Γιατί η παράταξη Μαντά μειοψήφησε για το έργο στο σχολείου του Παρ.Άστρους

Σάβ, 04/04/2020 - 22:57
Image

Το Σάββατο 28 Μαρτίου συνεδρίασε εκ περιφόράς το Δημοτικό Συμβούλιο και ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν είχε να κάνει με την "Αναβάθμιση Υποδομών Δημοτικού Σχολείου Παραλίου Άστρους, Δήμου Βόρειας Κυνουρίας", προϋπολογισμού εκατόν πενήντα πέντε χιλιάδων ευρώ (155.000,00€) με τη παράταξη του Παναγιώτη Μαντά να καταψηφίζει την εισήγηση. 

Οι λόγοι που προχώρησε σε αυτή την κίνηση δεν είναι πως δεν θέλει να γίνει η αναβάθμιση του σχολείου, αλλά πως υπάρχει χρόνος και περιθώριο για καλύτερη πρόταση προς όφελος του Δήμου.

ΘΕΜΑ: Αναβάθμιση  Υποδομών  Δημοτικού  Σχολείου  Παραλίου  Άστρους,  Δήμου  Βόρειας Κυνουρίας.     

Δηλώνουμε την παρουσία μας στη συνεδρίαση της 28/2/2020.

Ύστερα από τη δημοσίευση της Α.Π.: 905 Τρίπολη, 27/03/2020 πρόσκλησης με κωδικό : ΠΕΛ76 Α/Α ΟΠΣ ΕΣΠΑ: 4006, Έκδοση: 2/0, θεωρούμε ότι εκλείπουν οι λόγοι του κατεπείγοντος για το θέμα. Συγκεκριμένα, η τεκμηρίωση του εισηγητή αντιδήμαρχου κ. Σαμαρτζή που αναφέρεται στη πρόσκληση, ότι: « Η συνεδρίαση αυτή έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα, επειδή την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 είναι  η  καταληκτική  ημερομηνία  υποβολής  αιτημάτων  χρηματοδότησης  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος», στον άξονα προτεραιότητας 2Β «Υποδομές Υποστήριξης  Ανθρώπινου  Δυναμικού»  στην  υπ’  αριθμό  πρωτοκόλλου  4062/16-12-2019 Πρόσκληση  με  τίτλο  «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ  ΤΩΝ  ΥΠΟΔΟΜΩΝ  ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ/ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ-  ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ  ΥΠΟΔΟΜΕΣ»,  χωρίς  δυνατότητα παράτασης.»,πλέον δεν ισχύει, αφού στην έκδοση 2/0 της πρόσκλησης αναφέρεται ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής, η 30/6/2020.

Επίσης, η αξιολόγηση της πρότασης δεν είναι άμεση άλλα συγκριτική. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει καμιά σημασία για την έγκριση του φακέλου χρηματοδότησης, ο χρόνος της υποβολής του, άλλα όλοι οι φάκελοι που θα υποβληθούν, θα κριθούν συγκριτικά. Άρα, μας ενδιαφέρει περισσότερο η αρτιότητα, η πληρότητα και η ωριμότητα του φακέλου, και είναι αδιάφορος ο χρόνος υποβολής.

Κρίνουμε ότι – ίσως υπό το κράτος της χρονικής πίεσης, η πρόταση είναι αποσπασματική και ότι η παράταση  που δόθηκε μας επιτρέπει να εμπλουτίσουμε την πρόταση χρηματοδότησης με επιπλέον κτιριακές υποδομές, άλλα και εξοπλισμό, που είναι επιλέξιμα στην εν λόγω πρόσκληση.

Επιπλέον των ανωτέρω, θεωρούμε ότι η παράταση της πρόσκλησης, μας δίνει τη δυνατότητα να εξετάσουμε, να μελετήσουμε, να ωριμάσουμε και να υποβάλλουμε για χρηματοδότηση, έργα και σε άλλες σχολικές μονάδες του Δήμου μας, που κατά καιρούς οι διευθυντές τους και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων έχουν εκφράσει την αναγκαιότητά τους, δεδομένου ότι η πρόσκληση αφορά προϋπολογισμό 6.500.000,00€ που θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει και άλλες ανάγκες των σχολικών υποδομών του Δήμου μας.

Για όλους τους παραπάνω ουσιαστικούς αλλά και τυπικούς λόγους, δεν εγκρίνουμε τον κατεπείγοντα χαρακτήρα του θέματος και ζητάμε την συζήτηση του σε τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο έως τις 30/6/2020, αφού θα έχουν ληφθεί υπόψιν από τον εισηγητή τα αναφερόμενα στα εδάφια 3,4,και 5

 Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Πολιτών

 

            Παναγιώτης Μαντάς

 

Σχόλια επισκεπτών

Η γνωστή φούσκα που πούλαγε και στις εκλογές Θα Θα θα βρούμε πιο πολλά λεφτά θα σας φτιάξουμε ελικοδρόμια και γήπεδα με χορτάρι. Δεν περνάνε αυτά αλλάξαμε εποχή και ξύπνησε ο κόσμος. Την πατήσατε και μυαλό δεν βάλατε

Ορθότατα όλα όσα αναφέρει. Εφόσον ο χρόνος υποβολής είναι αδιάφορος και οι προτάσεις μπορούν να κατατεθούν έως 30-06, πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις για τη μέγιστη δυνατή βελτιστοποίηση της πρότασης.

η αλήθεια πάντα φαίνεται. Πως τους έσκισε πάλι με το γάντι ο μαντας. . με πιο τρόπο επέλεξαν να υποβάλλουν μόνο για το παραλιο; Ρώτησαν τους διευθυντές των υπολοίπων σχολείων; Ρώτησαν τις σχολικές επιτροπές; Τίποτα. Το πρόγραμμα έχει εκατομμύρια. Και η μελέτη του μάγκα αντιδημάρχου ζητάει 150000. Λες και τα αλλά σχολεία, αλλά και το σχολείο του παραλιου δεν έχουν κι αλλες αναγκεσ. Και όταν ο μαντας του το είπε, βιάστηκαν να το ψηφήσουν ενώ είχε πάρει το πρόγραμμα παράταση.. Η ανικανότητα του καμπύλη είναι πλέον φανερή και δεδομένη. Αλλά να καλύπτουν τα λάθη τους με κραξίματα στο astrosnews, αυτό ξεπερνά κάθε όριο!! Ο Μαντας πρέπει να συνεχίσει να βγάζει τα άπλυτα τους στη φορα. Και ας λένε τα παπαγαλάκια ότι θέλουν. Ούτε για να πλένουν δρόμους δεν είναι ικανοί..

Ο καθενας εδω λέει οτι του ερθει. Διαβάστε τι λέει ο καθένας και κρίνετε. Μην βγάζετε μονο εμπάθεια. Σωστά έπραξε στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Μαντάς. Γιατι να μην μπουν και άλλα σχολεία στη πρόταση εφόσον δίνετε η δυνατότητα; Για πιο λόγο να μην μπουν και άλλες παρεμβάσεις; Έλεος πιά!!!!!!

Ο 23;20 χωρις καν να ξέρει τι λεει η προσκληση πετάει μια αρλούμπα απλά για να την πει στο Μαντά. Γιατι αν διάβαζε και δεν τον ενδιέφερε μόνο να πει τα δικά του θα έβλεπε πως στη πρόσκληση υπάρχει η δυνατότητα ΜΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ.

Ο Μαντας μεγάλε και γήπεδα με χορτάρι έφτιαξε αυτά τα χρόνια και λιμάνια και καθάρισε το Δήμο και άλλαξε όλη την όψη του. Να δούμε τι θα κάνουν οι τωρινοί που μόνο φρου φρου και αρώματα είναι.

ΑΠΕΝΤΑΧΘΗΚΕ το Γήπεδο; Καινούργιο είναι αυτό; Τα κατάφερε τελικά ο αντιδήμαρχος να το απεντάξει; γιατί αυτό ήθελε από την πρώτη στιγμή. Δεν θα γίνουμε άνθρωποι ποτέ εδώ στο Αστρος. Ο Πρόεδρος και ο αντιδήμαρχος που έχουμε μας αξίζουν.... Δυστυχώς.. Ήρθαν οι ξένοι, να μας κάνουν Λιμάνι, Βιολογικό νηπιαγωγείο και γήπεδο. Και τώρα οι δικοί μας τα απεντάσσουν γιατί είναι έργα του Μαντά. Καλά να πάθουμε.

Πολιτικοί και πολιτική της πλάκας απ'τα lidl. Επίπεδο δάπεδο, μικροπολιτική, μικροψυχία, αντιπολίτευση κουτοπονηριάς και κοροϊδίας όλο τάχα μου και δήθεν, όλο θολά μυνήματα "άλλο θέλαμε άλλο ψηφίσαμε, άλλο ψηφίσαμε άλλο εννοούσαμε" και αντιμετώπιση των πολιτών λες και είναι ραπανάκια και δεν καταλαβαίνουν. Με αυτή την τακτική το πολύ πολύ να βρεις κανένα ψώνιο να γεμίσεις το ψηφοδέλτιο και κανένα κορόιδο να σε χειροκροτεί. Η κοινωνία γελάει και σας κοροϊδεύει και σας έχει για πλάκα. Εσείς νομίζετε ότι ήσασταν αξιωματούχοι στην ουσία ήσασταν αντικείμενο γέλιου. Και μυαλό δεν βάζετε όπως φαίνεται... έχει πολλά επεισόδια ακόμα η κωμωδία...

Εν μέσω Πανδημίας,αλλαγής του τρόπου ζωής μας,φυσιολογική άγνοια για το μετά,αγωνία για επιχειρήσεις,εργαζόμενους,ασθενείς και εν δυνάμει ασθενείς και πλησιάζοντας στα 3/4 της αλλαγής δημοτικής αρχής δε λέμε να σταματήσουμε ρεβανσισμούς και στείρα αντιπαράθεση.Κι αυτό μεταφέρεται και στις γνώμες των ΑΝΩΝΥΜΩΝ που φιλοξενούνται εδώ.Λες κι όλοι οι κρίνοντες είναι γνώστες του τι διαβάζουν.Δεν είναι φίλοι πλέον ερώτημα το Μαντάς ή Καμπύλης (αυτό πέρασε), αλλά το να :
1. Είμαστε όλοι υγιείς (δε νομίζω να υπάρχει διαφορετική ευχή από οποιονδήποτε?)
2. Αποφεύγεται από τους φίλους που μας επισκέπτονταν και εκτός σεζόν, να προσέρχονται στα εξοχικά τους μιά και έχουμε σαφώς λιγότερες παροχές υγείας από τα αστικά κέντρα.
3. Αποφεύγουμε και οι ντόπιοι (εννοώ του Δήμου μας) τις επισκέψεις στην πλατεία και το λιμάνι (ειδικά τις ημέρες ηλιοφάνειας), προς αποφυγή συνωστισμού.
4. Μάθουμε να συζητάμε και να αποζητάμε περισσότερες λεπτομέρειες γιά το σκεπτικό των προτάσεων συμπολιτευόμενων και αντιπολιτευόμενων γιατί δεν αποκλείεται να συμφωνούμε και μαζί τους.
Η επόμενη ημέρα της Πανδημίας πρέπει να μας βρει περισσότερο ενωμένους από ποτέ.
Η αναγκαιότητα της αντιπαράθεσης ας αποβεί δημιουργικότερη για τον τόπο μας.
Όσο κι αν φαίνεται τελικά δύσκολο.... ο καθένας μας μπορεί να συνεισφέρει στο κοινό ΚΑΛΟ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio