Για ποιο λόγο κόπηκαν οι ευκάλυπτοι στο κέντρο του Παραλίου Άστρους (pics)

Τρί, 09/08/2022 - 10:40
Image
Image

Το Παράλιο Άστρος είναι ένας ιδανικός προορισμός, που μεγάλος αριθμός ατόμων προτιμούν να επισκέπτονται το καλοκαίρι. Η θάλασσα, τα όμορφα μαγαζιά και τα γραφικά σοκάκια του συνθέτουν το ιδανικό καλοκαιρινό τοπίο.

Αναγνώστης μας που παραθερίζει στην περιοχή πολλά χρόνια παραπονέθηκε για την κοπή δέντρων, συγκεκριμένα ευκαλύπτων, κατά μήκος του δρόμου  που οδηγεί στην κεντρική πλατεία του Παραλίου Άστρους.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Κλεώπα Αντιδήμαρχος Πρασίνου του δήμου Βόρειας Κυνουρίας μας ενημέρωσε ότι το κόψιμο των δέντρων κρίθηκε αναγκαίο, γιατί κινδύνευαν να πέσουν πάνω στους πολίτες ενώ ακουμπούσαν και πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ.

Ο Δήμος προχώρησε λοιπόν σε αυτή την ενέργεια, θέτοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών του.

Φωτογραφίες αναγνώστη.

Σχόλια επισκεπτών

Οι ευκάλυπτοι έτσι κόβονται πάντοτε αλλά η δουλειά αυτή γίνεται πάντοτε χειμώνα κι όχι ντάλα καλοκαίρι. πρώτο λάθος. δεύτερο λάθος ότι κόπηκαν ατσαλα και κάτι πευκάκια εκεί στο χάντακα. Οι ευκάλυπτοι θα επανέλθουν. Ήδη αυτοί που κόπηκαν το χειμώνα έχουν πρασινίσει ξανά. Τα πευκάκια όμως πέθαναν δεν θα σηκώσουν κεφάλι. Να μάθουμε να κάνουμε τη δουλειά σωστά επιτέλους και να μην λέμε κάθε φορά τα αυτονόητα

Επειδή οι ευκάλυπτοι ΔΕΝ κοβονται έτσι, και επειδη οταν δεν γνωρίζουμε ΔΕΝ μιλάμε, σου παραθέτω το άρθρο που παρέθεσα και στους υπευθυνους https://www.topiodomi.gr/el/blog/?nid=168 ωστε να μάθεις κι εσυ πως οταν καρατομείται, δηλαδη ακρωτηριάζεται το δέντρο, οι βλαστοί που βγαίνουν εσπευσμένα μετά εχουν τάση για αρρωστιες, ειναι αδύναμοι και ευάλωτοι, μη υγιεις...ΟΠΟΤΕ, ειναι ΛΑΘΟΣ ο ΤΡΟΠΟΣ να θες να μεταμορφώσεις τον ευκάλυπτο σε θάμνο....ΓΙΑΤΙ?

ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΚΟΠΗΚΑΝ ΟΙ ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΟΠΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ . ΠΡΟΧΕΙΡΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ 300 ΤΟΝΟΥΣ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ . ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ . Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙ ΑΥΤΑ ?

Η αιτιολογία του κ. αντιδημάρχου για την κοπεί των ευκαλύπτων δείχνει άνθρωπο ευθύνοφοβο , καθόλου καλαίσθητο και με ανεπαρκή γνώση του αντικειμένου ευθύνης του. Λυπάμαι πολύ για αυτό.
Ευτυχώς που μερικοί άνθρωποι της περιοχής εμπόδισαν το κόψιμο όλων των δέντρων .

Είστε όλοι άσχετοι όπως και αυτά τα δέντρα είναι άλλης εποχής τοτεπου υπήρχαν νερά. Τώρα ρουφάνε όλο το νερό και ξεραίνουν τον τόπο. Πρέπει.να αντικατασταθούν με δέντρα που ταιριάζουν στο κλίμα της εποχής. Όσο τα κόβετε χειρότερα είναι θα ξαναπετανε και θα πίνουν όλο το νερο. Ξυπνάτε ωρε

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio