Γόντικας στο ΠεΣυ: Γιατί δεν συζητάμε για το εργατικό δυστύχημα στη Βόρεια Κυνουρία;

Τρί, 15/03/2022 - 19:10
Image

«Γιατί δεν συζητάμε το εργατικό δυστύχημα στη Βόρεια Κυνουρία; Ένας εργάτης σκοτώθηκε. Τα ζητήματα που θέτει η ''Λαϊκή Συσπείρωση'' δεν συζητούνται, και συζητάμε εδώ θέματα εκτός του κανονισμού», είπε ο Νίκος Γόντικας ανοίγοντας την τοποθέτησή του κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την Τρίτη 15 Μαρτίου για το εξ αναβολής θέμα «Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) ''Λειτουργία του εμπορικού και επιβατικού Λιμένα Ναυπλίου, εκβάθυνση του Λιμένα και υποστήριξη κρηπιδωμάτων. Τροποποίηση ΑΕΠΟ για τη δημιουργία του “Υδατοδρομίου Λιμένα Ναυπλίου” στη ΔΕ Ναυπλιέων του Δήμου Ναυπλιέων ΠΕ Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου», κατηγορώντας ταυτόχρονα την περιφερειακή αρχή ότι βγαίνει εκτός κανονισμού.

 

Το δυστύχημα συνέβη στις 15 Ιανουαρίου στις εγκαταστάσεις προσωρινής διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, ενώ η «Λαϊκή Συσπείρωση» είχε υποβάλει ερώτηση στο ΠεΣυ στις 2 Φεβρουαρίου για το συγκεκριμένο δυστύχημα, όπως και για τον σοβαρό τραυματισμό ακόμα ενός εργάτη στο Μεγαβούνι Δήμου Τρίπολης, χωρίς ωστόσο το θέμα να συζητηθεί σε συνεδρίαση του ΠεΣυ.

 

Ο κ. Γόντικας, ύστερα από αυτή την παρατήρηση, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα που θα έχει η κατασκευή υδατοδρομίου στο Ναύπλιο. Εισηγητές του θέματος ήταν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτριος Σχοινοχωρίτης και ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Αναστάσιος Γανώσης. Η μελέτη προβλέπει την κατασκευή υδατοδρομίου με σκοπό, σύμφωνα με την εισηγηση, την αύξηση της επισκεψιμότητας του Ναυπλίου και της περιοχής, ενώ παράλληλα προβλέπει την ανάπτυξη εμπορικών δραστηριοτήτων και καταστημάτων εστίασης σε εμβαδόν 3.400 τ.μ., με εμπορικό κέντρο και καταστήματα που θα βάλει την «ταφόπλακα» στην τοπική επιχειρηματική οικονομία, σύμφωνα με τον κ. Γόντικα. 

 

Πάνε τα μαγαζάκια του Ναυπλίου.

 

Το υδατοδρόμιο θα λειτουργεί με μία πτήση κάθε ώρα για δέκα ώρες, θα κατασκευαστεί πλησίον του λιμανιού του Ναυπλίου και του υδροβιότοπου της Νέας Κίου, δίπλα στη μαρίνα και στα κρουαζιερόπλοια, ενώ η μελέτη αναφέρει ότι δεν θα έχει καμία επίπτωση στο περιβάλλον.

 

Ο κ. Γόντικας ρώτησε για ποιο λόγο όλα να γίνουν κοντά στο λιμάνι, παρατηρώντας ότι «οι Ναυπλιώτες θα γίνουν πρόσφυγες στον τόπο τους». Και επεσήμανε:

 

«Τουρισμός δεν είναι να φτιάχνει ο λαός υποδομές για να κερδοσκοπούν οι καπιταλιστικοί όμιλοι».

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio