Γυναίκες του τόπου μας, μιλούν για τον Θηλασμό

Τρί, 10/11/2020 - 15:39
Image

Με ένα πολύ όμορφο βίντεο, που δημιούργησαν από κοινού, οι άνθρωποι του Κέντρου Υγείας, ο Σύλλογος Φίλων Κέντρου Υγείας Άστρους, γυναίκες-μητέρες από την περιοχή μας και με την ανιδιοτελή προσφορά του κ. Γιάννη Μίλη, για την Παγκόσμια Ημέρα Θηλασμού, έκλεισαν οι δράσεις του Κέντρου Υγείας που είχαν ξεκινήσει την προηγούμενη εβδομάδα, με την καθημερινή ενημέρωση για τα οφέλη του Θηλασμού. Αναλυτικά η ανακοίνωση που συνοδεύει το βίντεο:

Ολοκληρώνοντας  σήμερα τις  αφιερωμένες στην εβδομάδα μητρικού θηλασμού(1-7 Νοεμβρίου) διαδικτυακές δράσεις  του Κ.Υ. Άστρους  προβάλλουμε το βίντεο-αφιέρωμα στο φετινό μήνυμα της WABA(Παγκόσμιας  Συμμαχίας Δράσης  για τον Θηλασμό).  ’’Υποστηρίζουμε τον θηλασμό για έναν πιο υγιή πλανήτη’’, είναι το logo της Waba για το 2020. Το μητρικό γάλα είναι φυσικό, ανανεώσιμο και ασφαλές για το περιβάλλον. Στο βίντεο που δημιουργήθηκε και με την υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων Κ.Υ.Άστρους,  για την προώθηση και την προστασία του θηλασμού ευαισθητοποιήθηκαν και έλαβαν μέρος μητέρες που ζουν στον δήμο μας. Ευχαριστούμε την Λαδοπούλου Δέσποινα, την Σκαρπέλου Ελένη, την Χασαπογιάννη Στάμω, την Θεωδοσοπούλου Τασία και την Αμάραντου/Κιουση Μαρία που με την ιδιαίτερη ευαισθησία τους για τον μητρικό θηλασμό ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας για την δημιουργία αυτού του βίντεο. Ευχαριστούμε θερμά τον εθελοντή μας, τον κο Μίλη Γιάννη που για μια ακόμη φορά έκανε την βιντεοσκοπήσεις καθώς και για το φωτογραφικό υλικό από την συλλογή του που μας παραχώρησε. Ευχαριστούμε επίσης και τον Καραματζάνη Γιάννη για την τελική επεξεργασία. 
Η φετινή Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού επικεντρώθηκε στην επίδραση της βρεφικής διατροφής στην περιβαλλοντική/κλιματική αλλαγή και την επιτακτική ανάγκη να υποστηρίξουμε τον θηλασμό για την υγεία του πλανήτη και των κατοίκων του.
Για κάθε ημέρα της Πανελλήνιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού προβαλλόταν και μια νέα ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα τοπικά ειδησεογραφικά δίκτυα, στοχευμένη στο φετινό μήνυμα της WABA για την σημασία του θηλασμού στην αειφόρο ανάπτυξη. Λόγω της πανδημίας covid-19, προβλήθηκε, μαγνητοσκοπημένη ενημερωτική εκπομπή για την ανάδειξη της αξίας του θηλασμού για το ευρύ κοινό.

Video

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio