα προστασίας».

Όπως επεσήμανε η διευθύντρια το Κ.Υ Άστρους, πρέπει να περιμένουμε έξαρση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα στις μικρότερες ηλικίες. Μόνη ασπίδα προστασίας, η μάσκα και οι πιστή τήρηση των μέτρων και των κανόνων υγιεινής.

Σχόλια επισκεπτών

ΠΡΩΤΟΝ.... Αφήστε κατ΄ αρχάς ήσυχη την κ. Περδικάκη. Ούτε ίσιοι κι όμοιοί της είσαστε, ούτε τις ίδιες ευθύνες και αρμοδιότητες έχετε. Ύστερα. Οι έλεγχοι αυτοί, πχ Αγ Πέτρο,Σίταινα,Πραστό ή όπου αλλού θα γίνουν, είναι στοχευμένοι έλεγχοι του ΕΟΔΥ προϊσταμένης υπηρεσίας της κ Περδικάκη η οποία ΜΟΝΟ υποστηρικτικώς στην εν λόγω υπηρεσία δύναται να αναμιχθεί. ΔΕΥΤΕΡΟΝ : Φυσικά και θα πρέπει 16/9/20 - 13:38 να προστατευθεί η νεολαία μας. Όσο προστατευτική ήταν κι εκείνη για όλους τους υπόλοιπους όταν παρά τις συνεχείς οδηγίες κι εντολές, έπαιζαν ...πλακωτό στις παραλίες και στα μπιτς μπαρ και στα άλλα κλαμπάκια της περιοχής κι όχι μόνον..... Και φυσικά δεν αναφέρομαι στα παιδάκια και τα βρέφη !!!

Ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εσείς καμαρώνετε!!! Το πρώτο κρούσμα δημοσιεύτηκε όταν έφυγαν οι τουρίστες.... Και οι εξετάσεις γίνονται σε χωριά των 20 ατόμων τώρα που έφυγαν οι Αθηναίοι... Μήπως αυτές είναι οι άνωθεν εντολές; Με τέτοια διαγωγή η κυρία θα πάει όντως πολύ ψηλά....

15:04 σωστά,η νεολαία φταίει που όπως ήταν φυσικό βγήκε το καλοκαίρι έξω και υπήρξε μια κάποια κίνηση στην τοπική οικονομία. Λες και όλες οι υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες φέρθηκαν πιο ώριμα και έμειναν σπίτι. Αν υπήρχε κρούσμα κορωνοϊού πιστεύεις ότι οποιοσδήποτε (ειδικά νέος) θα το απέκρυπτε?

Οσοι είμαστε στο Παράλιο Αστρος είδαμε και έχουμε άποψη. Η νεολαια ισως ήταν πιο προσεχτική από τους μεγαλους...Οι συνταξιουχοι και μεγαλοι ανθρωποι που θεωρητικα ειναι και πιο σοφοι, ηταν παντου στοιβαγμενοι... Την ημερα της Παναγιας στις εκκλησίες ηταν ο ενας πανω στον αλλο. Το αφηγημα του Χαρδαλια και των ομοιων του πως φταιει η νεολαια ειναι εντελως φτηνο

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio