Γκαύρος: Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλοι μαζί και όχι να διχάσουμε

Τετ, 04/10/2023 - 00:01
Image

Ουποψήφιος δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας  Δήμητρης Γκαύρος μίλησε στο Arcadia Portal για την εκλογική αναμέτρηση της 8ης Οκτωβρίου και τις βλέψεις της παράταξης "Νέα Βόρεια Κυνουρία" για το μέλλον του Δήμου

«Νέα Βόρεια Κυνουρία», η δημοτική παράταξη της οποίας είστε επικεφαλής.  Πώς καταφέρατε να συσπειρώσετε τόσες δυνάμεις στην παράταξή σας;

 

Πιστεύω στους ενεργούς, στους ζωντανούς ανθρώπους. Πιστεύω οτι η ισχυρή δύναμη του τόπου μας είναι οι νέοι άνθρωποι. Γνωρίζω οτι όλο αυτό το δυναμικό υπήρχε και υπάρχει μεσα στην κοινωνία μας. Βίωνε όμως για χρόνια συνθήκες αποκλεισμού και απομόνωσης απο τα τοπικά δημοτικά θέμματα. Είτε επειδή δεν είχε το βήμα, είτε επειδή θεωρούσε οτι «αυτά αφορουσαν άλλους». Οπως είναι κατανοητό, αυτό το φαινόμενο δημιουργούσε μεγάλη ένδεια στελεχών για τα δημοτικά συμβούλια και άνοιγε το δρόμο σε παράγοντες που απλώς ψηφήζουν στα συλλογικά όργανα ότι λέει ο αρχηγός της παράταξης, χωρίς προτάσεις. Εμείς σήμερα, πράξαμε το διαφορετικό. Χωρίς αποκλεισμούς και με μοναδικό κριτήριο την επιθυμία της προσφοράς στον τόπο, καταφέραμε να συσπειρώσουμε άτομα απο διαφορετικούς πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους. Με διαφορετικά χαρακτηρηστικά εκπαίδευσης, οικονομικής και επαγγελματικής κατάστασης. Η δική μου δέσμευση αφορούσε τη δημοκρατική λειτουργία της ομάδας μας. Δεν προσδοκώ να διοικήσω το Δήμο με «Ενός ανδρός αρχή», αλλα να τον διοηκήσω μαζί με  μια ομάδα ικανών, αμερόληπτων, ανεξαρτητων  και ενεργών στελεχών.

 

Είστε έμπειρος αυτοδιοικητικός. Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που εντοπίζετε στον Δήμο;

Αναμφίβολα, το πρόβλημα που κυριαρχεί είναι η τοπική οικονομική κατάσταση. Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας είναι μια πραγματικά προικισμένη περιοχή. Εύφορη, όμορφη, ιστορική, με θάλασσα, βουνά, αναγνωρίσιμα ποιοτικά προϊόντα, ήπιο κλίμα, τοπόσημα, παραδόσεις, πολιτισμό, μνημεία, σημαντικές παρακαταθήκες και κυρίως ανήσυχους και δημιουργικούς πολίτες.

Ένας προικισμένος Δήμος, μια προικισμένη περιοχή, που όλοι αισθανόμαστε ότι αξίζει πολύ περισσότερα από τη στασιμότητα, στην οποία έχει καθηλωθεί την τελευταία τετραετία. Σιγά σιγά, από μια σειρά κακούς χειρισμούς σχεδόν σε κάθε επίπεδο της τοπικής καθημερινής ζωής, από μια σειρά καθυστερήσεις, αναβολές, ασυνέπειες, λανθασμένες προτεραιότητες, παλαιοκομματικές πρακτικές και αποσπασματικές κινήσεις, κινδυνεύουμε να μείνουμε πίσω κι από περιοχές με πολύ λιγότερα πλεονεκτήματα.

Η πλήρης αποτυχία της απερχόμενης δημοτικής αρχής στη διαχείρηση , ανάπτυξη αλλα και τη διατήρηση του τουριστικού προιόντος του τόπου μας, στα επίπεδα που το παρέλαβε το 2019, φαίνεται στα παρακάτω στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεια.

Ετος 2019: 13.215 διανυκτερεύσεις

Ετος 2022:  9.912  διανυκτερεύσεις (μείωση κατα 25%)

Την ίδια χρονική περίοδο, οι όμοροι δήμοι είχαν μεγάλες αυξήσεις (ΓΟΡΤΥΝΙΑ 36%. ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ 26%, ΝΟΤΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ 51%).

Με λίγα λόγια, σε μια τετραετία, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, γιναμε ουραγοί στον αγώνα δρόμου για την προσέλκυση επισκεπτών, σε επίπεδο Νιμού Αρκαδίας.

Τί γίνεται; Πού οφείλεται αυτή η «κάτω βόλτα» που εχει πάρει η τοπική μας οικονομία;

Κατα την αποψή μου οφείλεται στα παρακάτω:

Στην έλλειψη βασικών υποδομών. Δεν είναι δυνατόν να υποδεχόμαστε τουρίστες και να τους διώχνουμε απο τις συνεχής διακοπές ύδρευσης. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε να αδειάζουμε τα λύμματα με τα βιτιοφόρα. Δεν είναι δυνατόν να παίζουν όποι οι δημότες τη ζωή τους κορώνα – γράμματα για να πάνε στο supermarket, ή στο δρόμο. Και δεν είναι δυνατόν, κυρίως επειδή το 2019 ξεκίνησε η εργολαβία για την κατασκευή νέου αγωγού ύδρευσης για το Παράλιο Αστρος. Επειδή ο καταθλιπτικός αγωγός του Βιολογικού καθαρισμού του Παραλίου Αστρους, λειτουργούσε το 2019. Επειδή η κυκλοφοριακή μελέτη Αστρους  - Μελιγούς είχε εκπονηθεί το 2019, αλλα μένει στα συρτάρια. Επειδή η μελέτη για τον κόμβο της Ραχούλας είχει εκπονηθεί και εγκρηθεί το 2018, αλλα μένει στα αζήτητα. Επειδή  στον προυπολογισμό και το Τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπήρχε εγγραφή και πίστωση για τον Κόμβο Ραχούλας από το 2020. Αλλά, δεν υπήρξε το αντίστοιχο ενδιαφέρον απο τη Δημοτική αρχή. Δυστυχώς.....

Σην έλλειψη εξωστρέφειας και σύγχρονης πολιτικής προβολής. Πρέπει να ανανεωθεί η εικόνα του Δήμου μας προς τα έξω. Πρέπει να πάρουν τα ινία της εκπροσώπησης και της προβολής νέοι άνθρωποι, γνώστες της τεχνολογίας και των σύγχρονων μέσων δικτύωσης. Επιτέλους, να αλλάξει η εικόνα που έχουν οι επισκέπτες για τον τόπο μας και να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα που σήμερα είναι κρυμμένα.

Πολλοί ακόμα είναι οι λόγοι για την κατασταση που επικρατεί. Οι προτάσεις – δεσμέυσεις μας για την επόμενη πενταετία, φαίνονται αναλυττικά στο έντυπο του προεκλογικού μας προγράμματος.

 

Φέτος το καλοκαίρι, αλλά και τα προηγούμενα καλοκαίρια, παρατηρήθηκαν πολλά προβλήματα στην υδροδότηση τους θερινούς μήνες, κάτι που προβληματίζει τόσο τους χιλιάδες επισκέπτες των παραλίων του Δήμου που έρχονται για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, όσο και τους κατοίκους πολλών χωριών του Δήμου. Τι θεωρείτε ότι πρέπει να γίνει; Επίσης, η λειψυδρία θα είναι ακόμα πιο έντονη τα επόμενα χρόνια. Τι χρειάζεται η Βόρεια Κυνουρία ώστε να θωρακιστεί απέναντι σε αυτό το σοβαρό για τους αγρότες μας και γενικά για όλους τους πολίτες ζήτημα;

 

Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η λειτουργια της ΔΕΥΑΒΚ (Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Βόρειας Κυνουρίας), είναι δραματική. Καμμιά πρόβλεψη, καμμιά μέριμνα για την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών. Δυστυχώς, οι βασικές υποδομές που μελετήθηκαν, χρηματοδοτήθηκαν και κάποιες δημοπρατηθηκαν και άρχισαν την περίοδο 2015 – 2019, δεν έχουν κατασκευαστεί. Στις συνεχής παρεμβάσεις και ερωτήσεις που κάναμε μεσα στα δημοτικά συμβούλια, οπου επισημάναμε του κινδύνους που εγκυνομούσε αυτή η διαχείρηση, πήραμε απαντήσεις γραφειοκρατικού τύπου, συνοδευόμενες απο επιθέσεις και δικαιολογίες. Πρέπει η ΔΕΥΑΒΚ να αλλάξει δομή. Να στελεχωθεί με πρόσωπα που θα έχουν την ικανότητα, τη γνώση και τη θέληση, ώστε να υλοποιήσουν το πρόγραμμα των έργων που είναι απαραίτητα για τον εκσυγχρονισμό των δικτύων ύδρευσης. Χρειάζεται πολιτικός προϊστάμενος της εταιρείας που θα έχει τη δυνατότητα να χαράζει στρατηγική και να την υπηρετεί. Η εικόνα της επιχείρησης σήμερα, είναι πολύ χειρότερη από την κατάσταση που την αφήσαμε το 2019. Από όλες τια απόψεις, οργανωτικά, οικονομικά και επιχειρησιακά. Όλα από την αρχή λοιπόν.

Πολλές φορές έχουμε αναφέρει ότι η αγροτική παραγωγή στα πεδινά του Δήμου μας, εξαρτάται από  μια και μόνη ικανή και αναγκαία συνθήκη για την επιβίωση και το μέλλον της. Τη μεταφορά νερού από τις πηγές του Ανάβαλλου. Η συνεργασία με την Περιφέρεια που είχαμε οργανώσει τα προηγούμενα χρόνια έχει οδηγήσει στην πλήρη ωρίμανση από άποψη μελετών και εγκρίσεων. Αυτό που απομένει είναι η διεκδίκηση των πόρων για την κατασκευή του έργου. Εμείς έχουμε ως αρχή μας την ειλικρίνεια απέναντι στους δημότες. Δεν μπορούμε να δεσμευτούμε σήμερα και από εδώ για την εκκίνηση του έργου. Μπορώ όμως να δώσω το λόγο μου ότι αν οι δημότες μας τιμήσουν και μας δώσουν την δυνατότητα να αναλάβουμε τη δημοτικής αρχή, θα δώσουμε όλη μας την ενέργεια, το ενδιαφέρον και την προσήλωση που απαιτείται για να υλοποιηθεί αυτός ο πολυπόθητος στόχος.

 

 

Θα θέλαμε να μας δώσετε το μήνυμά σας για αυτές τις εκλογές.

 

Το μήνυμα της συμμετοχής μου , της συμμετοχής μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου είναι ξεκάθαρο σε όλου μας.

Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, όλοι   μαζί   και   όχι   να   διχάσουμε. 

Είμαστε   εδώ   για   να   διαχειριστούμε   με   συνέπεια, διαφάνεια, πρόγραμμα και αποτελεσματικότητα το αύριο του τόπου μας.

Είμαστε εδώ γιανα ακούσουμε πρώτα από όλα, να συζητήσουμε, να συνεργαστούμε και να φτιάξουμε μαζίτη Βόρεια Κυνουρία που ονειρευόμαστε, τη Βόρεια Κυνουρία που μας αξίζει.

Είμαστε εδώ εμείς, ένα εμείς που αποτελείται και τροφοδοτείτε από εσάς, γιατί εσείς είσαστε η δύναμή μας!

Εγώ, ο Δημήτρης ο Γκαύρος, είμαι ένας από εσάς.  Σας κοιτώ στα μάτια με ειλικρίνεια  και εμπιστοσύνη, όπως συνηθίζω να σας κοιτώ όλα τα χρόνια της ζωής μου.

Τα μηνύματα που λαμβάνω από όλες τις κοινότητες του Δήμου μας, είναι θετικά και ελπιδοφόρα για τον αγώνα μας. Οι δημότες μας αγκαλιάζουν την παράταξη μας, ανταποκρίνονται στο λόγο μας, συμμετέχουν και  στηρίζουν ενεργά τις προγραμματικές μας θέσεις. Πιστεύω ότι μαζί   θα   πορευτούμε   την   επόμενη   μέρα   για   τον   τόπο   μας.   

Σε  ένα  Δήμο  ανοιχτό  και προσβάσιμο για όλους. Τη Νέα Βόρεια Κυνουρία

Σχόλια επισκεπτών

Μέχρι χτες Δευτέρα βράδυ δεν είχα αποφασίσει ποια παράταξη θα ψηφίσω.Ακουγοντας μια ομιλία από τον κ.Γκαυρο
στο χωριό μας αποφάσισα εύκολα ότι θα ψηφίσω Καμπυλη. Δεν συγκρίνονται.

Θα μας τρελάνετε τελείως τι κουταμάρες λες δηλαδή τα προηγούμενα χρόνια που είσαστε Δημοτική αρχή είχατε λύσει τα προβλήματα και οι νυν τα δημιούργησαν πάλι;
Πλάκα κάνεις έτσι απλά νομίζεις πως ξεχνάμε.

Πάμε δυνατά Δημήτρη. Υπάρχει μεγάλο κλίμα ενθουσιασμού υπέρ σου . Είσαι ένα λαϊκό παιδί όπως εμείς και δεν μπορούν να σ προσάψουν τίποτα!

Ήρθε η ώρα η διαχείριση του δήμου μας να έρθει σε σίγουρα χέρια και έμπειρα. Αυτό το αποδεικνύει και η ομάδα σου μιας και έχεις 4 μηχανικούς 2 οικονομολογους.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio