Χωρίς νερό εδώ και μέρες στον Άγιο Πέτρο

Τρί, 01/02/2022 - 20:23
Image

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Κοινότητας Αγίου Πέτρου πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιανουαρίου 2022 με θέμα το σοβαρό πρόβλημα  υδροδότησης του χωριού.

Στη συνεδρίαση είχαν καλεστεί ο Δήμαρχος, η ΔΕΥΑΒΚ και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Κλεώπας Γεώργιος και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΒΚ κ. Παινέσης Γρηγόριος.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Πέτρου Νικόλαος  Σακελλαράκης είπε:

«Εμείς ως συμβούλιο, και εγώ προσωπικά ως πρόεδρος, έχουμε επισημάνει το πρόβλημα αμέτρητες φορές, τόσο με αποφάσεις όσο και με προσωπικά έγγραφα προς την ΔΕΥΑΒΚ και τον Δήμο. Προτείνω στο συμβούλιο να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία και δυσαρέσκεια μας καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση μας στα 50 και πλέον σπίτια και επιχείρησεις του χωριού που στερούνται νερό ύδρευσης εξαιτίας τους μέχρι τώρα χειρισμούς από την ΔΕΥΑΒΚ μιας και το εντελώς ασυντήρητο εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης οδήγησε στην σαφώς μειωμένη παροχή νερού από τις φυσικές πηγές. Αναγκαζόμαστε, Ιανουάριο μήνα, να λειτουργούν οι γεωτρήσεις σε συνθήκες παγετού, πολικού ιμύχους και έντονων χιονοπτώσεων. Αποτέλεσμα ήταν η μια γεώτρηση στην Θέση "Καπελετζή" να παγώσει και να προκαλέσει ζημιές εκατοντάδων ευρώ στον μηχανισμό, ενω η άλλη στην θέση "Παλιόμυλο" κρίθηκε ακατάλληλη για ύδρευση λόγω υπεράντλησης, αντλώντας -πλέον- μόνο λάσπη.

 Όπως έχουμε επισημάνει πριν περίπου 2 έτη σε αντίστοιχες αποφάσεις μας ( 05/2019, 11/2019, 16/2019 στις οποίες δεν έχουμε λάβει ακόμα απάντηση), ξαναπροτείνω την συμπλήρωση του δικτύου με νερό από τις πηγές άρδευσης στην Θέση ‘’Κεφαλαύλακα" αλλά και από ιδιωτικές πηγές που είναι προς πώληση. Θεωρώ αδιανόητο να πληρώνουμε υπερβολικά μεγάλα ποσά για ηλεκτρισμό και συντηρήσεις γεωτρήσεων μέσα στον χειμώνα ενώ υπάρχει πηγάσιμο τρεχούμενο νερό που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε με λιγοστές δαπάνες.»

Επί του θέματος τοποθετήθηκαν ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ καθώς και ο Αντιδήμαρχος, διαβεβαιώνοντας ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του θέματος, από την επόμενη ημέρα. Το Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση του Προέδρου μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισε ομόφωνα:

Αποδέχεται το κατεπείγον του θέματος.

Δέχεται την εισήγηση του προέδρου ακριβώς όπως αναγράφεται στο εισηγητικό μέρος .

Να παραχωρηθούν οι πηγές άδρευσης στην θέση "Κεφαλαύλακα" στην ΔΕΥΑΒΚ.

Ζητείται οι εργασίες υδροσυλλογής να ξεκινήσουν άμεσα, μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου 2022.

 Σε περίπτωση που η ΔΕΥΑΒΚ αδυνατεί να επιλύσει το πρόβλημα, ζητάμε την άδεια να το επιλύσουμε ιδίοις εξόδοις οι Αγιοπετρίτες.

Σχόλια επισκεπτών

Ο πρόεδρος και κάθε πρόεδρος εκλέγεται για να παλέψει για τα συμφέροντα του τόπου του .,αν χρειαστεί πάει και κόντρα στην δημοτική αρχή . Ανεξαρτήτως λοιπόν αυτού η εκάστοτε δημοτική αρχή δεσμεύεται ότι θα επιλύει τα προβλήματα των κατοίκων -ψηφοφορων-της στην προκειμένη περίπτωση τι κάνει;;;;;

Απορία: Είναι τώρα λογικό για κάτι που ευθύνεται η Δημοτική Επιχείρηση και κατ' επέκταση η δημοτική αρχή και αφού λένε από το Τοπικό Συμβούλιο ότι το πρόβλημα έχει επισημανθεί στη ΔΕΥΑΒΚ παλιότερα να μην διεκδικούν καμιά βελτίωση του δικτύου αλλά να προτείνονται "λύσεις":
- που διώχνουν την ευθύνη από αυτούς που πρέπει
- δεν εμπεριέχουν μια περιβαλλοντικού τύπου μελέτη για τα μεσοπρόθεσμα προβλήματα που θα δημιουργήσουν αυτές
-φτάνουν στο σημείο να λένε ότι το πρόβλημα θα το λύσουν ιδίοις εξόδοις οι Αγιοπετρίτες...(!!!!)

Αυτό και αν λέγεται ηττοπάθεια. Και όχι μόνο αυτό αλλά όταν το καλοκαίρι θα στερέψουν όλες οι πηγές και οι γεωτρήσεις τι θα λένε πάλι; Και όταν το δίκτυο θα παραμένει απαρχαιωμένο, μη αποδοτικό και ανθυγιεινό; Ατομική ευθύνη του χωριού θα ναι πάλι;

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio