Η αλήθεια για τη μάχη των Βερβένων του κ. Νίκου Καρκούλη (pics)

Δευ, 08/06/2020 - 23:26
Image
Image
Image
Image

Η αμάθεια ,η ημιμάθεια ,η δοκησισοφία (το να νομίζει κανείς ότι τα ξέρει όλα ,ότι είναι σοφός ενώ δεν είναι )και η άγνοια της ιστορίας αποτελούν το τετρακέφαλο θηρίο της ανθρωπότητας.

Φίλοι ανώνυμοι σχολιαστές σε απάντηση αυτών που γράφετε ως σχόλια  για την εκδήλωση στα Βέρβενα σας παραπέμπω να μελετήσετε τος ιστορικούς της εποχής εκείνης που περιέγραψαν λεπτομερώς τη μάχη Δολιανών και  Βερβένων ( Αμβρόσιος Φρανzτής ,Απομνημονεύματα  Τινά, Απομνημονεύματα Κολοκοτρώνη, Αποστόλου Βακαλόπουλου, Ιστορία του Ελληνικού Έθνους ,Ιωάννη Φιλήμονα,Κυνουριακά (Καλλούτση),Μαρία Χρόνη Βακαλοπούλου, Νικολάου Σπηλιάδη, Σπυρίδωνος Τρικούπη, Φωτάκου , Φώτη Φουρνόδαυλου, του καθηγητή αρχαιολογίας Παναγιώτη Φάκλαρη, αλλά και τα χρονικά των Δολιανών Κυνουρίας του 1962 του κεντρικού πατριωτικού συλλόγου Δολιανών Κυνουρίας και ίσως στην επόμενη εκδήλωση ήσαστε ποιο επιεικείς  .

Όσον για τις ύβρεις και τις λοιδορίες στο πρόσωπο του δημάρχου τις θεωρώ  απαράδεκτές ,θεωρώ ότι το επίπεδο του σχολιαστή είναι τόσο χαμηλό και δεν θα ήθελα να δώσω απάντηση. 

Νίκος Καρκούλης
Πρόεδρος Τ/Σ Βερβένων

https://www.facebook.com/pg/astrosnews.gr/photos/?tab=album&album_id=2768768980055180

Σχόλια επισκεπτών

Επί τέλους, πότε θα σταματήσουν τα ηλεκτρονικά μέσα εμημέρωσης να δέχονται σχόλια ανωνύμων; Τζάμπα μαγκιά από τους ΄΄ανώνυμους΄΄ ή φτηνός λαικισμός από τα ίδια τα μέσα;

Νίκο, αν οι πρόγονοί μας που πολέμησαν στα Βέρβενα, στο Δραγούνι και στα Δολιανά είχαν έστω και την παραμικρή υπόνοια πως εμείς σήμερα θα τους αμφισβητούσαμε με αυτόν τον τρόπο και θα γράφαμε τόσο απαξιωτικά σχόλια, μάλλον ακόμη σκλαβωμένοι θα ζούσαμε...
Μακάρι κάποτε να τιμάμε μονοιασμένοι αυτές τις μάχες, τη μία χρόνιά στα Βέρβενα και την άλλη στα Δολιανά, από κοινού και τα δύο πανέμορφα και ιστορικά χωριά.

Ευτυχώς που είναι λίγοι αυτοί οι φελλοί που ανακατεύουν την πίσσα ,σχολιάζουν , επικρίνουν ,κατακρίνουν, επωφελούμενοι από την ανωνυμία, γιατί γνωρίζουν πως δεν έχουν το μπόι να πουν τη γνώμη τους ακόμα ξέρουν καλά πως δεν τους δίνει σημασία κανένας , αυτά λοιπόν είναι τα λεγόμενα ανθρωπάκια.

Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο του ορεινού. Η συγκεκριμένη μάχη είναι ένα ιστορικό γεγονός που έλαβε χώρα στο Δραγούνι, στα Δολιανά και στα Βέρβενα. Τώρα γιατί κάποιοι μιλούν για μάχη Βερβένων και για μάχη Δολιανών (λες και είναι δύο ξεχωριστά γεγονότα) και όχι για μάχη Δολιανών και Βερβένων χρήζει μάλλον ψυχιατρικής διερεύνησης. Έλεος αδέρφια.

Γιατί είναι απλά τα πράγματα. Κάποιοι καπηλεύονται την ιστορία προς όφελος τους μόνο και μόνο για να βγάλουν τα κόμπλεξ που έχουν για τα Βέρβενα,αλλά και να δώσουν περισσότερη αξία στο χωριό τους από αυτή που του αξίζει .

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio