Το Χορευτικό του Συλλόγου Πραστού «Πραστός, α χώρα νάμου» στις εκδηλώσεις στη Νέα Κίο

Παρ, 15/07/2022 - 20:11
Image

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και υπό την αιγίδα του ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ Μικρασιατικών, Ποντιακών και Ανατολικοθρακιώτικων Χορών στις 2 και 3 Ιουλίου.

Δώδεκα (12) χορευτικές ομάδες συλλόγων από κάθε γωνιά της Ελλάδας χόρεψαν για τη Μικρά Ασία, τον Πόντο και την Ανατολική Θράκη. Ανάμεσά τους και το χορευτικό του Συλλόγου «Πραστός, α χώρα νάμου», που συνόδευε και είχε επιμεληθεί τη χορευτική του εμφάνιση η Αντιπρόεδρος και Χοροδιδάσκαλος Γεωργία Σταθοπούλου. Οι ‘‘Πραστιώτες’’ χορευτές, τιμώντας τη μακραίωνη σχέση των προγόνων τους με την Πόλη, παρουσίασαν χορούς της Κωνσταντινούπολης κλείνοντας τη μουσικοχορευτική βραδιά.

Αρωγοί και ένθερμοι υποστηρικτές της χορευτικής ομάδας σε τούτη την εκδήλωση ήταν το Ίδρυμα Ιωάννη & Δέσποινας Πασσά, Νέον Μουσείον Ευρωπαϊκής & Ανατολικής Τέχνης 1984 και η Κοινότητα Πραστού.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κος Θεμιστοκλής Πλακοκέφαλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πραστού κος Δημήτρης Πετρής, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ιωάννη & Δέσποινας Πασσά, Νέον Μουσείον Ευρωπαϊκής & Ανατολικής Τέχνης 1984 κος Λάμπρος Σταθόπουλος και αρκετοί Πραστιώτες.
Την επομένη της εκδήλωσης οι χορευτές ξεναγήθηκαν και φιλοξενήθηκαν στον Ιστορικό Πραστό. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Πραστός, α χώρα νάμου», κος Ιωάννης Βλαχοπαναγιώτης, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Κοινότητας, κο Δημήτριο Πετρή, επιφύλαξαν πλούσιο γεύμα και δώρα στους χορευτές. Οι ντόπιοι κάτοικοι του Πραστού, που παρευρέθηκαν στο τραπέζι, τους καλωσόρισαν με τοπικά γλυκά, τραγούδια και εθιμικά δρώμενα. Οι χορευτές έφυγαν από τον Πραστό υποσχόμενοι να τον επισκεφτούν ξανά και να μη σταματήσουν να χορεύουν γι’ αυτόν.
Μπράβο στα παιδιά που τιμούν το χωριό μας.
Και στα επόμενα λοιπόν!!

Πραστός Ιούλιος 2022

Ο Πρόεδρος Κοινότητας Πραστού
Δημήτριος Σταμ. Πετρής
 

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio