Χριστούγεννα χωρίς εκδηλώσεις αλλά με πλούσιους στολισμούς - Τι σχεδιάζουν ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας

Σάβ, 21/11/2020 - 12:01
Image

Λίγο πιο ιδιαίτερα και διαφορετικά θα είναι τα φετινά Χριστούγεννα εν μέσω πανδημίας. Τα νέα κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά έχουν αυξητική πορεία και, αν τις επόμενες ημέρες δεν μειωθούν, τότε τα πράγματα δεν θα είναι ευοίωνα για τις γιορτές των Χριστουγέννων και το lockdown θα συνεχιστεί.

Η διάθεση του κόσμου είναι λίγο μελαγχολική και η εικόνα των άδειων δρόμων και των κλειστών καταστημάτων σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει την περίοδο πριν από τις γιορτές.

Θέλοντας να αλλάξουν αυτή την εικόνα και τη διάθεση των πολιτών, οι δήμαρχοι της Αρκαδίας θα στολίσουν φέτος νωρίτερα τις πόλεις και τα χωριά με τα γιορτινά Χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Πυρετώδεις είναι οι διαδικασίες και οι συζητήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες έτσι ώστε  να γίνουν οι νέες προμήθειες και να ξεκινήσει ο στολισμός των πόλεων και των χωριών.

Ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. Χαράλαμπος Λυσίκατος ήδη έχει ξεκινήσει τις διεργασίες και οι παραγγελείες των νέων στολιδιών έχουν γίνει.

Όπως μας αποκάλυψε, αυτή τη χρονιά θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στον στολισμό του δήμου, αφού δεν θα γίνουν εκδηλώσεις λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό. Βέβαια υπάρχουν σκέψεις να πραγματοποιηθούν διαδικτυακές εκδηλώσεις σε ζωντανή αναμετάδοση από εμβληματικούς χώρους του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο στολισμός θα ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα και φέτος θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στον κεντρικό δρόμο του Λεωνιδίου. Επίσης ένα μεγάλο δέντρο θα στολιστεί στην κεντρική πλατεία

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργος Καμπύλης επίσης έχει προγραμματίσει να στολίσει νωρίτερα φέτος, προκειμένου να αλλάξει η διάθεση των κατοίκων του δήμου.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει ο στολισμός στα πεδινά και αν τα συνεργεία ευκαιρήσουν, θα ξεκινήσει παράλληλα και στα ορεινά

 

Ο κ. Μπελιάς Νίκος, πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Μεγαλόπολης, μας αποκάλυψε ότι ήδη έχει ξεκινήσει ο στολισμός με τα λαμπιόνια στο δήμο.

Τα πρώτα φωτάκια έχουν ήδη τοποθετηθεί στους κεντρικούς δρόμους.

Στόχος είναι μέχρι την εορτή του Πολιούχου της Μεγαλόπολης Αγίου Νικολάου, να έχει στολιστεί η πλατεία και να είναι όλα έτοιμα.

Το νέο που θα δουν οι κάτοικοι της Μεγαλόπολης, είναι ένα ξύλινο σπιτάκι και ένα μικρό τρενάκι που, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα λειτουργήσει τις γιορτές.

Ο δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης ανέφερε ότι μέχρι του Αγίου Νικολάου στις 6 Δεκεμβρίου θα έχει ξεκινήσει ο στολισμός. Ο όλος προγραμματισμός για τα Χριστούγεννα θα εξαρτηθεί από την κατάσταση με τον κορωνοϊό.

Οι ηλεκτρολόγοι ήδη τοποθετούν τα λαμπιόνια και στο δήμο Τρίπολης, ανέφερε ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζιούμης Κώστας.

Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι έως τις 30 Νοεμβρίου να έχει ολοκληρωθεί ο χριστουγεννιάτικος στολισμός στην Τρίπολη έτσι ώστε την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, ή τις επόμενες ημέρες, να ανάψει το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο έλατο στην πλατεία Πετρινού.

Φέτος ο δήμος Τρίπολης θα επενδύσει στον χριστουγεννιάτικο στολισμό, αφού τα μέτρα για τον κορωνοϊό δεν επιτρέπουν, έως αυτή την ώρα, την διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων.

Ο στολισμός φέτος στο δήμο θα είναι περισσότερος

Όπως όλα δείχνουν οι πόλεις και τα χωριά της Αρκαδίας θα στολιστούν με λαμπιόνια, ελατάκια, τις καμπανούλες, φάτνες και στολίδια νωρίτερα έτσι ώστε το πνεύμα των γιορτών θα μας αλλάξει τη διάθεση.

Οπωσδήποτε η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα θα βοηθήσει τους πολίτες, να αφήσουν πίσω τους την κακή διάθεση των ημερών και η αισιοδοξία να φωλιάσει στις καρδιές τους.

Πηγή: arcadiaportal.gr

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio